Ösztönzi a gyermekvállalást a CSOK

A bevezetés óta eltelt másfél évben 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt, összesen 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült. Tovább »


Kitolódott a gyermekvállalás átlagos ideje

A társadalom öregedésével párhuzamosan a szülőképes nők aránya is egyre alacsonyabb. A Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója az InfoRádiónak azt mondta: ma átlagosan 28-29 éves korukban szülik az első gyermeküket a nők, míg korábban ez 22-23 év volt.

Tovább »Novák Katalin: a házasság biztonságot nyújt a pároknak

Egy héten át a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet a Házasság Hete elnevezésű országos kezdeményezés. Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerint a házasság a gyermekvállalás előszobája, mert biztonságot nyújt a pároknak. Tovább »


A gyerek és az álommeló

Megszületik az első gyermekünk, és ha vagyunk olyan szerencsések, hogy otthonról dolgozunk, akkor felettébb aktívan részt vehetünk az életében. Csakhogy az otthoni munkával a bevételek bizonytalansága is együtt jár. Hogyan döntsön az ember, ha ilyenkor beesik egy álomajánlat – aminek egyetlen, de hatalmas hátulütője, hogy rengeteget kell távol lenni otthonról? Tovább »


Három, a mágikus szám

Három gyerek nem csak eggyel több, mint kettő, hiszen rengeteg minden megváltozik az ember életében a harmadik gyermek születésével. Ezt tapasztalta meg Rebecca Levy, amikor barátai, és kicsit talán saját maga megdöbbenésére is úgy döntött, hadd jöjjön az a harmadik gyerek. És nem bánta meg. Tovább »


Hogyan készüljünk a szülőségre: tudatosan vagy ösztönösen?

Ha elég rámenős lennék, most rögtön elindítanám az első szülőfelkészítő tanfolyamot. De nem vagyok. Ráadásul mélyen hiszek az emberekben, s abban, hogy képesek saját erejükből felkészülni és fejlődni. De mégis, milyen felkészülés kellene? Tudatos és ösztönös egyaránt -írja a csalad.mandiner.hu.

Tovább »