2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

program

A természet, a barátság és a mozgás családi kupaktanácsa, avagy: CoffeeRUN

2017. November 12.

Családi sportprogramot keres? Túrázna egyet az erdőben? Fogyni szeretne, vagy csak többet mozogni, közös utakat róni jó társaságban, friss levegőn? Apának cimbik kellenek gőzkieresztő nyargalásokhoz? Anya megismerkedne a saját erejével, új ösvényekkel, a terepfutás kihívásaival? Ha akár egyszer is igennel felelt, akkor jó helyen jár. Itt a CoffeeRUN!

Zenei színfolttá vált a Cziffra Fesztivál

2017. November 12.

"Olyan tematikus előadásokat, koncerteket hozunk létre, amelyek ebben a formában valószínűleg még sosem valósultak meg, így színfoltot jelentenek a magyar zenei palettán" - jellemezte Balázs János zongoraművész az MTI-nek a Cziffra György Fesztivált, amelynek 2018. február 19. és 27. között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Müpa ad otthont Budapesten.

Harc az anyai halálozás csökkentéséért

2017. Október 5.

Egy amerikai biogyógyszercég 500 millió dollárt ajánlott fel az anyák halálozásának csökkentésére. A kezdeményezés Magyarországon is elindult, fővédnöke Novák Katalin államtitkár.

Hétvégi programajánló vágtától a piknikig

2017. Szeptember 15.

Igazán változatos programok várják a családokat ezen a hétvégén is, lesz Nemzeti Vágta, Kürtőskalács Fesztivál és számtalan egyéb érdekes esemény. Reméljük, ajánlónkban minden család talál megfelelő programot!

Tovább erősödik a népzenei vonal a Fonóban

2017. Szeptember 10.

Berecz István táncos népzenei igazgatóként, Kubinyi Júlia énekes pedig népzenei művészeti vezetőként dolgozik ősztől a Fonó Budai Zeneházban. A vezetői feladatokat eddig egyedül ellátó Berecz István elmondta, tovább erősödik az intézmény népzenei vonala.

Őszköszöntés kaktusszal, erdélyi gasztro esttel - programajánló

2017. Szeptember 8.

Vadászgépek Szolnokon, Holdjáró a Millenárison, mezőségi néptáncbemutató a Bálnánál, tolerancia drámajáték Gödöllőn - az ország több pontján is szabadtéri programokkal várják a családokat a mostani kellemesen naposnak ígérkező hétvégén.

Program indul a vásárlói tudatosság fejlesztésére

2017. Augusztus 15.

A kormány 2019-ig több száz millió forintot kíván fordítani az élelmiszerek minőségének emelésére, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatékonyabb hatósági fellépésre - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatból.

Program indul a környezettudatosabb lakossági hulladékgyűjtésért

2017. Augusztus 8.

A hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra, a környezettudatos gondolkodás erősítésére 200 millió forint összegben írnak ki pályázatot civil szervezetek, önkormányzatok és egyházak részére - közölte a Földművelésügyi Minisztériumnál (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

12. Panyolafeszt - koncertek és pálinkaverseny

2017. Július 27.

Nép- és világzenei koncertekkel, néptáncműsorral, bábszínházzal, a helyi és megyei értékek bemutatójával, valamint pálinkaversennyel várja az érdeklődőket augusztus 3. és 6. között a 12. Panyolafeszt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

Színesítsük meg a gyermekek nyarát! - ajándékot kapnak a táborozók

2017. Július 26.

Négy helyszínen csaknem 2500 színező könyvet, ugyanennyi doboz zsírkrétát és 250 mesekönyvet ajándékoz az Erdők Uniója Alapítvány 2 napközis és 2 vízparti nyári táborban: Újbudán, Budafok-Tétényben, Balatonakaliban, illetve a velencei tóparti Gárdonyban, ahol az ukrajnai háborút elszenvedő családok zömében ukrán gyermekei vízi – és sporttáborban nyaralnak.

Mindjárt startol a debreceni virágkarnevál

2017. Július 13.

Egy hetes programsorozattal várja a látogatókat augusztus 15. és 21. között a 48. Debreceni Virágkarnevál, amely a reformáció emlékévéhez is kapcsolódik. Az eseményt a közmédia kiemelten kezeli.

A gyermekfőváros és a Kaláka ünnepe - programajánló

2017. Június 30.

Az idén tizedik alkalommal változik Győr a gyermekek fővárosává, egyúttal egy óriási játszótérré egy hétvégére. Tíz helyszínen nagyjából ezer program várja a kicsiket és nagyokat – a belépő pedig egy mosoly.

Családi néznivalók a hétvégére

2017. Június 30.

Nyakunkon a július – tombol a vakáció!

A levendula körül forog minden a hétvégen a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

2017. Június 27.

Levendulanapokat tartanak szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében, bemutatókkal, kézműves termékekkel, ismeretterjesztő előadásokkal,koncertekkel és színházi műsorral várják az érdeklődőket.

Ingyenes programokkal várja a családokat Balatonkenese

2017. Június 27.

Tizenhat fellépővel rendezik meg a Balaton északi partjának legnagyobb ingyenes családi gasztrofesztiválját, a Balaton Fesztivált június 29. és július 2. közt Balatonkenesén.