Új óvoda épül Zalaegerszegen

Közel 360 millió forintos beruházással épül új óvoda Zalaegerszeg andráshidai városrészében, ahol a több mint 130 éve készült régi, leromlott állapotú óvodaépületet váltja fel az új intézmény. Tovább »


Bölcsődék és óvodák újulnak meg Szegeden

Uniós támogatással, 5,3 milliárd forintból 26 bölcsőde és óvoda épületét újítják föl teljes körűen Szegeden – jelentette be Solymos László (MSZP) alpolgármester szerdán a Tisza-parti városban.

Tovább »Ilyenek “ezek a mai gyerekek” az óvónők szerint

Rohan a világ. Meg benne az emberek. És vajon mi van a gyerekekkel? Egy átlagos szülő átlagos óvodáskorú gyermekét nagyjából fél 8-8-kor belöki az csoportszoba ajtaján, majd nagyjából fél öt fele kiveszi onnan. A kettő között eltelt időben történtekről  pedig vajmi keveset tudunk – írja a divany.hu.

Tovább »


Ilyenek „ezek a mai gyerekek” – az óvónők szerint

Rohan a világ. Meg benne az emberek. És vajon mi van a gyerekekkel? Egy átlagos szülő átlagos óvodáskorú gyermekét nagyjából fél 8-8-kor belöki az csoportszoba ajtaján, majd nagyjából fél öt körül kiveszi onnan. A kettő között eltelt időben történtekről pedig vajmi keveset tudunk – írja a Dívány.hu. Tovább »
Adventi készülődés a sarródi Kócsagvárban

Mézeskalácsütés, karácsonyi díszek készítése, lábbábos előadás, táncház szerepel többek között a sarródi Kócsagvár vasárnapi adventi programjai között. A Fertő-Hanság Nemzeti Park központjában hatodik alkalommal szerveznek adventi vásárt és játszóházat. Tovább »


Újabb óvodai konyhák újulhatnak meg

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatott Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára.  Tovább »