2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

gyermekvallalas

"Apává válni a legjobb, ami egy férfi életében történhet"

2017. Június 18.

A kormány kiszámítható, biztonságos életet biztosít a családoknak, például azzal is, hogy csökkenti az édesapák terheit és hosszabb távon biztosítja megélhetésüket - mondta Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár vasárnap, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) apák napja alkalmából szervezett budapesti rendezvényén.

Bővíti a lombikprogram finanszírozását a kormány

2017. Június 5.

Bővíti a lombikprogram finanszírozását a kormány. Az egészségügyi államtitkár azt mondta: ennek részeként emelkedik az államilag támogatott beültetések száma, és a gyógyszertámogatás mértéke, egyúttal az állami kórházaknak is lesz lehetőségük ezentúl beültetést végezni – hangzott el az InfoRádióban.

6 érv amellett, hogy jó fiatalon házasságot kötni

2017. Május 28.

Mint minden más témában, úgy a házasságkötéssel kapcsolatban is megosztóak a vélemények pláne, ha azt halljuk, hogy egy pár húszas évei elején szeretne örök hűséget esküdni egymásnak.

Demény Pál: Álomnyugdíj járna a sokgyermekeseknek

2017. Május 26.

A népesedési célok hatékony eléréséhez jelentősen nagyobb nyugdíjra lenne szükség azok körében, akik aktív éveikben sok gyermeket neveltek fel – vélekedik Demény Pál demográfus. Az Egyesült Államokban élő professzor a csalad.hu-nak azt mondta: forradalmi lépésnek tartaná, ha alkotmányos garanciát igénylő javaslata Magyarországon megvalósulna.

Ha széthullik a család, szétesik a világ

2017. Május 22.

Az Európai Regionális Szervezet meghívására tartott előadást Christopher West, a Philadelphia közelében található Test Teológiája Intézet kutatója, napjaink egyik legkeresettebb katolikus előadója. A népszerű szerző először látogatott Magyarországra, hogy bemutassa az egyház forradalmi tanítását a szexualitásról. Előadásáról és saját útkereséséről is kérdezte a Családháló.hu.

Orbán Viktor: újabb családbarát intézkedések következnek

2017. Május 19.

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor miniszterelnök.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet szakmai szervezetek

2017. Május 11.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet gyermekorvosok és védőnők szakmai szervezetei, a kezdeményezéshez fővédnökként csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára - közölték csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Több mint százezer családnak nem kell adót fizetnie

2017. Május 8.

Mintegy 130 ezer család semmiféle adót vagy járulékot nem fizet Magyarországon, mert a jövedelmi szintjük és a gyermekek számából ez következik.

Ficsak: Családonként két gyermeket kellene vállalni

2017. Április 29.

Átlagosan családonként legalább két gyermeket kellene vállalni Magyarországon a demográfiai mutató javulásához - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

CSOK-kérdések: előbb kell a lakcím, mint hogy lenne lakás?

2017. Április 29.

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A család.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan körüljárt példákkal.

Novák Katalin: húsz éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv

2017. Április 26.

Rendkívül pozitívnak értékelte az elmúlt évet a magyar népesség mutatói szempontjából Novák Katalin. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerint a népmozgalmi adatok több esetben 20 éves pozitív csúcsokat döntöttek 2016-ban.

Idén is keresi a családbarát vállalatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2017. Április 26.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is várja a családbarát vállalat díjra pályázó kis-, közepes és nagyvállalatok jelentkezését - közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke.

Sokat változott a bölcsödei rendszer 165 év alatt

2017. Április 21.

Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

A bölcsödék segítik a munka és a család egyensúlyának megteremtését

2017. Április 20.

A magyar bölcsődei rendszer megadja az anyáknak a valódi választás szabadságát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a bölcsődék országos napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Népszerű az évről évre bővülő családi adókedvezmény

2017. Április 10.

Az idei immár a hetedik esztendő, hogy a gyermekeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Ebben az évben már a második hónapban több mint 778 ezren vettek igénybe a családi adókedvezményt, összesen 15,5 milliárd forint értékben – írja a Magyar Idők.