2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

pszichologia

Saját kezünkben van a boldogság

2017. November 22.

Mindenkinek saját magának kell megtanulnia, miként boldogulhat, hogy érheti el az örömöt, boldogságot. Egyebek mellett erről beszélt előadásában a Flow elmélet megalkotója, az Amerikában élő Csíkszentmihályi Mihály. A III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferenciát Novák Katalin államtitkár nyitotta meg.

Az elkötelezett apák fontossága

2017. November 19.

Jobban teljesítenek azok a gyermekek, akiknek édesapja aktívan részt vesz a nevelésben – derül ki egy friss felmérésből. A jelenségnek biológiai és pszichológiai okai is vannak. Az apa szülői stílusa a gyermek pszichológiai, kognitív és szociális fejlődésére is hatással van.

Vitáink valódi tárgya és a szexualitás – beszámoló a Család és karrier estről

2017. November 12.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Család és karrier előadássorozatának legutóbbi vendége Mihalec Gábor és Almási Kitti pszichológusok voltak. Előbbi bemutatta az utat a kimondott kérdéstől a lélek mélyén lapuló vágyig, és ismertetett néhány eszközt arra is, hogy egy túlfűtött helyzetet átlássunk és úgy oldjunk meg, hogy abból mindketten győztesen kerüljünk ki. Utóbbi a szexuális vágyak és frusztrációk szoros összefüggéséről, valamint a hűtlenség általános jelenségéről beszélt.

Vita, viszály, veszekedés – miként hat a gyermekre?

2017. Október 28.

Bajt okoz, vagy kifejezetten jó, ha a gyermek vitázni is látja a szüleit? Acosta Sára Diána válaszolt a Femina kérdéseire.

20 tipp a boldog párkapcsolathoz

2017. Október 25.

Hogy mi a hosszú és boldog házasság titkos receptje? Azt nem tudjuk, de adunk néhány könnyen megvalósítható tippet.

Bagdy Emőke: A gondolatnak óriási hatalma van a baba-mama kapcsolatban is

2017. Október 16.

A gondolatnak és az érintésnek óriási hatalma van a baba-mama kapcsolatokban is – állítja Bagdy Emőke klinikai pszichológus, aki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében megrendezett Baba-mama/papa klubok országos találkozóján „Mit adhatunk babáinknak és mit kaphatunk tőlük” címmel tartott előadást. A neves előadót a baba-mama gondolati és fizikai kapcsolatok hatásairól, a kötődés fontosságáról, az apák és nagyszülők szerepéről kérdezte a Családháló.hu.

A gyermekkori zaklatás évekig érezteti hatását

2017. Október 15.

A megfélemlítés okozta szorongás és depresszió csak hosszú évek után oldódik a gyermekekben, azonban megfelelő segítséggel teljesen megszüntethetők a lelki problémák – állapította meg egy kutatócsoport. Éppen ezért arra figyelmeztetnek, a gyermekek kortársaik ellen elkövetett zaklatásai ellen lehetőleg azonnal és minél hatékonyabban fel kell lépnie az oktatási intézményeknek.

Mi jelzi, ha érzelmileg elhanyagolnak valakit?

2017. Október 11.

Vajon boldog az a gyermek, akit ugyan soha nem vertek meg, de nem is kapta meg a szülei figyelmét, szeretetét, elismerését, gondoskodását? Ennek pedig felnőttkori következményei is lehetnek.

Babahordozó hét van Kecskeméten

2017. Október 7.

Minden évben a világ számos országában megrendezik a Nemzetközi Babahordozó Hetet. A rendezvénysorozathoz Kecskemét néhány éve csatlakozott. A szervezők változatos programokkal készültek az október 13-ig tartó idei alkalomra – tudósít a Hiros.hu.

12 dolog, amit csak akkor értesz, ha középső gyermek vagy

2017. Október 1.

Most, hogy a brit uralkodócsaládban Vilmos herceg és Katalin hercegné a harmadik gyermeküket várják, Sarolta hercegnő helyzete a családban jelentősen meg fog változni.

50 stresszoldó tipp egy középiskolai tanár listájáról

2017. Szeptember 24.

Egy kaliforniai pszichológiatanár, Brett Phillips készített egy 101 pontból álló listát a diákjainak: "hogyan kezeljük a stresszt?" címmel. A Budapest.imami.hu ezeket gyűjtötte össze.

Az orvos figyelme, empátiája, a bizalom is gyógyít

2017. Szeptember 17.

Nemrégiben bebizonyosodott, hogy nem csak a gyógyszerek képesek csökkenteni a betegek fájdalmát, de a bizalomgerjesztő orvosi jelenlét is. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakembere a szakértelem és az empátia jelentőségéről beszélt.

A gyermekek és az összeesküvés-elméletek

2017. Szeptember 17.

Egy tanulmány szerint a különlegesnek nevelt gyermekek könnyebben elhiszik az összeesküvés-elméleteket. A jelenségnek pszichológiai magyarázata van.

Képmás-estek Pesten és Budán

2017. Augusztus 31.

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány által szervezett Képmás-esteknek több éves hagyománya és gyakorlata van. Az ingyenes rendezvényeken családdal kapcsolatos, pszichológiai vagy egyéb mindennapi életünket érintő témák kerülnek terítékre, amelyeket szakemberek segítségével dolgoznak föl előadással, beszélgetéssel és a közönség kérdéseire adott válaszokkal.

Muszáj táncolni!

2017. Július 19.

A párkapcsolatról szóló filmek kedvenc motívuma a tánc. Mi az, amit el lehet vele mondani férfi és nő viszonyáról? Hogyan hat ránk ez a sportként, szórakozásként vagy művészetként átélt tevékenység a pszichológus szerint - írja a kepmas.hu.