Nem is olyan rémes tinit nevelni

Miután túljutott a kisgyerekkorral járó megpróbáltatásokon, a szülők nagy része rögtön a tinédzserkortól (mármint a gyerekétől…) kezd el intenzíven rettegni. Tinigyermek szülőjeként ezen írás szerzője csak annyit tenne hozzá: noha nem teljesen ok nélkül, ugyanakkor nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását. Tovább »


Mit jelezhet a hirtelen köhögőroham?

Ha a kicsi játék vagy evés közben egyik pillanatról a másikra heves köhögésben tör ki, akkor elképzelhető, hogy félrenyelt vagy lenyelt valamit. A webbeteg.hu cikke abban segít, hogy kit kell tenni, ha félrenyelt a gyermek egy falatot vagy egy játékdarabot. Tovább »


Irány a szabad!

Szabadban lenni jó, ennek ellenére már az óvodában is, de az iskolában főleg beszorítjuk a gyerekeket a négy fal közé. Nem mindenhol van ez így… Tovább »


Értékes adomány a Pasaréti Bölcsődének

A II. kerületi PromoBox Kft. karácsony előtt a Pasaréti Bölcsőde apróságait lepte meg. Az ajándékok átadására Fejérdy Zsófiát, a PromoBox Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét a kerület országgyűlési képviselője, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lánszki Regő II. kerületi képviselő is elkísérte. Tovább »


A videójáték is taníthat

A videójátékoknak legtöbbször a negatív hatásairól hallani, pedig készségeket is fejleszthetnek, illetve segíthetnek az oktatás megreformálásában. Tovább »


A legkisebb gyerek átka

A mesékben a legkisebb fiú nekiindul a világnak, majd mindenféle kalandok és hányattatások után célba ér, elnyerve a királykisasszony kezét és a fele királyságot. A valóságban? A valóságban megkapja mások levetett ruháit. Tovább »