2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

ovoda

Igazoljon a szülő vagy sem? – a gyermekorvos szemével

2017. Június 7.

Olvasom a kedves anyukák kesergését az iskolai igazolásokról. Régóta praktizáló gyermekorvosként csak egyetérteni tudok velük. Csakhogy az igazolást nem a gyermekorvos akarja kiállítani, hanem az iskola várja el! - írja dr. Dobó Márta gyermekorvos a csaladhalo.hu-n.

A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen

2017. Május 21.

2014 óta a különböző óvodafejlesztési pályázatokon több mint száz önkormányzat nyert mintegy 4,3 milliárd forintot, amiből körülbelül háromezer új férőhely jött létre. Bővült az ingyenesen étkezők köre is: összesen mintegy 318 ezer gyermek juthat térítésmentesen ételhez.

Készen áll az iskolára a gyermek?

2017. Május 13.

Ez az a kérdés, ami ilyentájt erősen foglalkoztatja az éppen iskolaköteles korba lépő gyermekek szüleit. Míg pár évtizeddel ezelőtt az volt a ritka, ha valaki egy évvel tovább maradt az óvodában, volt egy időszak, jó tíz éve, amikor ennek éppen az ellenkezője volt a jellemző. De honnan tudjuk, hogy készen áll-e a komolyabb kihívásokra a gyermekünk?

3,5 milliárdos pályázat óvodafejlesztésre

2017. Április 5.

Idén is 3,5 milliárd forintos központi költségvetési forrásra nyújthatnak be pályázatot a települési önkormányzatok óvodafejlesztési projektekre és gyermekétkeztetési infrastrukturális feltételek javítására.

A család fejlődésének életciklusai – 2. rész

2017. Április 2.

A csecsemővel együtt élő családok után a kisgyermekes életciklus kihívásaival foglalkozik a Csalad.mandiner.

Országos pályázat a közösségi falfelületek megújítására

2017. Március 27.

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek mától a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 30-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

A zöld tudatot erősítő tanoda indul a Füvészkertben

2017. Március 15.

Bár az ország legrégebbi füvészkertje a budapesti, elavultnak mégsem nevezhető. Mobiltelefonos applikáció segíti a látogatókat a fajok megismerésében és hamarosan indul az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló tanoda is – írja a hirado.hu.

Rendőrök vitték óvodába az ötéves Henit születésnapján

2017. Március 11.

Rendhagyó születésnapi meglepetésben volt része az ötéves Heninek, akit rendőrök vittek óvodába. A kislány édesanyja levélben fordult a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársaihoz, amelyben leírta a kis ünnepelt leghőbb vágyát, hogy egy rendőrautóval utazhasson – írja a hirado.hu.

Százmilliárd forint jut bölcsődék és óvodák fejlesztésére

2017. Március 7.

Mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre bölcsődék és óvodák fejlesztésére, létrehozására különböző pályázatok keretében - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Csornán, az országos bölcsődei tájékoztató roadshow első állomásán.

Iskolával kapcsolatos fogalmak – 2. rész

2017. Március 6.

A mandiner.csalad.hu  sorozatában szeretnének megmagyarázni néhány fogalmat, ami akár az óvodai, akár a szakszolgálati, vagy szakértői jelentésekben szerepel(het) gyermekünkkel kapcsolatban.

Két év múlva vezetnék be a 9. évfolyamot

2017. Március 6.

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés - mondta az oktatásért felelős államtitkár.

Új óvoda épül Szolnokon

2017. Március 3.

Mintegy 370 millió forint európai uniós támogatásból új óvoda épül a Szolnok Városi Óvodák Hold úti Tagintézménye helyén, a kivitelezés a napokban kezdődik, a létesítmény átadása 2017 augusztus végére várható - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője az MTI-vel.

A vulkánban nagyon meleg van ám!

2017. Február 15.

A szegedi Móra Ferenc múzeum videójában óvodások mesélnek a vulkánok működéséről.

Átmenet az óvodából az iskolába

2017. Január 31.

Vége a felhőtlen gyermekkornak – szoktuk mondani, mikor gyermekünk az óvodából az iskolába kerül. Bizonyos fokig ez igaz is, de ne siettessük, nem éri meg - írja a Mandiner.család.

Iskolára való alkalmasság a szakértő szemével

2017. Január 27.

Általánosan elfogadott vélemény, hogy a gyermek akkor kerüljön az iskolába, amikor ez számára a legkedvezőbb. A szülők nagy dilemmája, hogy mennyire siettessék vagy ne siettessék az iskolába menetelt. Potocki Ágnes tehetségfejlesztő szakértő tanácsai a csalad.mandiner.hu-n olvashatók.