Egyre bátrabban nyúlunk a személyi kölcsönökhöz

Az átlagos hitelösszeg folyamatosan növekszik, a két évvel ezelőtti 800 ezer forinthoz képest ma 1,3 millió forintot vesznek fel az igénylők – derül ki egy felmérésből. A statisztikák szerint a háztartások összesített személyihitel-állománya nagyjából 385 milliárd forintot tesz ki – számol be a felmérés eredményéről a Magyar Idők.

Tovább »


Több mint 14 ezer család kapott csok-ot az OTP-n keresztül

Nőtt az igényelt lakáshitelek nagysága, 2017 első negyedévében áltagosan 7,9 millió forint összegű lakáshitelt igényeltek, szemben például a 2012 második negyedévi 4,2 millió forinttal. E mögött az alacsony kamatok, a lakások árának drágulása, a reálbérek növekedése és a lakosság hitelfelvételi kedvének növekedése áll – mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Tovább »


A nők megfontoltabban vásárolnak

A magyar nők sokkal tudatosabban bánnak a pénzzel, mint a férfiak, a nők több mint fele nem vásárolna tartós fogyasztási cikkeket hitelre – derül ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből. Tovább »


Egyre többen választják Budapest agglomerációját

Bár ingatlanpiaci szakértők szerint nem egyértelműen a kiköltözés jellemző a Budapest környéki településekre, a családi otthonteremtési kedvezmény és más tényezők újra felerősíthetik ezt a folyamatot. Az árakat jellemzően a fővárostól mért távolság határozza meg, de a rendszerváltozás előtt épült, túlméretezett, energetikailag nem túl hatékony családi házak továbbra is nagyon nehezen eladhatók – olvasható a Magyar Idők cikkében. Tovább »


Inkább saját lakásban élünk, mint albérletben

Kismértékben egyre nő a bérlakásban élők száma Magyarországon, de más kelet-közép-európai országokhoz hasonlóan nálunk is a lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él. A kormányzat kiemelt célkitűzések mentén támogatja a bérleményben élőket, de alapvető célja az, hogy a magyar családok inkább saját lakáshoz jussanak – írja a Magyar Idők. Tovább »

Olcsóbban tudunk hitelt felvenni

Már nem csak az ingatlan alapú hitelekben mutatható ki fogyasztói élénkülés, illetve jelentős kamatcsökkenés, de például számottevő mérséklődést tapasztalhatunk akkor is, ha az áruvásárlási hitelek kamatai közt vizsgálódunk.

Tovább »