Futótűzként terjed a netes zaklatás

Megdöbbentően nagy mértékben nőtt meg az elmúlt öt évben azon gyerekek és fiatalok száma, akik netes zaklatás miatt kénytelenek segítséget kérni. Már hétéves gyermekek is vannak köztük, és a helyzet egyre romlik.

Tovább »


Legalább 25 százalékkal lesz olcsóbb az internet

Legalább 25 százalékkal olcsóbban internetezhetnek a szolgáltatóknál márciusban megjelenő Digitális jólét alapcsomaggal azok, akiknek még nincs előfizetésük – mondta Deutsch Tamás a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Tovább »


Elfogadom, de mit is?

Volt már olyan, aki el is olvasta, milyen feltételeket fogad el, amikor regisztrál egy közösségi platformra? Pedig érdekes dolgok rejlenek a szövegben, már ha értjük miről is szól.

Tovább »


Így kezeljük családunk digitális életét idén

Év elején az ember mindenféléket megfogad (hogy aztán fogadalmai jó részét ne tartsa be), ezek között az utóbbi években egyre több embernél szerepel egyre nagyobb hangsúllyal a családi digitális élet keretek közé szorítása. A gyerek ugyanis mobilozik, tabletezik, pörög az X-Box, esetleg szól a tévé – mindezeket megtiltani teljes képtelenség lenne (és értelme sem sok), de valamilyen szabályokat azért ki lehet alakítani. Ebben próbálunk meg segíteni. Tovább »


Internet karácsonykor

Az internet a karácsonyi időszakban is nélkülözhetetlen. Összeköt minket a tőlünk távol lévő szeretteinkkel, de a tipikus karácsonyi programnak számító film- és sorozatnézésben is egyre meghatározóbbá válnak az internetes lehetőségek. Tovább »
Agyunkra ment az internet? – VIDEÓ!

Hogyan alakul ki az internetfüggőség? Milyen kockázatok leselkednek a fiatalokra? Milyen módszerek alkalmazhatók a megelőzésre és a leszoktatásra? Janszky József kutató neurológus tudományünnepi előadásának videofelvételéből minden kiderül. Tovább »


Népszerű az online vásárlás

Az egyre több okostelefonnal egyre többet interneteznek az emberek, és ennek megfelelően az online vásárlás és online bankolás is folyamatosan bővül. Tovább »


A szülők és a telefonfüggés

Vegyünk egy nagy levegőt, és aztán vallomásos alapon pötyögjük be a laptopba, hogy bizony, bizony, a legtöbben alighanem telefon- és netfüggők vagyunk. Na, jó, e cikk szerzője az, és nem fél bevallani. Tovább »