2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

novak-katalin

Novák Katalin: több milliárd forint jut a kapcsolati erőszak áldozatainak segítésére

2017. November 24.

Csaknem három milliárd forintot fordítanak kifejezetten arra, hogy a kapcsolati erőszak áldozatainak segítséget nyújtsanak - emelte ki Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Novák Katalin: 2020-ra megújul a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor

2017. November 24.

Teljesen megújul 2020-ra a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor a kormány által biztosított 26 milliárd forintos fejlesztési forrásból - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Támogatott KRESZ-tanfolyam a fiataloknak

2017. November 23.

Kedvezményes KRESZ-tanfolyam és vizsga, támogatott osztálykirándulások, visszatérített nyelvvizsgadíjak – ezekről, a fiatalokat érintő lehetőségekről tájékoztatott az emberi erőforrások minisztere és a családügyekért is felelős államtitkár.

Támogató, segítő központ egyszülős családoknak

2017. November 20.

Egyszülős családok számára nyílik februárban támogató központ a Palotanegyedben. Az épületben jogi segítséget kaphatnak az érintettek, de akár arra is lehetőség nyílik, hogy a játszóházban hagyják gyermeküket, míg ügyeiket intézik.

Minden hatodik lakást csok-kal vásárolnak

2017. November 20.

Egyre népszerűbb a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál csok-ot vettek igénybe - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Jövőre a GDP 5 százaléka a családokat szolgálja

2017. November 18.

Egy jól működő otthonteremtési rendszer a gyermekvállalást is ösztönzi. Mivel a gyermekek megsokszorozzák a szülők erejét, a gyermekek nemzedéke pedig az ország erejét, az otthonteremtési program megvédését a legfontosabb ügyek között tartja számon a kormány – mondta Dömötör Csaba a BabaMama Expón szombaton, kiemelve, hogy eddig mintegy 240 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény.

Megtérítik az újabb nyelvvizsga díját januártól

2017. November 17.

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Debreceni Egyetemen (DE).

Karácsony előtt megérkeznek az Erzsébet-utalványok

2017. November 16.

Még karácsony előtt megkapják a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok, amit az előző évhez hasonlóan most is a postások visznek majd ki - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A hitelből is elengednek egymillió forintot az újabb gyermekek születésekor

2017. November 16.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető kedvezményes, tízmillió forintos hitelből is elengednek jövő évtől egy-egy millió forintot a harmadik vagy további gyermekek vállalása esetén - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin a női szempontokat hangsúlyozza majd

2017. November 13.

A népesedési fordulatot azzal lehet elérni, ha a családok egyre jobban élnek, és érzik, hogy ők és gyermekeik vannak a középpontban - mondta a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban Novák Katalin, a Fidesz új alelnöke, aki fontosnak nevezte, hogy a kormány a választások előtt bemutassa az eddigi eredményeket és folyamatosan tájékoztassa az embereket a támogatások, a kedvezmények, az ellátások részleteiről.

A gyermekek a legfontosabbak

2017. November 12.

A korszellem a mi oldalunkon áll, a keményen dolgozó, felelősséget vállaló, családjukról gondoskodó, hazájukat szerető és keresztény gyökereikhez ragaszkodó európai emberek oldalán - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Emmi: kiemelt cél a nyugdíjasok támogatása

2017. November 12.

Kiemelt cél a nyugdíjasok támogatása - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Megalakult a családügyi kabinet

2017. November 8.

Megalakult a családügyi kabinet Budapesten, az első ülésen szó esett a Kopp Mária szociológus nevét viselő népesedéspolitikai intézet felállításáról, valamint különböző családtámogatási intézkedésekről is - közölte az emberi erőforrások minisztere és a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az ülés utáni sajtótájékoztatón.

Novák Katalin: kötelességünk megvédeni a szabadságunkat

2017. November 7.

A szabadságért folytatott küzdelem akkor lehet eredményes, ha a szabadságszeretetet apáról fiúra, anyáról lányra örökítjük. Ha generációról generációra tudjuk: kötelességünk megharcolni, megvédeni külső és belső szabadságunkat - jelentette ki Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Brüsszelben hétfőn.

Novák Katalin: a bölcsődefejlesztés befektetés a közös jövőbe

2017. Október 27.

A gyermekek jelentik a jövőt, így a bölcsődefejlesztés befektetés a közös jövőbe - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken egy XXI. kerületi bölcsődében tartott sajtótájékoztatón.