2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

oktatas

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget

2017. Június 21.

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget Magyarországon - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Palkovics László: Jelentős forrásbővülés lesz jövőre az oktatásban

2017. Június 8.

Jelentős forrásbővüléssel számolhat jövőre az oktatás: mind a köznevelésre, mind a felsőoktatásra fordított támogatások emelkedhetnek a büdzséjavaslat alapján, és folytatódik a pedagógusok, oktatók béremelése is - közölte Palkovics László oktatási államtitkár.

Minősített tehetséggondozó műhely lett 38 magyarországi iskola

2017. Június 6.

Harmincnyolc köznevelési intézmény vált Minősített Tehetséggondozó Műhellyé (MTM). A címeket az intézmények vezetői, képviselői vették át az Új Nemzedék Központ (ÚNK) által szervezett eseményen Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkártól és az Új Nemzedék Központ ügyvezetőjétől, Ekler Gergelytől.

Hét év alatt megduplázódott egyházi iskolákba járó diákok száma

2017. Június 6.

Megduplázódott az egyházi iskolákba járó diákok száma 2010 óta Magyarországon - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden szombathelyen. Soltész Miklós a Premontrei-rendi Szent Norbert Gimnázium új épületszárnya alapkőletételi ünnepségén vett részt.

Nagyobb szabadságot biztosít majd a tanároknak az új alaptanterv

2017. Június 6.

Mostanra kialakult az új Nemzeti alaptanterv (Nat) koncepciója, amelynek lényege, hogy az egyes képzési szakaszok végére megszerzendő tudásanyagot és készségeket határozzák meg, vagyis kimeneti szabályozású lesz, és ez a pedagógusok nagyobb szakmai szabadságával jár együtt - mondta Csépe Valéria, a Nat kidolgozásáért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

97 milliárddal több jut az oktatásra

2017. Június 6.

A tervek szerint a jövő évi költségvetésben 97 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az idén - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tantárgyak helyett problémamegoldás?

2017. Június 6.

A brit Királyi Műszaki Akadémia szakemberei szerint a „tantárgyak” oktatása helyett inkább problémamegoldást kellene tanítani a gyermekeknek az iskolákban, például játékos kísérleteken keresztül.

120 milliárddal több jut az oktatásra jövőre

2017. Június 4.

A következő évben csaknem 120 milliárd forinttal többet fordít a kormány a költségvetésből az oktatási rendszer és a pedagógusok finanszírozására, ezzel meghaladja a 2000 milliárd forintot a teljes oktatási rendszerre fordított éves összeg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára vasárnap Zalaegerszegen.

Jövőre 97 milliárd forinttal több jut az oktatásra

2017. Június 3.

A 2018-as költségvetés 97 milliárd forintos többletforrást biztosít az oktatási ágazatnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, 2010-hez képest 2018-ban több mint 550 milliárd forinttal jut több az oktatás teljes területére.

Kilencedikig ingyen kapják a tankönyveket a diákok

2017. Május 14.

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára.

Jelentős előrelépést hozhat az oktatás digitális átalakulása

2017. Május 11.

Deutsch Tamás szerint a digitális átalakulással a magyar oktatási rendszer egy olyan léptékváltáson tud átmenni, hogy a magyar oktatási rendszer színvonala és vonzereje minden tekintetben összemérhető lesz az európai átlaggal.

2019-re minden iskolában lesz szélessávú internet

2017. Május 10.

A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, és nemcsak technológiai változást jelent, hanem széles körű társadalmi átalakulást is - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budaörsön, a Digitális jövő - oktatás című konferencián.

Gazdag gyermekek uralják a legjobb brit állami iskolákat?

2017. Május 10.

Hiába garantál esélyegyenlőséget az állami közoktatás, a helyzet távolról sem ilyen egyszerű az Egyesült Királyságban. Egy friss elemzés szerint a legkiemelkedőbb angliai állami középiskolák tanulóinak csaknem fele a leggazdagabb családokból kerül ki.

Néhány ponton változik a magyarérettségi

2017. Május 7.

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal folytatódnak az idei érettségik. A mostani vizsgákon összesen 108 500 diák ad számot tudásáról.

Differenciált nevelési-oktatási módszertan készül

2017. Május 3.

Személyközpontú, differenciált nevelési-oktatási módszertan készül, a komplex alapprogramot 2020 szeptemberéig várhatóan 1500 alapfokú oktatási intézmény vezeti be.