Meglepő adatok derültek ki a nőkről

Valóban kevesebb kislány születik, mint kisfiú? Hosszabb életre számíthatnak a nők, mint a férfiak? És vajon hogy állnak a magyar nők iskolai végzettség, munkavállalás, kereset és családalapítás tekintetében? Az eletforma.hu összegyűjtött néhányat a KSH nőkkel kapcsolatos adataiból.

Tovább »


Ha beteg a gyerek, ki maradjon vele?

Szinte minden kisgyerekes szülőnek komoly fejtörést okoz, hogy ki ápolja a kicsit, ha beteg. Persze könnyen rá lehetne vágni, hogy a szülő, ki más, de azért a helyzet korántsem ennyire egyszerű – olvasható a vg.hu cikkében.

Tovább »


Mérséklődött a természetes fogyás

Tavaly 1,5 százalékkal többen születtek és 3,6 százalékkal kevesebben haltak meg, mint 2015-ben, így az egész évet tekintve a természetes fogyás 16 százalékkal csökkent. A tavalyi, ezer élveszületésre jutó 3,9 csecsemőhalálozási adat a valaha mért legkedvezőbb érték.

Tovább »


Kitolódott a gyermekvállalás átlagos ideje

A társadalom öregedésével párhuzamosan a szülőképes nők aránya is egyre alacsonyabb. A Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója az InfoRádiónak azt mondta: ma átlagosan 28-29 éves korukban szülik az első gyermeküket a nők, míg korábban ez 22-23 év volt.

Tovább »


Közel 49 ezer házasság köttetett 2016-ban

Húsz év nem házasodtak annyian, mint tavaly; 2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Tovább »Lassabban fogy a népesség

Mérséklődött a természetes fogyás idén a januártól szeptemberig tartó időszakban, miután a születések kis mértékben, a halálozások pedig lényegesen csökkentek 2015 azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tovább »


Ennyi az annyi: közel bruttó 260 ezer forintot keresünk átlagosan

Szeptemberben a bruttó átlagkereset 257 900 forint volt, 6,7 százalékkal nőtt, miközben a nettó átlagkereset a személyi jövedelemadó-szabályok változása miatt 8,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

Tovább »


Elkészült a társadalmi szelfi

Beérkeztek a mikrocenzus utolsó adatai november 8-án a Központi Statisztikai Hivatalhoz. A nagy volumenű, a magyar lakosság egytizedét érintő statisztikai felmérésben több mint 440 ezer lakásban és 500 bentlakásos intézményben másfél millió kitöltött kérdőív született. Tovább »