2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

karacsony

Jön az Álomutazó –szuperprodukció karácsonykor

2017. Augusztus 30.

Újabb látványos zenés színpadi előadással készül a TulipánTündér Produkció.

Melyik volt a 3 leghasznosabb karácsonyi ajándéka?

2017. Január 14.

Talán az a jópofa kis teflon serpenyő, vagy az önismereti könyv, esetleg az új vízhatlan csizmánk? Kinek mi. Kinek mit hozott az angyal, kinek mire van éppen a legnagyobb szüksége. Nincs olyan válasz, ami mindenkire egyformán érvényes. Vagy mégis?

Megint sokan karácsonyoztak hitelből

2017. Január 4.

Sokan fizették hitelből a karácsonyi ajándékokat; másfél-kétszer annyi személyi hitel fogyott több hitelintézetnél, mint egy évvel korábban, és a nullás THM-ű áruhitelért is sokan álltak sorba - írta szerdai számában a Világgazdaság.

Folytatódik a családi költekezés

2016. December 29.

Az ajándékcserék miatti élénkülésben a hét második felére leginkább az élelmiszerboltokban, a napi fogyasztási cikkeket kínáló hipermarketekben és a termelői piacokon indult újra a vásárlói roham.

Újszülöttek karácsonyi zokniban

2016. December 26.

Hagyományos pólya helyett túlméretezett karácsonyi zoknikba csomagolja az újszülötteket az ünnep alkalmából két kaliforniai kórház, hogy ezzel is fokozza a szülők örömét – olvasható az nlcafe.hu-n.

Mit tegyünk, ha többet ettünk a kelleténél?

2016. December 26.

Hídvégi Edit táplálkozási tanácsadó szerint a karácsonyi ételek bőséges fogyasztása után érdemes citromlevet vagy mustárt fogyasztani, mivel emésztésjavító hatásuk van – írja a hirado.hu.

Egyre többen gyakorolják a régi népszokásokat

2016. December 26.

Barna Gábor néprajzkutató szerint a karácsony és vízkereszt közötti időszak tele van hiedelmekkel, szokásokkal, amelyeket egyre többen gyakorolnak.

Mit tehetünk a veszekedésmentes karácsonyért?

2016. December 25.

A karácsony az év egyik legszebb ünnepe, számos tradíció és hagyomány kötődik hozzá. Gyakran előfordul azonban, hogy a családtagok eltérő igényekkel néznek az ünnep elé, a konfliktusok pedig odáig vezetnek, hogy otthonunk a béke szigete helyett harcmezővé válik, s a negatív indulatok tengerében elillan az ünnep. Hogyan lehet elkerülni ezt . erről szól a kepmas.hu írása.

Böjte Csaba: Ajándékozzuk meg gyermekeinket a jócselekedet örömével!

2016. December 24.

Én azt tanácsolnám mindenkinek, hogy merjünk kilépni, merjünk egymás felé fordulni és merjünk szeretettel a másikhoz odahajolni – tanácsolta az atya, amikor a Csaladhalo.hu arról kérdezte, hogy miként kellene a karácsony valódi lényegét megteremtenünk.

Ne kelljen tűzoltót hívni, előzzük meg a lakástüzet!

2016. December 24.

Karácsonykor mindig több tűzesethez riasztják a tűzoltókat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint ezek az esetek egy kis odafigyeléssel megelőzhetők.

Nem érdemes kiborulni a karácsonyi halászlé miatt

2016. December 24.

Míg egyesek számára az év legboldogabb időszakát jelenti a karácsony, addig másokat szomorúsággal tölthet el már az ünnep gondolata is. Ha valakit a mindennapi gondok nyomasztanak, magányos, vagy súlyos érzelmi veszteség érte, akkor könnyen lehet, hogy az ünnepek inkább negatív érzéseket hívnak elő belőle. 

"Nagyon várom, hogy lássam ezt a kislányt!" - Palya Bea a Budapestimaminak

2016. December 24.

Eddig mindig elutaztunk, talán félelemből, talán menekültünk a rossz családi emlékek elől, talán idő kellett még nekünk, talán csak erre vágytunk épp... A tavalyi volt az első közös itthon töltött karácsonyunk - meséli Palya Bea. Az énekesnő számára az idei ünnep duplán is várakozással teli, hiszen januárra várja második kislányát.

A meghitt családi karácsony hét titka

2016. December 24.

A bejgli íze, a halászlé illata, megannyi ajándék, és szépen feldíszített karácsonyfa – vajon mindez elég a harmonikus, békés családi együttléthez az ünnepek alatt? Sajnos, sok esetben nem. Mit tehetünk, hogy stressz és feszültség helyett kisimult arcok vegyenek minket körül?

Karácsonykor jól jöhet a harcosok diétája

2016. December 24.

Az ünnepek alatt nincs az az akaraterő, ami a karácsonyi finomságdömpingnek ellen tud állni. Nem érdemes küzdeni, elég, ha kicsit odafigyelünk…

Apás karácsony

2016. December 24.

Kérdések, amelyeket leggyakrabban apákhoz címeznek karácsonykor. A Csalad.mandiner válogatása.