Emelkedő tendencia a lakáspiaci árakban

Az Otthon Centrum szerint a tavalyi évhez hasonlóan élénk lakáspiaci forgalom várható 2017-ben. Érdemes arra is figyelni, hogy a vételár mellett a tranzakciók további költséggel járnak – írja az mfor.hu. Tovább »Mi alapján döntsünk ingatlanvásárláskor?

A település típusonkénti bontás alapján csak a községekben csökkentek az árak, a városokban drágulás volt – ez pedig beleillik az ingatlanpiaci trendekbe. Az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el – írja a Hirado.hu. Tovább »Olcsóbban tudunk hitelt felvenni

Már nem csak az ingatlan alapú hitelekben mutatható ki fogyasztói élénkülés, illetve jelentős kamatcsökkenés, de például számottevő mérséklődést tapasztalhatunk akkor is, ha az áruvásárlási hitelek kamatai közt vizsgálódunk.

Tovább »


A magyarok közel 90 százaléka saját ingatlanban él

Saját tulajdonú lakásban él a magyar lakosság csaknem kilencven százaléka. Több mint 15 százalék bérli a lakást, amiben él, de ez az arány Budapestre és a megyeszékhelyekre igaz, a kisebb városokban, településeken csupán 4 és 9 százalék között mozog – olvasható a magyaridok.hu-n Tovább »Melyik a legbiztonságosabb ingatlantípus?

Ha valahova be akarnak törni, oda bizony be is törnek. De hogyan védekezhetünk hatékonyan a nem kívánt látogatók ellen? És melyik a legbiztonságosabb ingatlantípus? Erről szól az alábbi írás. Tovább »Több tucat ingyentelek talált gazdára

Többnyire sikeresek azok a programok, amelyeket hazai települések indítottak a családi otthonteremtési kedvezményt igénybe vevő családoknak. Balassagyarmaton, Csongrádon, Komlón és Makón sokan igényeltek ingyentelket vagy vásároltak ingatlant kedvező áron az önkormányzattól. Ezzel szemben Ásotthalmon és Jászapátin visszafogott érdeklődést tapasztalnak. Tovább »