Egymilliárd forint ifjúsági programokra

Eredményesen pályáztak arra az egymilliárd forint keretösszegre civil szervezetek, közhasznú egyesületek, alapítványok, amelyet különböző ifjúsági programok megvalósítására lehetett fordítani – mondta az Emmi család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten.     Tovább »


Hogyan lettem nagycsaládos? – írja meg a történetét

A család is… olyan valami az életben, ami becses… Olaj az élet lámpásában.” Gárdonyi Géza sorai családunkat, gyermekeinket, szüleinket juttathatja eszünkbe. Ugyan kit nem foglalkoztatnak azok a titkok, történetek, amelyeket egy gyermek vagy a család hordoz, s miért mulasztjuk el mégis megkérdezni őket? Most itt a lehetőség, hogy megismerjünk okokat, szándékokat, történeteket. Tovább »

“Boldogabb, megértőbb, szerető családot szeretnék” – Mire vágynak a budapesti szülők?

A gyereknevelés nem könnyű feladat, egyik olvasónk szerint: “Minden mesterség végzéséhez szükséges iskolát végezni, de hogy szülő legyen valaki, ahhoz semmit”  – írja a budapest.imami.hu. A “Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje!” szülői kommunikációs tréningen való részvételért Budapesten 184 pályázat érkezett, Pest megyében összesen 240. Tovább »


Újabb óvodai konyhák újulhatnak meg

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatott Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára.  Tovább »


Nem elég jónak lenni… – átadták a Junior Príma-díjakat

Átadták az idei Junior Prima-díjakat sajtó kategóriában hétfőn Budapesten. Az ünnepségen Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, a kategória zsűrielnöke azt hangsúlyozta: az általa vezetett szervezet példája is mutatja, hogy mekkora szerepe van napjainkban a sajtónak. Tovább »