2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

internet

Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

2017. Május 23.

Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást - közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

Digitális Jólét köszönt Magyarországra

2017. Május 19.

A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon. Ezt adócsökkentéssel, a Digitális jólét alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszik segíteni – közölte a Digitális Jólét Program titkársága.

2019-re minden iskolában lesz szélessávú internet

2017. Május 10.

A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, és nemcsak technológiai változást jelent, hanem széles körű társadalmi átalakulást is - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budaörsön, a Digitális jövő - oktatás című konferencián.

Az internet világát mutatja be Kolibri Színház kamaszoknak szóló darabja

2017. Május 6.

Rövidzárlat címmel új ifjúsági előadást mutat be május 12-én a budapesti Kolibri Színház. A kamaszoknak szóló darab az internet világát mutatja be újszerű megközelítésben.

Hogyan igazodjunk el gyermekeink virtuális világában?

2017. Április 30.

"Állandóan a neten lógnak, folyton a kütyüt nyomogatják!" De ők ott élik az életüket, nekik az online világ is valós tér. Hogyan lehet áthidalni a generációk között egyre mélyülő "digitális szakadékot"? Vélt és valós veszélyekről, praktikus megoldásokról, a kamaszkor kihívásairól, valamint a Kék bálna- hatásról is beszélgettünk a téma szakértőjével, Miklya Luzsányi Mónikával.

Ökumenikus Segélyszervezet: beszélni kell a kapcsolaton belüli bántalmazásról

2017. Április 19.

Az Ökumenikus Segélyszervezet fontosnak tartja, hogy még többet beszéljenek a kapcsolaton belüli bántalmazásról, hogy az ne legyen többé "tabutéma" - hangsúlyozta a szervezet munkatársa az M1 aktuális csatornán kedd este.

Tájékoztató kampány az internethasználat veszélyeiről

2017. Április 7.

Ne engedjük, hogy gyermekünk manipulatív internetes tartalommal találkozzon! A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete úgy véli, nem a tiltás a jó fegyver a szülők kezében, mellyel felvehetik a harcot a káros tartalmakkal szemben.

Van élet tévé nélkül

2017. Március 21.

Egy ideje már fontolgattuk, hogy tulajdonképpen nem sok szükség van a kábelelőfizetésre, amikor alig nézünk tévét (a csomagokba általában beerőszakolt, szinte sosem használt vezetékes telefonról most ne beszéljünk), hiszen az interneten keresztül minden elérhető.

Az internetes vásárlás és a kettős termékminőség kérdése áll a középpontban

2017. Március 15.

Az e-kereskedelem szabályozása és a kettős termékminőség megszüntetése áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén, de kiemelt feladat maradt a termékbemutatók ellenőrzése is - mondta Kara Ákos a mai sajtótájékoztatón.

5 százalékra csökken az internet áfája

2017. Március 1.

Az internethasználat áfája 5 százalékra csökken 2018 január elsejétől a Digitális Jólét Program (DJP) 2017-2018-as évekre vonatkozó munkaterve szerint - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten.

Az okostelefon lassan eltünteti a határokat

2017. Február 28.

Az okostelefonokon az állandó online jelenlét miatt egyre jobban összemosódnak a munka és a magánélet határai, a dolgozó felnőtt magyar internetezők 86 százaléka használ okostelefont, és 78 százalékuk inkább dolgozik szabadidejében is alkalmanként a telefonján, csak munkaidőben is használhassa azt magáncélra - áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb kutatásában.

Az internet „nem gyerekjáték”

2017. Február 27.

Gyermekeink beleszülettek az internetbe, anyanyelvi szinten kezelik a világhálót. Mégis akadnak komoly problémák azzal, ahogyan az életüket ott élik – és ez nem feltétlenül az ő hibájuk. Nem mi mondjuk, hanem az angliai gyermekjogi biztos.

Nagyot változik a mobil adatforgalom világa a következő öt évben

2017. Február 24.

Hétszeresére nő a globális mobil adatforgalom 2021-re a 2016-ös szinthez képest, köszönhetően a mobilfelhasználók, az okostelefonok, valamint a dolgok internetén (Internet of Things, IoT) alapuló kapcsolatok számának jelentős emelkedése, illetve az egyre gyorsabb hálózatok és a mobilvideók terjedése miatt - derült ki az internetes hálózati berendezéseket gyártó Cisco visual networking index előrejelzéséből.

A fiatalok munkahelykeresését segíti az Emmi új honlapja

2017. Február 20.

Ifjusagigarancia.gov.hu címmel az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával az Új Nemzedék Központ - jelentette be Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Minden magyar polgár nyertese lehet a digitális átalakulásnak

2017. Február 10.

A kormány egyértelmű szándéka, hogy a digitális átalakulásnak minden magyar polgár nyertese legyen, és Magyarország Európa legsikeresebb országai közé tartozzon - mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Digitális átalakulás - digitális gazdaság című rendezvényén.