2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

internet

Szupergyors internetet kapnak az iskolák

2017. Október 16.

Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hol keres munkát az Y és Z generáció?

2017. Október 6.

Míg az Y generáció elsősorban Facebookon tájékozódik a karrierkezdéssel kapcsolatos kérdésekben, a Z generációnál már megjelennek a YouTube és Instagram felületek, melyek üzemeltetésére már munkaként tekintenek a fiatalok – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a SentiOne közös, az Y és Z generáció online álláskeresési szokásait vizsgáló kutatásából.

Az internet nem csak lehetőség, felelősség is

2017. Szeptember 13.

A fiatalok okos internethasználatra tanításának fontosságáról beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Rétvári Bence azt mondta, száz fiatalból 96 számára már rendelkezésre áll ehhez valamilyen eszköz.

Ingyen wifi Európa-szerte

2017. Szeptember 13.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta Európa közterületein ingyenesen használható vezeték nélküli internethálózat kiépítéséhez szükséges pénzügyi forrás első csomagját.

Internetes vásárlás - még mindig bizalmatlanok vagyunk

2017. Július 17.

A netes kereskedelemnek számos előnye van, bár sokan mondják: a termékeket itt nem lehet kézbe venni, nem lehet felpróbálni, a vásárlás ezen élménye elmarad - a témában Madar Norbert, a GKI Digital Kft. üzletág igazgatója nyilatkozott a Kossuth Rádió G7 című műsorában.

Nevelési tippek - milliárdosoktól!

2017. Július 17.

Mert megkaphatná, még nem kell mindent megadni a gyermeknek! - állítják ismert és dúsgazdag hírességek. Öncélú sanyargatásról szó sincs, ésszerű keretekről és jogos korlátokról annál inkább. Akik a maguk erejéből gazdagodtak meg, úgy érzik, nem muszáj a csemetének ezüstkanállal habzsolnia a kaviárt uzsonnára.

Az online tér veszélyeire figyelmeztetnek a bírák

2017. Július 13.

Évről évre nő az internetes zaklatások száma, ezért az Országos Bírósági Hivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az online tér veszélyeire - mondta Péter Zoltán osztályvezető (OBH) az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Minden második gyerek veszélynek van kitéve az interneten

2017. Július 10.

A Microsoft reprezentatív nemzetközi kutatása szerint csak az elmúlt évben a világon a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült valamilyen veszéllyel az online térben. A felmérés azonosította az öt leggyakoribb veszélyforrást is.

Novák Katalin: 17 milliárd forint esélyteremtő programokra hét táborban

2017. Július 10.

Több mint 17 milliárd forintból valósulhatnak meg esélyteremtő programok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként hét táborban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn a fonyódligeti Erzsébet-táborban.

Együtt többet tehetünk az internetes pedofil tartalmak ellen

2017. Június 16.

A pedofil tartalmak bejelentését szorgalmazza a gyerekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő internetes forródrótok nemzetközi szövetsége, az INHOPE, amely Magyarországon tartja zártkörű közgyűlését - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

Már csak pár nap, és búcsút inthet a roamingnak

2017. Június 6.

Június 15-étől bárhol az Európai Unión belül felárak nélkül, a belföldi díjszabás szerint lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingdíjszabási gyakorlatát - közölte az NMHH kedden az MTI-vel.

Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

2017. Május 23.

Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást - közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

Digitális Jólét köszönt Magyarországra

2017. Május 19.

A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon. Ezt adócsökkentéssel, a Digitális jólét alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszik segíteni – közölte a Digitális Jólét Program titkársága.

2019-re minden iskolában lesz szélessávú internet

2017. Május 10.

A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, és nemcsak technológiai változást jelent, hanem széles körű társadalmi átalakulást is - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budaörsön, a Digitális jövő - oktatás című konferencián.

Az internet világát mutatja be Kolibri Színház kamaszoknak szóló darabja

2017. Május 6.

Rövidzárlat címmel új ifjúsági előadást mutat be május 12-én a budapesti Kolibri Színház. A kamaszoknak szóló darab az internet világát mutatja be újszerű megközelítésben.