2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

ksh

Ma van az Apák Napja

2017. Június 18.

Magyarországon minden június harmadik vasárnapján ünnepeljük az Apák Napját. E jeles napról több szervezet és médium is megemlékezik. A KSH az apák tiszteletére „Férfiak apaszerepben” címmel egy négy részből álló infografikát, a Fiatal Családosok Klubja videót készített.

Tanultabbak a magyarok mint korábban

2017. Június 7.

Javultak az iskolázottsági mutatók Magyarországon a 2011-es népszámlálás és a tavaly októberi mikrocenzus között - közölte a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási főosztályának vezetője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Több mint 100 ezres létszámnövekedés a versenyszférában

2017. Május 26.

Mintegy 105 ezerrel dolgoztak többen a versenyszférában Magyarországon, mint egy éve a legfrissebb, 2017. február-áprilisi adatok szerint. A nemzetgazdasági tárca kiemelte: 2010 hasonló időszakához képest így 685 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, amely növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 475 ezer fővel nőtt a létszám.

Felére csökkent az abortuszok száma

2017. Május 21.

Az elmúlt nyolc év jelentős változásokat hozott az egészségügyben. Az abortuszok száma majdhogynem megfeleződött, viszont jelentősen nőtt a császármetszések aránya. Kétszer annyian vették igénybe az egynapos (ambuláns) sebészeti ellátást, mint korábban, a járóbetegellátás 64-ről 67 millióra nőtt – derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (újabb nevén NEAK) adataiból – írja az Inforádió.hu.

Jóval több lakás épül mint tavaly

2017. Május 4.

Az Otthonteremtési programnak is köszönhetően a 2016-os lakáspiaci fordulatot követően 2017 első negyedévében is jól teljesített a szektor. Januártól márciusig 89 százalékkal emelkedett a kiadott építési engedélyek száma éves összevetésben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb statisztikája szerint - kommentálta a csütörtökön megjelent KSH-jelentést a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Több bevételt hozott az év eleje a szálláshelyeknek, mint egy éve

2017. Április 10.

Februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma ezzel 6,5 százalékkal haladta meg a tavaly februárit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal.

Egyre többen esnek a civilizációs betegség áldozatául

2017. Április 2.

A KSH adatai szerint tizenkét év alatt megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon. A Magyar Diabétesz Társaság felmérése szerint még ennél is nagyobb a növekedés.

10 százalékkal nőttek a keresetek januárban az egy évvel korábbihoz képest

2017. Március 20.

Nagyon komoly mértékben, 10 százalékkal nőttek a keresetek januárban az egy évvel korábbihoz képest, ami mutatja, hogy a tavaly megkötött bérnövekedési és adócsökkentési megállapodásnak már januárban jelentős hatása volt - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten.

Meglepő adatok derültek ki a nőkről

2017. Március 13.

Valóban kevesebb kislány születik, mint kisfiú? Hosszabb életre számíthatnak a nők, mint a férfiak? És vajon hogy állnak a magyar nők iskolai végzettség, munkavállalás, kereset és családalapítás tekintetében? Az eletforma.hu összegyűjtött néhányat a KSH nőkkel kapcsolatos adataiból.

Ha beteg a gyerek, ki maradjon vele?

2017. Március 12.

Szinte minden kisgyerekes szülőnek komoly fejtörést okoz, hogy ki ápolja a kicsit, ha beteg. Persze könnyen rá lehetne vágni, hogy a szülő, ki más, de azért a helyzet korántsem ennyire egyszerű - olvasható a vg.hu cikkében.

Mérséklődött a természetes fogyás

2017. Február 23.

Tavaly 1,5 százalékkal többen születtek és 3,6 százalékkal kevesebben haltak meg, mint 2015-ben, így az egész évet tekintve a természetes fogyás 16 százalékkal csökkent. A tavalyi, ezer élveszületésre jutó 3,9 csecsemőhalálozási adat a valaha mért legkedvezőbb érték.

Kitolódott a gyermekvállalás átlagos ideje

2017. Február 19.

A társadalom öregedésével párhuzamosan a szülőképes nők aránya is egyre alacsonyabb. A Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója az InfoRádiónak azt mondta: ma átlagosan 28-29 éves korukban szülik az első gyermeküket a nők, míg korábban ez 22-23 év volt.

Közel 49 ezer házasság köttetett 2016-ban

2017. Február 14.

Húsz év nem házasodtak annyian, mint tavaly; 2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Jobban élünk, mint tavaly

2016. December 2.

Javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt az átlagos életszínvonal Magyarországon.

Lassabban fogy a népesség

2016. November 23.

Mérséklődött a természetes fogyás idén a januártól szeptemberig tartó időszakban, miután a születések kis mértékben, a halálozások pedig lényegesen csökkentek 2015 azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.