2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

iskola

Szociális segítség az óvodákban, iskolákban

2016. Október 7.

Közelebb kell vinni a klasszikus szociális munkát végző segítőket a családokhoz, ezért lesznek jelen az óvodákban és az iskolákban 2018-tól – mondta a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Mi zajlik az iskola falai között?

2016. Október 6.

Bullying. Az iskolai agresszió hétköznapi formái között szerepel a megfélemlítés, a terrorizálás, a gyötrés, a zaklatás, a szekálás.

Kétmilliárdból szépültek az iskolák a nyári szünet alatt

2016. Október 4.

Hétszáznyolcvan állami fenntartású iskolában, kétmilliárd forint értékben valósult meg valamilyen mértékű felújítás vagy fejlesztés a nyár folyamán, jellemzően ablakcserék, tornaterem- és mosdófelújítások, festések, illetve új iskolapadok és székek beszerzése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Tanuljunk tanulni!

2016. Október 2.

A tanévnyitós versikék izgalomról, kíváncsiságról, örömteli várakozásról és tudásszomjról szólnak. De megesik néha, hogy a tanulással töltött idő nem öröm, hanem kínszenvedés, a reggeli készülődés pedig csupán az állandó szorongásról és a hasfájásról szól. Ilyenkor a gyermek–szülő kapcsolatot is felemésztheti a tanulás körüli harc. Miért nem tud megfelelni a gyermek az elvárásoknak minden igyekezete ellenére? Hogyan segíthetünk neki? Erre keresi a választ a Képmás Magazin cikke.

Negyedmillió gyereknek sporttal ért véget a hét

2016. Szeptember 30.

A kontinensen összesen több mint egymillió diák, Magyarországon csaknem ezer oktatási intézményben majdnem 250 ezer általános és középiskolás sportolt legalább 120 percet pénteken, az Európai Diáksport Napján.

Ír, olvas, számol – de nem úgy, ahogy azt elvárná(n)k?

2016. Szeptember 30.

2. rész - Kétszer kettő néha tényleg öt.

Zoé 20 éves, egyetemista. Médiatudományokat tanul Budapesten, és nagyon szereti az irodalmat. Az érettségi előtt hivatalosan is megállapították, hogy diszkalkuliás. Az általános iskolát és a gimnáziumot matematika korrepetálásokkal vészelte át. Számolási problémájából ma már nem csinál gondot, elfogadta magát olyannak, amilyen. Ha leárazáskor vásárol, és százalékot kell számolnia, okostelefonján végzi el a műveletet. 

Hogyan szeresd meg a beszoktatási időszakot?

2016. Szeptember 28.

Itt a szeptember és óvodába vagy óvodából iskolába ballagott a gyerek. Szülőként az egyik legborzalmasabb dolog mind az óvodai, mind pedig az iskolai beszoktatás - írja cikkében a budapest.imami.hu.

Miért unják az iskolát a tinik?

2016. Szeptember 27.

A válasz összetett, de valahol a hormonokban és a megnövekedett elvárásokban rejlik.

Az életkorral csökken az önbizalom

2016. Szeptember 20.

Komor képet fest egy brit nőket segítő jótékonysági szervezet felmérése, amely szerint a bakfisok felnövekedésük ütemében vesztik el szinte teljesen önbizalmukat. A tanulmányok előrehaladtával nem versenyképesebbnek, hanem éppen ellenkezőleg, esélytelenebbnek érzik magukat.

Mesélj, mi volt ma a suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

2016. Szeptember 7.

Hogyan tudhatjuk meg a gyerektől, hogy mi történt aznap a suliban, oviban és éppen hogy érzi magát az iskolai, baráti közösségében? Egyszerű: kérdezzük meg! Na, de hogy tegyük fel a kérdést, hogy válaszoljon is rá? Ötletek, tanácsok a budapest.imami.hu segítségével.

Jó-e, ha gyerekünk naplót ír és még rágózik is? - stresszkezelés gyermekkorban

2016. Szeptember 6.

Felnőttként gyakran elfelejtjük, hogy a „boldog és gondtalan” gyermekévek milyen sok kihívás elé állítják gyermekeinket. Bár odafigyeléssel csökkenthetjük a stresszt kiváltó helyzeteket, de minden megmérettetéstől nem kell és nem is ajánlott megóvni gyermekeinket, inkább tudatosan fejlesszük stressztűrő képességüket - hangsúlyozza Molnár-Sefcsik Yvette, pszichológus.

Aki iskolát épít, a jövőt építi

2016. Szeptember 6.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósuló iskolai beruházások egyik fontos állomásaként letették a megújuló Szent István Általános Iskola alapkövét Dunakeszin.

Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

2016. Szeptember 4.

Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni és megelőzni a sok betegséget? A webbeteg.hu igyekszik választ találni a kérdésekre.

Tízórai és uzsonna: mit és hogyan vigyünk az iskolába?

2016. Szeptember 1.

Az új tanév kezdetén a számos teendő között arra is érdemes odafigyelni, hogy tízóraira és uzsonnára mit és hogyan visznek a gyerekek az iskolába. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat, hogy a gyerekek a főétkezések között is jót, s jól ehessenek.

A tanévvel elindul a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat is

2016. Augusztus 31.

Fogyasztóvédelem kicsiknek és nagyoknak - az új tanévvel együtt indul a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" pályázat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azoknak az iskoláknak adja meg a címet, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek növeléséhez, a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához.