Drágán mérik a négyzetmétert Budapesten

Bőven akadnak lakások, ahol egymillió forintnál többe is kerülhet egy négyzetméter, de az biztosan elmondható, hogy új építésű lakást 300 ezer forintos négyzetméterenkénti ár alatt nem találni most a piacon. A hirado.hu írásából jobban megismerhetjük az aktuális helyzetet.

Tovább »


Inkább saját lakásban élünk, mint albérletben

Kismértékben egyre nő a bérlakásban élők száma Magyarországon, de más kelet-közép-európai országokhoz hasonlóan nálunk is a lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él. A kormányzat kiemelt célkitűzések mentén támogatja a bérleményben élőket, de alapvető célja az, hogy a magyar családok inkább saját lakáshoz jussanak – írja a Magyar Idők. Tovább »


Felébredt téli álmából az ingatlanpiac

Idén az első két hónapban még stagnált ugyan az ingatlanpiac Magyarországon, de márciusban már jelentősen, több mint 20 százalékkal élénkült a kereslet és a kínálat is, az árak pedig lassabban, de tovább emelkedtek – közölte az ingatlan.com pénteken. Tovább »


Emelkedő tendencia a lakáspiaci árakban

Az Otthon Centrum szerint a tavalyi évhez hasonlóan élénk lakáspiaci forgalom várható 2017-ben. Érdemes arra is figyelni, hogy a vételár mellett a tranzakciók további költséggel járnak – írja az mfor.hu. Tovább »Mi alapján döntsünk ingatlanvásárláskor?

A település típusonkénti bontás alapján csak a községekben csökkentek az árak, a városokban drágulás volt – ez pedig beleillik az ingatlanpiaci trendekbe. Az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el – írja a Hirado.hu. Tovább »Olcsóbban tudunk hitelt felvenni

Már nem csak az ingatlan alapú hitelekben mutatható ki fogyasztói élénkülés, illetve jelentős kamatcsökkenés, de például számottevő mérséklődést tapasztalhatunk akkor is, ha az áruvásárlási hitelek kamatai közt vizsgálódunk.

Tovább »


A magyarok közel 90 százaléka saját ingatlanban él

Saját tulajdonú lakásban él a magyar lakosság csaknem kilencven százaléka. Több mint 15 százalék bérli a lakást, amiben él, de ez az arány Budapestre és a megyeszékhelyekre igaz, a kisebb városokban, településeken csupán 4 és 9 százalék között mozog – olvasható a magyaridok.hu-n Tovább »