2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

jatek

Jól mentek a játékok tavaly

2017. Június 12.

A magyar játékpiac mérete már a 45 milliárd forintot is elérte tavaly, jelentősen bővült az ágazat vezető vállalatainak, a Legónak, a Regiónak, és a Formatexnek a forgalma - olvasható a Világgazdaság összeállításában.

Egy pofonegyszerű megoldás, ha kisgyerekkel utazol

2017. Június 11.

Nemsokára utaztok a gyerekkel, és még fogalmad sincs, hogy mivel fogod lekötni a kis örökmozgót? Akkor ez a szuper ötlet neked szól! Csak egy lufira lesz szükséged, és máris kezdődhet a móka - olvasható a babaszoba.hu-n.

Játékkal az erdőtüzek ellen

2017. Március 16.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén is egyhetes játéksorozatot indít közösségi oldalán március 20-ától, hogy az érdeklődők játékos formában elsajátíthassák az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

Veszélyesek lehetnek a kamionos plüssmacik

2017. Február 1.

A Scania termékbiztonsági okokból visszahívja kék Scania dzsekis Teddy plüss mackó termékét - közölte a cég szerdán.

A kislányok is azt hiszik, a fiúk okosabbak

2017. Január 28.

Már a 6-7 éves kislányokban is él az a sztereotípia, hogy a férfiak okosabbak és tehetségesebbek a nőknél - derült ki egy új amerikai kutatásból, amelyet a Science tudományos lap aktuális számában tettek közzé.

Társasjátékok tarolnak a játékpiacon

2017. Január 25.

A magyar játékpiaci 2016-os teljes forgalma megközelítőleg 40-45 milliárd forint volt – derül ki a Regio Játék közleményéből.

Nem is olyan rémes tinit nevelni

2017. Január 14.

Miután túljutott a kisgyerekkorral járó megpróbáltatásokon, a szülők nagy része rögtön a tinédzserkortól (mármint a gyerekétől…) kezd el intenzíven rettegni. Tinigyermek szülőjeként ezen írás szerzője csak annyit tenne hozzá: noha nem teljesen ok nélkül, ugyanakkor nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását.

Mit jelezhet a hirtelen köhögőroham?

2017. Január 2.

Ha a kicsi játék vagy evés közben egyik pillanatról a másikra heves köhögésben tör ki, akkor elképzelhető, hogy félrenyelt vagy lenyelt valamit. A webbeteg.hu cikke abban segít, hogy kit kell tenni, ha félrenyelt a gyermek egy falatot vagy egy játékdarabot.

Irány a szabad!

2016. December 29.

Szabadban lenni jó, ennek ellenére már az óvodában is, de az iskolában főleg beszorítjuk a gyerekeket a négy fal közé. Nem mindenhol van ez így...

Lehallgatja az egész családot a gyerek játéka?

2016. December 22.

Egyre többen vásárolnak a gyereknek okos játékokat, ugyanakkor többször volt már balhé abból, hogy ezek az eszközök túl sok adatot gyűjtsenek a családokról.

Milyen játékot vegyünk kislánynak?

2016. December 22.

Nem, nem próbálunk meg konkrét tanácsot adni, csupán egy érdekes felvetést szeretnénk megosztani.

8,7 milliárd kilométert gyalogoltak a pokémon go-játékosok

2016. December 21.

Eddig összesen 8,7 milliárd kilométert gyalogoltak vagy futottak az egész világon a pokémon go-játékosok a népszerű telefonos alkalmazást fejlesztő Niantic adatai alapján nyár óta, amikor a termék letölthetővé vált.

Egy teherautónyi ajándékot gyűjtöttek a büntetés-végrehajtás dolgozói a rászorulóknak

2016. December 19.

Egy teherautónyi ajándékot - ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert - adakoztak a rászorulóknak a büntetés-végrehajtás dolgozói - közölte az MTI-vel Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője, miután hétfőn átadták az adományt a Mikulásgyár szervezőinek.

Értékes adomány a Pasaréti Bölcsődének

2016. December 19.

A II. kerületi PromoBox Kft. karácsony előtt a Pasaréti Bölcsőde apróságait lepte meg. Az ajándékok átadására Fejérdy Zsófiát, a PromoBox Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét a kerület országgyűlési képviselője, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lánszki Regő II. kerületi képviselő is elkísérte.

A videójáték is taníthat

2016. December 16.

A videójátékoknak legtöbbször a negatív hatásairól hallani, pedig készségeket is fejleszthetnek, illetve segíthetnek az oktatás megreformálásában.