Van élet tévé nélkül

Egy ideje már fontolgattuk, hogy tulajdonképpen nem sok szükség van a kábelelőfizetésre, amikor alig nézünk tévét (a csomagokba általában beerőszakolt, szinte sosem használt vezetékes telefonról most ne beszéljünk), hiszen az interneten keresztül minden elérhető. Tovább »5 százalékra csökken az internet áfája

Az internethasználat áfája 5 százalékra csökken 2018 január elsejétől a Digitális Jólét Program (DJP) 2017-2018-as évekre vonatkozó munkaterve szerint – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten.

Tovább »


Az okostelefon lassan eltünteti a határokat

Az okostelefonokon az állandó online jelenlét miatt egyre jobban összemosódnak a munka és a magánélet határai, a dolgozó felnőtt magyar internetezők 86 százaléka használ okostelefont, és 78 százalékuk inkább dolgozik szabadidejében is alkalmanként a telefonján, csak munkaidőben is használhassa azt magáncélra – áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb kutatásában. Tovább »


Az internet „nem gyerekjáték”

Gyermekeink beleszülettek az internetbe, anyanyelvi szinten kezelik a világhálót. Mégis akadnak komoly problémák azzal, ahogyan az életüket ott élik – és ez nem feltétlenül az ő hibájuk. Nem mi mondjuk, hanem az angliai gyermekjogi biztos. Tovább »


Nagyot változik a mobil adatforgalom világa a következő öt évben

Hétszeresére nő a globális mobil adatforgalom 2021-re a 2016-ös szinthez képest, köszönhetően a mobilfelhasználók, az okostelefonok, valamint a dolgok internetén (Internet of Things, IoT) alapuló kapcsolatok számának jelentős emelkedése, illetve az egyre gyorsabb hálózatok és a mobilvideók terjedése miatt – derült ki az internetes hálózati berendezéseket gyártó Cisco visual networking index előrejelzéséből. Tovább »Minden magyar polgár nyertese lehet a digitális átalakulásnak

A kormány egyértelmű szándéka, hogy a digitális átalakulásnak minden magyar polgár nyertese legyen, és Magyarország Európa legsikeresebb országai közé tartozzon – mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Digitális átalakulás – digitális gazdaság című rendezvényén.

Tovább »