2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

novak-katalin

Arányosítás miatt emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye

2017. Június 23.

Arányosítás miatt emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye, amely 2019-ig eléri a havi 40 ezer forintot - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az M1-en.

A bölcsőde valós választási lehetőséget jelent

2017. Június 22.

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián.

Jövőre 420 ezer forint marad a két gyermeket nevelőknél

2017. Június 22.

Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Még lehet jelentkezni a nagyitáborokra

2017. Június 21.

A családbarát ország nem csak gyerekbarátot jelent vagy a kisgyermekes szülők támogatását, hanem idősbarát is egyben - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár egy keddi újbudai konferencián.

Országos hálózattá fejlődött a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2017. Június 21.

A kormány ötvenmillió forintos támogatásával országos hálózattá fejlődött a gyermekvállalást népszerűsítő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Novák Katalin: Nyolc év alatt duplájára emelkedett a családtámogatások összege

2017. Június 19.

2010 és 2018 között kétszeresére emelkedett a családtámogatások összege Magyarországon - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára a Családszervezetek IV. konferenciáján, hétfőn Budapesten.

Novák: a fiatalok teljesítménye mögött ott van az őket segítő szakember

2017. Június 16.

A fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő pedagógus, tehetségsegítő szakember munkája - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak átadásán pénteken, a Magyar Tudományos Akadémián.

Környezetszépítő akciót hirdet szombatra az Új Nemzedék Központ

2017. Június 15.

Környezetszépítő akciót hirdet önkénteseknek az Új Nemzedék Központ szombatra, az akció keretében tizennyolc nagyváros egy-egy közösségi terét teszik szebbé a fiatalok - mondta Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár Budapesten.

A családoknak biztonságra van szükségük a boldoguláshoz - Novák Katalin

2017. Június 14.

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki biztonságra van szükségük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Professzorok Batthyány Körének (PBK) konferenciáján.

Novák: ez a lehetőségek százada a nőknek

2017. Június 1.

Hiszem, hogy a 21. a lehetőségek évszázada lesz a nők számára, ezt a kormány a munkaerőpiac rugalmasabbá tételével igyekszik elősegíteni - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Figyelő hetilap nők helyzetével foglalkozó csütörtöki konferenciáján.

Kampány a digitális immunrendszer erősítésére

2017. Május 31.

A fiatalok "digitális immunrendszerének" erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal (ÚNK) együttműködve - jelentette be Novák Katalin államtitkár Budapesten.

Idén is pályázhatnak a családbarát munkahelyek

2017. Május 31.

Idén is pályázhatnak a kis-, közepes és nagyvállalatok, valamint a költségvetési szervek a Családbarát munkahely címre - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Nők a családban és a munkahelyen című konferencián.

Továbbra is kiemelt program marad az Erasmus+

2017. Május 31.

2020-ig még várhatóan 150 millió euró forrás érkezik Magyarországra, és ez további 58 ezer magyar részvételét jelenti a programban - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Hangszert a kézbe - zeneoktatási roadshow Kecskeméten

2017. Május 30.

Hetedik állomására, Kecskemétre érkezett a Cseh Tamás Program támogatásával megvalósuló Hangszert a kézbe című interaktív zeneoktatási roadshow, melynek eddigi helyszínein csaknem 20 ezer fiatal próbált már ki valamilyen hangszert.

Országossá terjesztik ki az Anyák háza programot

2017. Május 29.

Pályázat útján országossá terjesztik ki az Anyák háza programot, amelynek célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között - jelentette be Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.