Karácsonyfa-leszedő akció indul!

Egy anya életében vannak periodikusan visszatérő, kellemetlen kötelességek, amelyeket maga sem szeret elvégezni, mégis mosolyogva újra és újra el kell magyaráznia a gyerekeinek, sőt, néha élete párjának is, hogy miért is kell azokat megtenni. Ilyen például a fogorvoshoz járás és a nagytakarítás, no és a karácsonyfa leszedése is – olvasható a kepmas.hu-n.

Tovább »


Magyar apák ezrei vártak erre

Apa Akadémia elnevezéssel hamarosan új kezdeményezés indul azzal a célkitűzéssel, hogy minél átfogóbb és valóságosabb képet kapjunk a magyar apák helyzetéről, az őket foglalkoztató kérdésekről, örömeikről és konfliktusaikról – írja a figyelo.hu.

Tovább »


Az egyszülős limonádé receptje

Az idén alakuló egyszülős központ létrejöttével ugrásszerűen megnő azoknak a családoknak a száma, amelyek gyakorlati segítséget kaphatnak a mindennapjaikhoz. Tovább »


Mit tehetünk a veszekedésmentes karácsonyért?

A karácsony az év egyik legszebb ünnepe, számos tradíció és hagyomány kötődik hozzá. Gyakran előfordul azonban, hogy a családtagok eltérő igényekkel néznek az ünnep elé, a konfliktusok pedig odáig vezetnek, hogy otthonunk a béke szigete helyett harcmezővé válik, s a negatív indulatok tengerében elillan az ünnep. Hogyan lehet elkerülni ezt . erről szól a kepmas.hu írása.

Tovább »


Ha anya beledöglik, mindenkinek annyi!

Bármennyire is szeretnénk az anyaságot az első pillanattól kezdve felhőtlennek megélni, nagyon-nagyon kevesen vannak azok, akiknek ez sikerül is. A többségnek legalább annyi kétség van a gondolataiban, mint amennyi magabiztosság, és a kis negatív hang egészen könnyen egyre mélyebbre tud lehúzni, ha nem vagyunk résen. Tovább »


Az élet színpadán játszunk

Rögtönzött Szülői Értekezlet – az interaktív iskolaszínház ötletgazdájával, Tibenszky Móni Lisával és az előadásban résztvevő két szakértővel, Pólus Enikő, érzelmi tanárral és Balatoni József, alias Jocó bácsi osztályfőnökkel olvasható beszélgetés a budapest.imami.hu oldalon. Tovább »
6 lépés a jó anya-gyerek kapcsolatért

Az élet, mint tudjuk, nem tökéletes. A kapcsolatok bonyolultak és több okból kifolyólag eltávolodhatunk egymástól szeretteinkkel. Szülőként a te felelősséged, hogy veled és a gyermekeddel ez ne történjen meg. A babaszoba.hu segít helyrehozni a kapcsolatokat.

Tovább »