2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

ovoda

Ovisok, irány Amerika!

2017. November 21.

Kínában vérfagyasztó szokás terjed a szülők között: iskola előtt álló gyermekeiket hosszabb-rövidebb tanulmányútra küldik angol vagy francia nyelvterületre. A cél az idegen kultúrák megismerése, illetve természetesen a nyelvi készségek fejlesztése. Valahogy ki kell tűnni a tömegből.

Megújult egy görögkatolikus óvoda Debrecenben

2017. November 17.

Átadták és felszentelték a Szent Efrém görögkatolikus óvoda felújított épületét csütörtökön Debrecenben.

Még lehet pályázni a Kincses Kultúróvoda címre

2017. November 13.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma két héttel meghosszabbítja a Kincses Kultúróvoda pályázat benyújtási határidejét.

Megújul négy óvoda Szombathelyen

2017. November 3.

Csaknem háromszáz millió forintos uniós támogatással újítanak fel négy szombathelyi óvodát 2019 elejéig - közölte a város önkormányzata.

Ismét lehet pályázni a Kincses Kultúróvoda címre

2017. November 2.

Harmadik alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére, illetve a két terület értékeinek elismerésére.

Novák Katalin: a bölcsődefejlesztés befektetés a közös jövőbe

2017. Október 27.

A gyermekek jelentik a jövőt, így a bölcsődefejlesztés befektetés a közös jövőbe - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken egy XXI. kerületi bölcsődében tartott sajtótájékoztatón.

Szorongásűző “ölelés gomb”

2017. Október 25.

A reggeli sírás, görcsös kapaszkodás, kétségbeesett anyuzás vagy apuzás helyett “ölelés gombot” készített egy angol hölgy négyéves gyermekének. Ötletét azóta sokan követték az óceán mindkét partján, mert állítólag remekül működik.

Második szakaszába lép az óvodafejlesztési program

2017. Október 13.

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program második ütemét közel 21,5 milliárd forinttal támogatja a kormány, a program folytatásaként 77 új óvoda épül és 217 intézményt újítanak fel - mondta Grezsa István kormánybiztos pénteken Nagymegyeren, a felvidéki magyar polgármesterek és képviselők VII. Önkormányzati Szabadegyetemén.

100 milliárd forint bölcsőde- és óvodafejlesztésre

2017. Október 12.

Országosan mintegy 100 milliárd forint forrás áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre a 2014-től 2020-ig tartó fejlesztési időszakban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Jászfényszarun.

Új óvoda épül Vértesszőlősön

2017. Október 6.

Vértesszőlősön az önkormányzat megkezdte egy új óvoda építését, ahol 125 gyermeket nevelhetnek korszerű körülmények között - mondta a település polgármestere.

Új óvodaépület nyílt Szolnokon

2017. Október 4.

Új óvodaépületet hoztak létre Szolnokon mintegy 370 millió forint európai uniós támogatásból a Hold úti intézmény helyén - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

Esélyteremtő program indul az óvodákban

2017. Szeptember 27.

Hátrányos helyzetű óvodások felzárkóztatására indul program Esélyteremtő óvoda címmel - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Elindult a Felvidéken a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program

2017. Szeptember 25.

A Kárpát-medencei óvodaprogram az új magyar önépítés fontos mozzanata, olyan rendszerszintű beavatkozás, amely az egész Kárpát-medence magyar megmaradását szolgálja - jelentette ki Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos hétfőn a felvidéki Bősön, ahol elindította és bemutatta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program felvidéki részét.

Soltész: háromszorosára nőtt a nemzetiségek támogatása

2017. Szeptember 25.

Háromszorosára emelkedett a magyarországi nemzetiségek támogatásának összege a központi költségvetésben 2010 és 2018 között - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A négyéves gyermekek több mint 95 százaléka óvodás

2017. Szeptember 12.

Magyarország már 2016-ra teljesítette azt az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célt, hogy a négyéves gyermekek legalább 95 százaléka vegyen részt az óvodai nevelésben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.