2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

iskola

Szupergyors internetet kapnak az iskolák

2017. Október 16.

Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Iskolai balesetek – biztosítás és teendők

2017. Október 16.

„Kedves szülő, ne ijedjen meg! Azért telefonálok, mert gyermeke a testnevelésórán eltörte a karját...” – Nem is gondolnák, milyen gyakoriak az ehhez hasonló rémisztő telefonhívások a tanévben. Hazánkban évente mintegy négyezer iskolai baleset történik, és köztük a leggyakoribb a csonttörés. Cikkünkben az ilyenkor szükséges tennivalókat ismertetjük, illetve bemutatjuk a hasonló esetekben alanyi jogon járó gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítást.

A gyermekkori zaklatás évekig érezteti hatását

2017. Október 15.

A megfélemlítés okozta szorongás és depresszió csak hosszú évek után oldódik a gyermekekben, azonban megfelelő segítséggel teljesen megszüntethetők a lelki problémák – állapította meg egy kutatócsoport. Éppen ezért arra figyelmeztetnek, a gyermekek kortársaik ellen elkövetett zaklatásai ellen lehetőleg azonnal és minél hatékonyabban fel kell lépnie az oktatási intézményeknek.

Megújult az iskola Rakacaszenden

2017. Október 13.

Magyarország Kormánya számára fontosak a kistelepülésen élő emberek, ezért Felsőszölnöktől Rakacaszendig ugyanolyan fontos a kis létszámú iskolák felújítása, mint amilyen fontosak a sokakat érintő nagyberuházások – hangsúlyozta Fülöp Attila Rakacaszenden.

Egyre népszerűbbek az iskolai témahetek

2017. Október 11.

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

Konferencia a hátrányos és nem hátrányos helyzetű tanulók együttneveléséről

2017. Október 6.

A Jó oktatás jó iskola elnevezésű konferenciasorozat harmadik állomásán a hozzáadott pedagógiai értékekről volt szó. A rendezvény célja, hogy folytatódjon a párbeszéd a hátrányos és nem hátrányos helyzetű tanulók együttneveléséről és a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférésükről.

Megemelt béreket kapnak a pedagógusok a napokban

2017. Október 5.

A napokban utalják a pedagógusoknak az életpálya alapján emelt bérüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a pedagógusok világnapján, csütörtökön tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Nemcsak az informatikaórát jelenti a digitális oktatás

2017. Október 2.

A digitális oktatási stratégia célja az esélyteremtés és az, hogy senki ne kerülhessen ki az oktatásból az alapvető digitális képességek nélkül – közölte Deutsch Tamás a hétvégén tartott Digitális oktatási konferencián és kiállításon.

Van, amit túl korán, és van, amit kétszer tanulnak a gyermekek"

2017. Október 2.

Iskoláink egy része leragadt a XX. században, éppen ezért mind a tartalomnak, mind az oktatási módszereknek meg kell újulniuk – mondta a lapunknak adott interjúban Csépe Valéria, az új alaptantervet megalapozó fejlesztési projekt vezetője, aki arról is beszélt, hogy kevesebb tényanyagra és több képesség- és készségfejlesztésre lesz szüksége a jövő diákjának. Szerinte van, amit túl korán tanulnak a gyermekek, és van, amit teljesen fölöslegesen oktatnak kétszer. A miniszteri biztos a megoldást a jelenségalapú oktatásban látja.

Segítség, bántják a gyermekemet!

2017. Október 1.

Az iskolakezdést minden család másképp éli meg. Van, aki már augusztusban megvásárol mindent, és izgatottan készülődik, van, aki elsősként kíváncsisággal vegyes izgalommal várja a szeptember elsejét, és sajnos vannak, akiket már nyár végén fejfájás és gyomorgörcs kap el, ha csak az iskolára gondolnak. Ők azok, akik valami miatt nem tudnak beilleszkedni az osztályba, és emiatt sokszor iskolai zaklatás, agresszió áldozatává válnak.

Nyolc-, hat-, vagy négy osztályosba menjen? - Kisgimnáziumba készülünk

2017. Szeptember 27.

Az alsó tagozatos iskolaévek hamar elrepülnek és máris választás előtt állunk: milyen középiskolába menjen a gyermek és mikor? Egyre korábbra tolódik ez a döntés, akár 10-11 éves korra. Segítünk az iskolaválasztásban.

Soltész: háromszorosára nőtt a nemzetiségek támogatása

2017. Szeptember 25.

Háromszorosára emelkedett a magyarországi nemzetiségek támogatásának összege a központi költségvetésben 2010 és 2018 között - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

10 év múlva már robotok tanítanak?

2017. Szeptember 24.

Egy évtizeden belül megjelennek a tantermekben a számítógépes oktatók, amelyek személyre szabottan tartják fenn az érdeklődést és inspirálják a gyermekeket tanulás közben - állítja Anthony Sheldon brit történész. A váltás szerinte radikális lesz, és ugrásszerűen növelheti a fiatalok tudásszintjét.

Hamarosan kötelező lesz a pénzügyi ismeretek oktatása

2017. Szeptember 21.

Hamarosan a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiája, amelynek célja, hogy rendszerbe tereljék és a nemzeti alaptanterv részévé tegyék a pénzügyi ismeretek oktatását - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) konferenciáján.

A rendszerváltás óta nem volt ekkora iskolafejlesztés

2017. Szeptember 21.

Kisebb felújítások eddig is voltak, de ilyen mértékű fejlesztés a rendszerváltás óta nem történt a magyar oktatásban – mondta Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke a Magyar Időknek adott interjújában.