Lassabban fogy a népesség

Mérséklődött a természetes fogyás idén a januártól szeptemberig tartó időszakban, miután a születések kis mértékben, a halálozások pedig lényegesen csökkentek 2015 azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tovább »


Ennyi az annyi: közel bruttó 260 ezer forintot keresünk átlagosan

Szeptemberben a bruttó átlagkereset 257 900 forint volt, 6,7 százalékkal nőtt, miközben a nettó átlagkereset a személyi jövedelemadó-szabályok változása miatt 8,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

Tovább »


Elkészült a társadalmi szelfi

Beérkeztek a mikrocenzus utolsó adatai november 8-án a Központi Statisztikai Hivatalhoz. A nagy volumenű, a magyar lakosság egytizedét érintő statisztikai felmérésben több mint 440 ezer lakásban és 500 bentlakásos intézményben másfél millió kitöltött kérdőív született. Tovább »


Ennyit vásárol egy átlagos magyar család

Természetesen élelmiszerre költenek a családok legtöbbet, ezt a lakásfenntartással kapcsolatos kiadások követik. A gazdaságilag fejlett országokban egyébként kisebb az élelmiszerköltekezés súlya, ott másra több futja, mint itthon – írja a penzcentrum.hu.

Tovább »


Keddig tart a népszámlálás

Kedden véget ér a mikrocenzus, vagyis a kis népszámlálás, ezért akik értesítést kaptak, de még nem járt náluk az összeíró, azoktól a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azt kéri, érdeklődjenek a hivatal ingyenes zöld számán.

Tovább »


Egyre nő a lakásépítési kedv, főleg a városokban

Az év első három negyedévében 5307 új lakás épült, 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek és az új lakások építésére vonatkozó egyszerű bejelentések együttes száma 21 414 volt, ami csaknem két és félszerese annak – 148,5 százalékkal több -, mint amennyi a múlt év azonos időszakában volt – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal. Tovább »