CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #óvoda
Sok gyermek hétévesen válik igazán iskolaéretté
Sok gyermek hétévesen válik igazán iskolaéretté
2019. máj. 3. 11:45
Nem szabad kudarcként megélniük a szülőknek, ha hatéves gyermekük még nem áll készen az iskolára, a túl korai kezdés komoly károkat okozhat — figyelmeztetnek a szakemberek. Az iskolaérettség megállapításakor nem feltétlenül mérvadó, hogy a gyermek milyen okos, sokszor a már írni-olvasni tudó nagycsoportosokról is kiderül, hogy érdemes még egy évet óvodában tölteniük.
TSMT torna a leendő kisiskolásoknak
TSMT torna a leendő kisiskolásoknak
2019. ápr. 30. 7:04
Gondok vannak a gyermek egyensúlyérzékével? Ügyetlenebb az ovis társainál, de azt mondják, majd kinövi? Néhány célirányos gyakorlatsor segíthet!
Óvodai ellátás
Óvodai ellátás
2019. ápr. 13. 9:39
Magyarországon az óvodai nevelés 3 éves kortól kötelező. A korai óvodába járással nő az esélye annak, hogy időben felfedezzék, ha egy gyerek valamelyik területen lemaradt. A hátrányok és a tehetségek felismerése, kiszűrése hozzájárul az eredményesebb iskolakezdéshez, és jelentős szerepe lehet abban, hogy a korai iskolaelhagyás arányait csökkenteni lehessen.
Fejlesszük a gyermek képességeit labdával!
Fejlesszük a gyermek képességeit labdával!
2019. máj. 22. 7:32
Az iskolafelkészítő foglalkozások kapcsán leginkább a különböző feladatlapok kitöltése jut eszünkbe. Pedig a mozgásos gyakorlatok, a szem-kéz koordináció fejlesztése az írás elsajátításhoz is szükséges. Ez a képesség remekül fejleszthető például labdázással is már egészen kisgyermek kortól.