2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

ingatlan

Ingatlanharcot robbantott ki György herceg

2017. Április 18.

Ki hitte volna, hogy így reagál a piac arra, melyik iskolába íratják be szülei a kis trónörököst...

Drágán mérik a négyzetmétert Budapesten

2017. Április 11.

Bőven akadnak lakások, ahol egymillió forintnál többe is kerülhet egy négyzetméter, de az biztosan elmondható, hogy új építésű lakást 300 ezer forintos négyzetméterenkénti ár alatt nem találni most a piacon. A hirado.hu írásából jobban megismerhetjük az aktuális helyzetet.

Inkább saját lakásban élünk, mint albérletben

2017. Április 3.

Kismértékben egyre nő a bérlakásban élők száma Magyarországon, de más kelet-közép-európai országokhoz hasonlóan nálunk is a lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él. A kormányzat kiemelt célkitűzések mentén támogatja a bérleményben élőket, de alapvető célja az, hogy a magyar családok inkább saját lakáshoz jussanak – írja a Magyar Idők.

Felébredt téli álmából az ingatlanpiac

2017. Március 31.

Idén az első két hónapban még stagnált ugyan az ingatlanpiac Magyarországon, de márciusban már jelentősen, több mint 20 százalékkal élénkült a kereslet és a kínálat is, az árak pedig lassabban, de tovább emelkedtek - közölte az ingatlan.com pénteken.

Emelkedő tendencia a lakáspiaci árakban

2017. Március 27.

Az Otthon Centrum szerint a tavalyi évhez hasonlóan élénk lakáspiaci forgalom várható 2017-ben. Érdemes arra is figyelni, hogy a vételár mellett a tranzakciók további költséggel járnak - írja az mfor.hu.

Akár 15-20 évre is lehet fix a törlesztőrészlet

2017. Március 8.

A lakáshitelezési verseny miatt egyre hosszabb távra, 15-20 évre is fix törlesztőrészletet kínálnak a hitelintézetek - közölte BankRáció.hu.

Mi alapján döntsünk ingatlanvásárláskor?

2017. Március 6.

A település típusonkénti bontás alapján csak a községekben csökkentek az árak, a városokban drágulás volt - ez pedig beleillik az ingatlanpiaci trendekbe. Az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el – írja a Hirado.hu.

Gyorsabban emelkedtek a lakásárak, mint a bérek

2017. Február 20.

A nettó bérek 7,8 százalékkal nőttek tavaly, a lakásárak viszont mind az FHB lakásárindexe, mind az otthonterkep.hu statisztikái alapján ennél nagyobb ütemben, 10-11 százalékkal emelkedtek - közölte az otthonterkep.hu hétfőn.

Olcsóbban tudunk hitelt felvenni

2017. Február 9.

Már nem csak az ingatlan alapú hitelekben mutatható ki fogyasztói élénkülés, illetve jelentős kamatcsökkenés, de például számottevő mérséklődést tapasztalhatunk akkor is, ha az áruvásárlási hitelek kamatai közt vizsgálódunk.

A magyarok közel 90 százaléka saját ingatlanban él

2017. Február 6.

Saját tulajdonú lakásban él a magyar lakosság csaknem kilencven százaléka. Több mint 15 százalék bérli a lakást, amiben él, de ez az arány Budapestre és a megyeszékhelyekre igaz, a kisebb városokban, településeken csupán 4 és 9 százalék között mozog – olvasható a magyaridok.hu-n

Magas a kereslet, tovább nőhetnek a fővárosi ingatlanárak

2017. Január 31.

A tavalyihoz hasonlóan magas keresletre, bővülő kínálatra és az árak lassabb ütemű növekedésére számít az új lakások budapesti piacán 2017-ben a lakóingatlan-fejlesztő Cordia Zrt.

Melyik a legbiztonságosabb ingatlantípus?

2017. Január 24.

Ha valahova be akarnak törni, oda bizony be is törnek. De hogyan védekezhetünk hatékonyan a nem kívánt látogatók ellen? És melyik a legbiztonságosabb ingatlantípus? Erről szól az alábbi írás.

Több fizetésért elhagynák a "mamahotelt" a fiatalok

2017. Január 23.

A K&H felmérése szerint a nagyrészt szüleikkel élő fiatalok nagyobb ingatlant szeretnének mint amiben jelenleg élnek. A megkérdezettek több mint fele költözne másik megyébe vagy akár másik országba, ha jó munkát kínálnak nekik – írja a privatbankar.hu.

Több tucat ingyentelek talált gazdára

2017. Január 14.

Többnyire sikeresek azok a programok, amelyeket hazai települések indítottak a családi otthonteremtési kedvezményt igénybe vevő családoknak. Balassagyarmaton, Csongrádon, Komlón és Makón sokan igényeltek ingyentelket vagy vásároltak ingatlant kedvező áron az önkormányzattól. Ezzel szemben Ásotthalmon és Jászapátin visszafogott érdeklődést tapasztalnak.

Több mint 34 ezer család kapott segítséget a CSOK által

2016. December 27.

Eddig összesen 34 500 család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a tavaly júliusi bevezetés óta, ami összesen 81,5 milliárd forintos támogatást jelent - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.