CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #nagyszülők
Már több mint 250 ezer nagymama tölthet több időt a családjával
Már több mint 250 ezer nagymama tölthet több időt a családjával
2019. júl. 15. 6:52
A nagymamákat általában együtt ünnepeljük az édesanyákkal, július 13-án, a Nagymamák Világnapján azonban kizárólag ők kerülnek a figyelem középpontjába. A nők életük során tett erőfeszítéseit, kettős szerepvállalását, a munka és a család világában nyújtott helytállását ismeri el a kormány a 2011-ben bevezetett Nők 40 programmal, a jövőre életbe lépő nagyszülői gyeddel és a négygyermekes anyák teljes személyi jövedelemadó-mentességével.
Drágám! Már megint itt az édesanyád...
Drágám! Már megint itt az édesanyád...
2019. jún. 20. 13:50
Ha az anyós túl gyakori vendég a már házasságban élő lánya otthonában, és nem képes visszafogni magát a keresetlen tanácsok osztogatásában, azzal többet árt, mint használ gyermeke kapcsolatának – hívja fel a figyelmet a csalad.hu pszichológus szakértője.
Itt a szünet, hol a gyerek?
Itt a szünet, hol a gyerek?
2019. jún. 15. 8:05
Amilyen hatalmas boldogság a kisgyermekek számára a nyári vakáció, legalább ekkora stressz a szülőknek, hogyan oldják meg azokat a heteket, amíg bezárnak az oktatási intézmények. Pénztárcabarát ötleteket mutatunk, hogyan tudjuk akkor is biztonságban a gyermekünket, ha mi dolgozunk.
Ilyen az én Anyukám, a mi Mamink, ő egy csoda!
Ilyen az én Anyukám, a mi Mamink, ő egy csoda!
2019. jún. 12. 13:17
Mindig is tisztában voltam azzal, hogy anyukám a világ egyik legönfeláldozóbb embere. Először talán akkor tudatosult ez bennem, amikor 9 évesen elvesztettük az édesapámat. Anyukám így egyedül nevelt minket tovább, a nálam öt évvel idősebb testvéremet és engem. A mai napig emlékszem az utána következő időszak nehézségeire... De elmondom, milyen az én Anyukám, a mi Mamink, akinek annyi hálával tartozom, hogy egy élet is kevés!
Átlagosan 200 ezer forint lehet a Nagyszülői GYED
Átlagosan 200 ezer forint lehet a Nagyszülői GYED
2019. máj. 29. 14:41
Egy átlagfizetéssel rendelkező nagyszülő 200 ezer forint GYED-et is kaphat a családvédelmi akcióterv 7. pontja alapján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.