A színezés jótékonyan hat a depresszióra

A depresszió, a szorongás, a stressz a magyarok egyik legnagyobb népbetegsége. Felmérések szerint minden harmadik magyar szenved a depresszió valamely fokától, ami súlyos következményekkel is járhat. A femina.hu cikkéből megtudhatja, hogyan hat a színezés a depresszióra, szorongásra. Tovább »


Ki is vagyok én?

Az önértékelés pozitív vagy negatív jellegét elsősorban a szülői nevelés határozza meg. A pozitív énképet a szülői elfogadás, bátorítás segíti, a negatív önértékelést pedig a túlzottan kritikus hozzáállás okozhatja – olvasható a kepmas.hu-n

Tovább »


Baj, ha az óvodás gyerek nem rajzol?

Mikortól “kell” tudnia szabályos pálcikaembert rajzolni egy gyereknek? A divany.hu megkérdezte Endrédi Gabriella klinikai  gyermek szakpszichológus és pszichoterapeutát, jelent-e valami problémát, esetleg tünete lehet-e valaminek az, ha egy óvodás gyermek nem rajzol?

Tovább »


Bátran kell élnünk – Almási Kitti klinikai szakpszichológus

Magyarországon sokan erősen eltorzult értékekkel élnek – állítja Almási Kitti, aki szerint rengeteg gátlás és félelem is torzítja a személyiségünket. A hétköznapok megélését és a bátorság felvállalását ajánló klinikai szakpszichológussal többek között a női-férfi szerepekről, párkapcsolatról, feminizmusról, gyermeknevelésről és a pályafutása során tapasztalt magyar jellegzetességekről is beszélgettünk. A mandiener.hu interjúja.

Tovább »


A kudarcok is alakítják a jó szülőt

Amikor az ember először szembesül azzal, hogy szülő lesz, hirtelen elfogja a félelem: vajon képes lesz-e elkerülni a hibákat. Nos, az utóbbira biztosan tudjuk, hogy a válasz: nem. De ez egyáltalán nem baj, egészen addig, amíg képesek vagyunk tanulni a saját kudarcainkból. Tovább »


Hogyan motiváljuk a gyerekeinket?

Nagyobbik, második osztályos fiam rohamléptekkel önállósodik. Természetesen nekem is ez a célom, és az iskola, illetve a sok sport különóra is ezt támogatja. Itthon azért néha el tudja engedni magát, és ilyenkor értetlenül néz, hogy miért segítek a 4,5 éves öccsének, ha neki egyedül kell ugyanazt elvégeznie. Pár napja igencsak bántotta ismét egy eset és kifakadt. Tovább »


Megint divat az internetes társkeresés

Néhány évvel ezelőtt sokan nem merték bevallani még szűkebb baráti vagy családi körükben sem, hogy interneten keresnek vagy találtak párt. Mára a helyzet gyökeresen megváltozott – a szakemberek úgy látják az elmúlt években ismét trendivé vált az internetes társkeresés – írja cikkében a mmonlie.huTovább »Karácsonyfa-leszedő akció indul!

Egy anya életében vannak periodikusan visszatérő, kellemetlen kötelességek, amelyeket maga sem szeret elvégezni, mégis mosolyogva újra és újra el kell magyaráznia a gyerekeinek, sőt, néha élete párjának is, hogy miért is kell azokat megtenni. Ilyen például a fogorvoshoz járás és a nagytakarítás, no és a karácsonyfa leszedése is – olvasható a kepmas.hu-n.

Tovább »


Magyar apák ezrei vártak erre

Apa Akadémia elnevezéssel hamarosan új kezdeményezés indul azzal a célkitűzéssel, hogy minél átfogóbb és valóságosabb képet kapjunk a magyar apák helyzetéről, az őket foglalkoztató kérdésekről, örömeikről és konfliktusaikról – írja a figyelo.hu.

Tovább »