2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

hitel

A hitelből is elengednek egymillió forintot az újabb gyermekek születésekor

2017. November 16.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető kedvezményes, tízmillió forintos hitelből is elengednek jövő évtől egy-egy millió forintot a harmadik vagy további gyermekek vállalása esetén - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Diákhitelt a netről

2017. Szeptember 7.

Nem kell személyesen megjelenni: a Diákhitel Központ elsők között vezeti be a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokon alapuló (SZEÜSZ) elektronikus aláírással történő szerződéskötést.

Olcsóbbak és olcsóbbak a hazai hitelek

2017. Szeptember 5.

Tovább olvadnak a lakossági hitelek kamatai a pénzügyi szolgáltatóknál: a fokozatos csökkenés a lakáscélú és a fogyasztási kölcsönökre is igaz. A lassú ütemű mérséklődés még folytatódhat, de öldöklő árversenyt már senki nem vár a piacon - írja keddi számában a Világgazdaság.

Két bank és 50 takarékszövetkezet folyósíthat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

2017. Július 24.

Hétfőtől már két banknál és 50 takarékszövetkezetnél igényelhetőek a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek.

Egy jól megválasztott hitellel több millió forint is megspórolható

2017. Július 7.

A legkeresettebb, 20-40 millió forintért hirdetett lakások vásárlói akár több millió forintot is megtakaríthatnak körültekintő hitelválasztással a BankRáció.hu hitelszakértője szerint - közölte a hitelajánlatokat összesítő internetes portál pénteken az MTI-vel.

Hogyan kell kezelni a CSOK-igénylésnél a szocpolt? - szakértőink válaszolnak

2017. Július 3.

Ha a korábban született gyermekekre már vettek fel a szülők szocpolt, le kell vonni a korábbi lakáscélú támogatás összegét az újonnan felvett támogatásból - hívják fel a figyelmet szakértőink az olvasóinktól érkezett kérdések alapján.

Novák Katalin: már csaknem ötvenezer családnak segített a csok

2017. Június 28.

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Egyre többen keresik a fix törlesztőrészletű lakáshiteleket

2017. Június 8.

Több mint 30 százalékkal közel 170 milliárd forintra nőtt a lakáshitelekre kötött szerződések összege éves szinten január-április között. Az új személyi kölcsönök összege pedig 42 százalékkal 81 milliárd forint fölé nőtt -írja a profit7.hu.

Sok adósnak megnőhet a havi törlesztőrészlete

2017. Május 23.

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet - derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Jelentősen csökkent az uzsorázás miatti nyomozások száma

2017. Május 12.

Négy év alatt a tizedére esett vissza Magyarországon az uzsorázás miatt indult rendőrségi nyomozások száma, egyes megyékben teljesen eltűntek az ilyen ügyek - írja a Magyar Idők pénteki számában.

CSOK-kérdések: előbb kell a lakcím, mint hogy lenne lakás?

2017. Április 29.

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A család.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan körüljárt példákkal.

Egyre bátrabban nyúlunk a személyi kölcsönökhöz

2017. Április 20.

Az átlagos hitelösszeg folyamatosan növekszik, a két évvel ezelőtti 800 ezer forinthoz képest ma 1,3 millió forintot vesznek fel az igénylők – derül ki egy felmérésből. A statisztikák szerint a háztartások összesített személyihitel-állománya nagyjából 385 milliárd forintot tesz ki - számol be a felmérés eredményéről a Magyar Idők.

Több mint 14 ezer család kapott csok-ot az OTP-n keresztül

2017. Április 16.

Nőtt az igényelt lakáshitelek nagysága, 2017 első negyedévében áltagosan 7,9 millió forint összegű lakáshitelt igényeltek, szemben például a 2012 második negyedévi 4,2 millió forinttal. E mögött az alacsony kamatok, a lakások árának drágulása, a reálbérek növekedése és a lakosság hitelfelvételi kedvének növekedése áll - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A nők megfontoltabban vásárolnak

2017. Április 5.

A magyar nők sokkal tudatosabban bánnak a pénzzel, mint a férfiak, a nők több mint fele nem vásárolna tartós fogyasztási cikkeket hitelre - derül ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből.

Egyre többen választják Budapest agglomerációját

2017. Április 5.

Bár ingatlanpiaci szakértők szerint nem egyértelműen a kiköltözés jellemző a Budapest környéki településekre, a családi otthonteremtési kedvezmény és más tényezők újra felerősíthetik ezt a folyamatot. Az árakat jellemzően a fővárostól mért távolság határozza meg, de a rendszerváltozás előtt épült, túlméretezett, energetikailag nem túl hatékony családi házak továbbra is nagyon nehezen eladhatók - olvasható a Magyar Idők cikkében.