Kis Könyves Éj: Független könyvesboltok éjszakája

Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, kvízjáték, versíróverseny, valamint színházi közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket a Kis Könyves Éj – Független könyvesboltok éjszakáján, amelyet pénteken rendeznek meg Budapesten és több vidéki városban. Tovább »


Allergiás reakciót válthatnak ki a hamis parfümök

Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak, ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a húsvéti locsolkodást kizárólag csak megbízható cég által gyártott termékekkel javasolja. Tovább »


Kulturális programok a Költészet napja alkalmából

Fényfestés, könyvbemutatók, ünnepi megemlékezések, maratoni versfelolvasás, valamint kiállítás-megnyitók is várják az érdeklődőket József Attila születésnapjához, április 11-éhez, a költészet napjához kapcsolódva Budapesten.

Tovább »


Fiatal irodalmárokat segítő pályázat jelent meg

Pályázatot hirdet fiatal kritikusok, valamint pályakezdő írók és költők számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia, amely a tehetségek képzésében részvételt vállaló mentorok jelentkezését is várja – közölte a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

Tovább »
Két előadással készül a bábszínházi világnapra Zalaegerszeg

Két előadással ünnepelnek a bábszínház világnapján kedden Zalaegerszegen, a Griff Bábszínházban. A bábszínház világnapját 2003 óta ünneplik a nemzetközi bábszínházi szövetség, az UNIMA kezdeményezésére. Magyarországon 2014-ben rendeztek először világnaphoz kapcsolódó programokat. Tovább »


Olvasási rekordkísérlet a Központi Főváros Szabó Ervin Könyvtárban

Olvasni jó, és mégsem árt, ha újra és újra népszerűsítjük, azaz divatba hozzuk. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kortárs és kedvelt programsorozatának zárásaként 2017. március 22-én, szerdán, 16.30-tól szervezi meg közös olvasási rekordkísérletét a Központi Könyvtár Átriumában (Budapest VIII., Szabó Ervin tér 1.) – írja a hirado.hu. Tovább »Pont Fesztivál az UNESCO szellemi örökségeinek bemutatására

Új fesztivált hívott életre a budapesti Womexet és több más rendezvényt jegyző Hangvető a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Pont Fesztivál április 1-2-án lesz a Várkert Bazárban. A rendezvény célja és küldetése az UNESCO szellemi örökségeinek felvonultatása. Első alkalommal a türk- és a Novruz tavaszünnepet tartó népek kulturális, zenei kincsei kerülnek fókuszba. Tovább »