2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

kultura

Zenei színfolttá vált a Cziffra Fesztivál

2017. November 12.

"Olyan tematikus előadásokat, koncerteket hozunk létre, amelyek ebben a formában valószínűleg még sosem valósultak meg, így színfoltot jelentenek a magyar zenei palettán" - jellemezte Balázs János zongoraművész az MTI-nek a Cziffra György Fesztivált, amelynek 2018. február 19. és 27. között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Müpa ad otthont Budapesten.

Az Árpád-kor örökségét bemutató kiállítás készül

2017. November 9.

A Szent István halálának 1000. évfordulója alkalmából szerveződő jubileumi megemlékezés-sorozat nyitányaként rendez nagyszabású kiállítást Királyok és szentek. Az Árpádok kora címmel a Magyar Nemzeti Múzeum és Székesfehérvár önkormányzata. A tárlat 2020. augusztus 20-án nyílik meg a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Új színházi játszóhely nyílik Budapesten

2017. November 7.

A Nemes Színpad a kelenföldi Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban várja a közönséget első előadásaival, amelyeket a héten mutatnak be.

Pályázat a külhoni magyar kultúráért

2017. November 2.

Meghívásos pályázaton 10 millió forinttal támogatja a külhoni magyar kultúrát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Pályázatot hirdet az EMMI a külhoni magyar kultúráért

2017. November 2.

Meghívásos pályázaton 10 millió forinttal támogatja a külhoni magyar kultúrát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága - közölte a tárca.

November közepéig pályázhatnak a pályakezdő táncművészek

2017. Október 25.

November 16-ig pályázhatnak támogatásra pályakezdő táncművészek, előadóművészek az Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumánál összesen 115 milliós keretösszegre.

Közönségdíjat nyert a Testről és lélekről Mumbaiban

2017. Október 20.

Közönségdíjat nyert Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje Mumbai nemzetközi filmfesztiválján - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Magyar Nemzeti Filmalap, amely támogatta az alkotás elkészítését.

Idén ősszel is indul a Pajtaszínház Program

2017. Október 17.

Harmadik alkalommal indul el ősszel a Pajtaszínház Program, amelyben ezúttal is részt vesz az ország összes megyéje. Ezúttal újabb 19 településen alakul Pajtaszínházi Közösség, így már 62 települést ér el a fejlesztőprogram.

Új komolyzenei programsorozat indul fiataloknak

2017. Október 11.

Új programsorozattal várja a tizenéveseket a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központban; az októberben induló #NoBabel sorozat humoros módon vezetik be a 14-18 éves korosztályt a komolyzene világába.

Pályázat kistelepüléseknek

2017. Október 6.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága pályázati úton támogatja kistelepülések kulturális alapellátását - közölte a tárca.

Egyre többet kulturálódunk

2017. Szeptember 5.

Évente 10 millió embert fogadnak a hazai kulturális intézmények – mondta a kultúráért felelős államtitkár a Kossuth Rádióban.

Magyar Értékek Napja a Szent István-bazilika előtt

2017. Augusztus 31.

A magyar szellemi, tárgyi és kulturális örökséget vonultatja fel idén is a Magyar Értékek Napja elnevezésű rendezvény, amelynek keretében a budapesti Szent István-bazilika előtt 19 megye és hat határon túli régió képviselői, fellépői várják a közönséget szeptember 9-én.

Támogatott képzések indulnak közművelődési dolgozók számára

2017. Augusztus 7.

Országosan 600 közművelődésben dolgozó számára nyújt lehetőséget ingyenes szakmai továbbképzéseken való részvételre az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 2017. második felében az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának 60 millió forintos támogatásával - adta hírül a Kultúráért Felelős Államtitkárság közleményében.

Jazz és blues fesztivál hétvégén Gyulán

2017. Július 21.

A hétvégén rendezik meg a gyulai Várszínház 54. évadának keretén belül a XXVI. Gyulai Vár Jazz Fesztivált és a XII. Vár Blues Fesztivált, amelyre olyan neves fellépőket várnak mint a Jojo Mayer's Nerve vagy az Ian Siegal Band.

A Sziget 24 éve képekben a Capa Központban

2017. Július 12.

A kultikus Sziget Fesztivál 24 évének pillanatait Benkő Imre és a Rockstar Photographers csapata örökítette meg. A kiállítás - amelyet Gerendai Károly és Müller Péter Sziámi, a fesztivál két alapítója nyitott meg július 11-én – a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban látható augusztus 31-ig – írja a hirado.hu.