2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

kultura

Június közepén kezdődik a Szarvasi Vízi Színház nyári évada

2017. Június 4.

Musicalgálával indítják a Szarvasi Vízi Színház idei nyári évadát. A több mint kéthónapos előadássorozat számos újdonsággal várja a közönséget.

Ki lesz a pünkösdi király? – programajánló

2017. Június 2.

Pünkösd ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival várják a családokat hétvégén a budai Várban. A koncertek mellett különleges látványosságnak ígérkezik az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a családokkal közösen épülő óriás Meseváros és a Nádudvari Művészeti Iskola hétpróbás pünkösdi királyavató játéka is.

Családi néznivalók a hétvégére

2017. Június 2.

Mozi, mozi, mozi!

Szabó Magdára emlékeznek Rómában

2017. Május 29.

Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából kedden és szerdán Dialógus a női identitásról címmel rendez a Római Magyar Akadémia kétnapos programsorozatot a Falconieri-palotában.

Együttműködési megállapodást kötött nyolc város

2017. Május 8.

Kulturális és turisztikai kapcsolataik erősítése érdekében írtak alá együttműködési megállapodást hétfőn Balatonfüred, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Komárom, Szolnok és Vác városok vezetői a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az internet világát mutatja be Kolibri Színház kamaszoknak szóló darabja

2017. Május 6.

Rövidzárlat címmel új ifjúsági előadást mutat be május 12-én a budapesti Kolibri Színház. A kamaszoknak szóló darab az internet világát mutatja be újszerű megközelítésben.

Szüléstörténetek anyák napján

2017. Május 6.

Szövegfelolvasó maratont rendeznek vasárnap a Magyar Színházban, ahol kora estétől éjfélig szüléstörténeteket olvasnak fel a Nagyszínpadon.

Családi néznivalók a hétvégére

2017. Május 5.

Hollywood három arca – mindegyiket szeretjük!

115 éves a halasi csipke

2017. Május 5.

Belgium lesz a díszvendége az idén 115 éves halasi csipke előtt is tisztelgő csipkekiállításnak és találkozónak, amely pénteken délután nyílik a Csipkeházban.

Pikniktől a nagy utazásokig

2017. Május 5.

Programajánló az Európa-nap és Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásának 13. évfordulójára.

Emmi: jelentősen emelkedett a táncművészeti programok támogatása

2017. Április 29.

A kormány kiterjesztette a táncművészeti életjáradékot, a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül új programot indított a magyarországi táncművészet fiatal alkotói számára, és nőtt a táncművészeti programok támogatása is.

Kis Könyves Éj: Független könyvesboltok éjszakája

2017. Április 19.

Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, kvízjáték, versíróverseny, valamint színházi közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket a Kis Könyves Éj - Független könyvesboltok éjszakáján, amelyet pénteken rendeznek meg Budapesten és több vidéki városban.

Allergiás reakciót válthatnak ki a hamis parfümök

2017. Április 15.

Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak, ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a húsvéti locsolkodást kizárólag csak megbízható cég által gyártott termékekkel javasolja.

Kulturális programok a Költészet napja alkalmából

2017. Április 8.

Fényfestés, könyvbemutatók, ünnepi megemlékezések, maratoni versfelolvasás, valamint kiállítás-megnyitók is várják az érdeklődőket József Attila születésnapjához, április 11-éhez, a költészet napjához kapcsolódva Budapesten.

Fiatal irodalmárokat segítő pályázat jelent meg

2017. Március 31.

Pályázatot hirdet fiatal kritikusok, valamint pályakezdő írók és költők számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia, amely a tehetségek képzésében részvételt vállaló mentorok jelentkezését is várja - közölte a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.