2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

gyermekvallalas

Jövőre a GDP 5 százaléka a családokat szolgálja

2017. November 18.

Egy jól működő otthonteremtési rendszer a gyermekvállalást is ösztönzi. Mivel a gyermekek megsokszorozzák a szülők erejét, a gyermekek nemzedéke pedig az ország erejét, az otthonteremtési program megvédését a legfontosabb ügyek között tartja számon a kormány – mondta Dömötör Csaba a BabaMama Expón szombaton, kiemelve, hogy eddig mintegy 240 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény.

A védőnőn is múlhat a kisbabák megszületése

2017. November 15.

A mai fiatalok sok gyermeket szeretnének. Ebben a védőnők empatikus, szakszerű válaszai sokat segíthetnek – hangsúlyozta Novák Katalin államtitkár azon a díjátadó ünnepségen, amelyen a védőnők családon belül betöltött szerepét méltatták.

Karácsonyi gyűjtés indul a rászoruló családokért

2017. November 9.

Az ország 25 áruházában indul karácsonyi gyűjtés. Az önkéntesek november 10-12, illetve 17-19 között várják a vásárlók felajánlásait.

Az Igen-nap

2017. November 2.

Szülőként néha úgy érzi az ember, állandóan nemet mond a gyermekeinek, az egész napja másból sem áll. Mi lenne, ha egyszer tartanánk egy olyan napot, amikor mindenre igent mondunk?

Novák Katalin: ismét egyre többen vágynak családra Magyarországon

2017. Október 26.

Folyamatosan nő a családalapítási kedv Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára csütörtök reggel az M1-en.

A határon túl élő magyar gyermekek is kapnak Start-számlát ezentúl

2017. Október 25.

A kormány a gyermekvállalást ösztönző akcióterv részeként az életkezdési támogatást és a Start-számla nyitás lehetőségét a nem Magyarországon élő magyar gyermekekre is ki kívánja terjeszteni.

Ezekre van szükség a családalapításhoz

2017. Október 24.

A megfelelő partner megtalálását és a szülői szerepre való érettséget tartják a legfontosabb feltételnek az egyetemisták a gyermekvállalásnál - derül ki a Három királyfi, három királylány mozgalom kutatásának kedden Budapesten bemutatott gyorsjelentéséből.

Megfejtették, mi teszi a férfit apává

2017. Október 17.

A férfiak szervezetében is biológiai reakciót vált ki a szülővé válás - állapította meg egy Amerikában készült vizsgálat. A kutatás szerint éppen ezért nem csak az anyáknál, hanem az apáknál is kialakulhat szülés utáni depresszió, ami ráadásul nem csupán lelki, hanem hormonális gyökerű is!

Bagdy Emőke: A gondolatnak óriási hatalma van a baba-mama kapcsolatban is

2017. Október 16.

A gondolatnak és az érintésnek óriási hatalma van a baba-mama kapcsolatokban is – állítja Bagdy Emőke klinikai pszichológus, aki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében megrendezett Baba-mama/papa klubok országos találkozóján „Mit adhatunk babáinknak és mit kaphatunk tőlük” címmel tartott előadást. A neves előadót a baba-mama gondolati és fizikai kapcsolatok hatásairól, a kötődés fontosságáról, az apák és nagyszülők szerepéről kérdezte a Családháló.hu.

Egyre több nő vállal gyermeket 40 felett

2017. Október 11.

Megháromszorozódott a 40 éves kor felett gyermeket vállaló anyák száma Magyarországon 2000 óta - derül ki a KSH adataiból.

Apa csak egy van – konferencia az apákról, apákért

2017. Október 9.

Kopp Mária nevét viselő családpolitikával foglalkozó kutatóintézet indul hamarosan – jelentette be Novák Katalin államtitkár az Apa is csak egy van című konferencián. Beszélt arról is: a férfiaknak igényük van arra, hogy aktív, egyenrangú részesei legyenek gyermekeik nevelésének.

Harc az anyai halálozás csökkentéséért

2017. Október 5.

Egy amerikai biogyógyszercég 500 millió dollárt ajánlott fel az anyák halálozásának csökkentésére. A kezdeményezés Magyarországon is elindult, fővédnöke Novák Katalin államtitkár.

Novák Katalin: Aki babát vállal, akár mentesülhet a diákhitel alól

2017. Október 4.

A Diákhitellel rendelkező fiatal édesanyáknak az első gyermek vállalásakor 3 évig nem kell fizetni a részleteket, azoknak pedig, akik 3 gyermeket szülnek, a teljes tartozást elengedi a kormány – jelentette be Novák Katalin államtitkár.

Milliárdos segítség a nők munkavállalásához

2017. Szeptember 29.

A nők gyermekvállalás utáni munkavállalásának támogatására nőközpontok jönnek létre 13 milliárd forintos uniós támogatásból – jelentette be Novák Katalin államtitkár. Ezek feladata az lesz, hogy a helyi lehetőségeket kihasználva segítsék a munkavállalók és a munkaadók egymásra találását, vagy akár képzésekkel, gyermekfelügyeleti szolgálattal támogassák a nők elhelyezkedését.

Gyermekvállalás méhátültetés után? Már nyolcszor sikerült

2017. Szeptember 19.

Nyolc gyermeke született eddig olyan nőknek, akik méhátültetésen estek át 2014-től napjainkig a svéd Göterborgi Egyetemen 1999 óta folyó kutatások keretében.