Játékkal az erdőtüzek ellen

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén is egyhetes játéksorozatot indít közösségi oldalán március 20-ától, hogy az érdeklődők játékos formában elsajátíthassák az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb ismereteket. Tovább »A kislányok is azt hiszik, a fiúk okosabbak

Már a 6-7 éves kislányokban is él az a sztereotípia, hogy a férfiak okosabbak és tehetségesebbek a nőknél – derült ki egy új amerikai kutatásból, amelyet a Science tudományos lap aktuális számában tettek közzé. Tovább »Nem is olyan rémes tinit nevelni

Miután túljutott a kisgyerekkorral járó megpróbáltatásokon, a szülők nagy része rögtön a tinédzserkortól (mármint a gyerekétől…) kezd el intenzíven rettegni. Tinigyermek szülőjeként ezen írás szerzője csak annyit tenne hozzá: noha nem teljesen ok nélkül, ugyanakkor nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását. Tovább »


Mit jelezhet a hirtelen köhögőroham?

Ha a kicsi játék vagy evés közben egyik pillanatról a másikra heves köhögésben tör ki, akkor elképzelhető, hogy félrenyelt vagy lenyelt valamit. A webbeteg.hu cikke abban segít, hogy kit kell tenni, ha félrenyelt a gyermek egy falatot vagy egy játékdarabot. Tovább »


Irány a szabad!

Szabadban lenni jó, ennek ellenére már az óvodában is, de az iskolában főleg beszorítjuk a gyerekeket a négy fal közé. Nem mindenhol van ez így… Tovább »