Hogyan készüljünk a szülőségre: tudatosan vagy ösztönösen?

Ha elég rámenős lennék, most rögtön elindítanám az első szülőfelkészítő tanfolyamot. De nem vagyok. Ráadásul mélyen hiszek az emberekben, s abban, hogy képesek saját erejükből felkészülni és fejlődni. De mégis, milyen felkészülés kellene? Tudatos és ösztönös egyaránt -írja a csalad.mandiner.hu.

Tovább »


A gyermekvállalás pénzügyi oldala

A gyermekvállalás megterheli a családi kasszát, hiszen kiesik a fizetése annak a szülőnek, amelyik otthon marad a babával. Létezik viszont egy nagyon jó trükk, amivel sem a fizetésről, sem a gyermekgondozási díjról nem kell lemondani, és még bölcsődébe se kell tenni a babát – írja a Pénzcentrum. Tovább »A szülés, mint emberi jog

Milyen törvény adta jogai vannak a szülő nőnek és ehhez képest milyen lehetőségekkel élhet az intézményi szülése során? Hogyan követi a hazai szülészeti gyakorlat a WHO ajánlásait? Hogyan válhatna elérhetővé a WHO által ajánlott normális szülésmód egyre szélesebb körben? – teszi fel a kérdést a csalad.mandiner.hu.

Tovább »Nemzetstratégiai cél a magyar családok gyarapodása

A kormány nemzetstratégiai célja a magyar családok gyarapodása, s ennek megfelelően a szülészeti ellátásnak a WHO vonatkozó irányelvei alapján történő fejlesztése prioritást jelent a kabinet számára – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésre.

Tovább »A gének is befolyásolják, ki, mikor szül

Az Oxford Egyetem kutatói azt állítják, hogy a gének is fontos szerepet játszanak abban, hogy ki mikor szül, illetve akar-e egyáltalán gyereket vállalni. Bizonyos gének azt is előre determinálják, hogy ki milyen idős koráig tolhatja ki a szülést, hiszen ez javarészt attól is függ, hogy kinél mikor jön el a menopauza – olvasható a divany.hu oldalán. Tovább »


Csak egy gyerek ?!…

Az interneten böngésztem, amikor belefutottam egy bejegyzésbe, amelynek az volt a címe: „Csak egy gyerek”. Anyaként és családjogászként rögtön felkeltette a cím a figyelmemet, így beleolvastam – írja a mandiner.család oldalán Dr. Bánhegyi Éva családjogász. Tovább »


Csökkent az abortuszok száma az elmúlt öt évben

Az abortuszok száma 2010 és 2015 között 23 százalékkal – több mint kilencezerrel -, idén az első negyedévben pedig további 4 százalékkal csökkent – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára – írta a Magyar Hírlap hétfői számában. Tovább »