2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

ingatlan

Még mindig olcsóbb a budapesti ingatlan

2017. Szeptember 8.

A hazai lakáspiacon van még tere a további drágulásnak, mert a környező országokhoz képest még mindig Magyarországon lehet legolcsóbban ingatlanhoz jutni - írja a Magyar Nemzet az Ingatlan.com elemzésére hivatkozva, amely a régiós országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia fővárosainak lakáspiacait vizsgálta.

Lassult az áremelkedés a lakáspiacon

2017. Július 4.

Lassult az áremelkedés üteme a lakáspiacon, az elmúlt egy évben országosan már csak egyszámjegyű volt az ingatlanárak növekedése - derül ki az ingatlan.com keddi, MTI-nek küldött féléves elemzéséből.

Társasházban lakik? Fizeti a közös költséget?

2017. Július 1.

Eltérő ítéleteket hozott a bíróság arról, hogy társasházi lakások adásvételekor kit terhelnek az elmaradt közös költségek. A kérdést a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja vizsgálta, várhatóan a rendelet módosítását is kezdeményezni fogják.

Változás jöhet a társasházi ingatlanok adásvételében

2017. Június 30.

A közösköltség-hátralék nullás igazolásához kötné a Kúria a társasházi ingatlanok adásvételének földhivatali bejegyzését - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Gyorsabban és jobb áron lehet eladni a felújított lakásokat

2017. Június 16.

Az eladó ingatlanok mintegy 40 százalékát befektetők veszik meg, akik általában felújítandó lakást keresnek, míg a saját célra vásárlók inkább a felújított, energiahatékony otthonokat keresik - mondta el a pénteki Magyar Nemzetben a Dunahouse ingatlanforgalmazó cég elemzési vezetője.

A magyarok otthont szeretnének, a külföldiek befektetést

2017. Június 6.

Az új építésű lakások csaknem negyven százalékát befektetési céllal vásárolják meg - írta kedden a Magyar Nemzet, a Futureal-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő cég, a Cordia Zrt. friss kutatását idézve.

Ingatlanharcot robbantott ki György herceg

2017. Április 18.

Ki hitte volna, hogy így reagál a piac arra, melyik iskolába íratják be szülei a kis trónörököst...

Drágán mérik a négyzetmétert Budapesten

2017. Április 11.

Bőven akadnak lakások, ahol egymillió forintnál többe is kerülhet egy négyzetméter, de az biztosan elmondható, hogy új építésű lakást 300 ezer forintos négyzetméterenkénti ár alatt nem találni most a piacon. A hirado.hu írásából jobban megismerhetjük az aktuális helyzetet.

Inkább saját lakásban élünk, mint albérletben

2017. Április 3.

Kismértékben egyre nő a bérlakásban élők száma Magyarországon, de más kelet-közép-európai országokhoz hasonlóan nálunk is a lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él. A kormányzat kiemelt célkitűzések mentén támogatja a bérleményben élőket, de alapvető célja az, hogy a magyar családok inkább saját lakáshoz jussanak – írja a Magyar Idők.

Felébredt téli álmából az ingatlanpiac

2017. Március 31.

Idén az első két hónapban még stagnált ugyan az ingatlanpiac Magyarországon, de márciusban már jelentősen, több mint 20 százalékkal élénkült a kereslet és a kínálat is, az árak pedig lassabban, de tovább emelkedtek - közölte az ingatlan.com pénteken.

Emelkedő tendencia a lakáspiaci árakban

2017. Március 27.

Az Otthon Centrum szerint a tavalyi évhez hasonlóan élénk lakáspiaci forgalom várható 2017-ben. Érdemes arra is figyelni, hogy a vételár mellett a tranzakciók további költséggel járnak - írja az mfor.hu.

Akár 15-20 évre is lehet fix a törlesztőrészlet

2017. Március 8.

A lakáshitelezési verseny miatt egyre hosszabb távra, 15-20 évre is fix törlesztőrészletet kínálnak a hitelintézetek - közölte BankRáció.hu.

Mi alapján döntsünk ingatlanvásárláskor?

2017. Március 6.

A település típusonkénti bontás alapján csak a községekben csökkentek az árak, a városokban drágulás volt - ez pedig beleillik az ingatlanpiaci trendekbe. Az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el – írja a Hirado.hu.

Gyorsabban emelkedtek a lakásárak, mint a bérek

2017. Február 20.

A nettó bérek 7,8 százalékkal nőttek tavaly, a lakásárak viszont mind az FHB lakásárindexe, mind az otthonterkep.hu statisztikái alapján ennél nagyobb ütemben, 10-11 százalékkal emelkedtek - közölte az otthonterkep.hu hétfőn.

Olcsóbban tudunk hitelt felvenni

2017. Február 9.

Már nem csak az ingatlan alapú hitelekben mutatható ki fogyasztói élénkülés, illetve jelentős kamatcsökkenés, de például számottevő mérséklődést tapasztalhatunk akkor is, ha az áruvásárlási hitelek kamatai közt vizsgálódunk.