A kupi előnyei

Az ember szereti a rendet maga körül (a magunk részéről ahogy öregszünk, egyre jobban, ami valahol rémisztő érzés, de ez ebben az esetben mellékszál), de arra már elég régen rájöttünk, hogy annak fenntartása néha a túloldalról súrolja a lehetetlent. Azaz tudni kell (el)engedni. Tovább »


Öt dolog, hogy sikeres legyen a gyermek élete

Hosszan lehetne arról értekezni, hogy melyik nevelési módszer a célravezetőbb, a szigorúbb, az engedékenyebb, ám abban nem nagyon van vita, hogy a cél minden esetben az, hogy felkészítsük a gyermekünket az életre. Tovább »


Ne csak az óráját, gyermekét is állítsa át!

Már most érdemes hozzászoktatni a gyermekeket ahhoz, hogy óraátállítás lesz a hétvégén – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Póta György szerint a gyermekek szervezetét nem viseli meg az átállás, de fáradság, nyűgösség jelentkezhet náluk. Tovább »


Óvjuk gyermekeinket a „mócsingos” reklámoktól!

Az InfoRádiónak nyilatkozó reklámszakember egyetért a pszichológusokkal abban, hogy hatéves kor alatt távol kellene tartani a gyerekeket a televíziózástól és a digitális játékoktól. Juhász Péter Tibor, a Telekom marketingkommunikációs vezetője szerint a gyerekek ebben a korban még nem tudják megkülönböztetni a reklámokat más tartalmaktól, a médiában tapasztalt világot pedig a valóságtól. Tovább »Ó jaj, szerelmes a gyerekem…!

Vallomások, szerelmek, visszautasítások – még felnőttként is komoly próba egy ismerkedés, egy új kapcsolat. Mennyi öröm, esetleg fájdalom, mennyi tapasztalat gyűlt már össze az elmúlt évek alatt számunkra, a szülő számára. Hogyan is lehetne ezeket átadni a gyermekünknek? Mikor van itt az ideje? És mivel teszünk biztosan jót? Tovább »


Ezernyi tipp mellett tanácstalanul

Ki jobban viseli a kritikát, ki rosszabbul, de úgy tűnik, amikor a gyereknevelésre tesz valaki megjegyzést, a többséget igencsak érzékenyen érinti. Különösen az anyákat, ami persze nem jelenti, hogy az apákat ne érdekelné a dolog, de bármennyit is változott a világ, és már nem cirkuszi látványosság, ha az apukára van kötve a baba, és már nem mindenki kérdezi meg a kisgyerekes anyától döbbenten, ha gyerek nélkül látja, hogy „És a babára ki vigyáz?”, azért még mindig több szigorú értékelő visszajelzést kapnak a nők arról, jól csinálják-e a gyereknevelést, és talán valamivel érzékenyebben is veszik ezeket – írja a divány.hu pszichológusa Cziglán Karolina.  Tovább »Tökéletes gyerek helyett, tökéletes kapcsolat

Sokszor halljuk, hogy a legnehezebb szakma a világon szülőnek lenni. Rengeteg dolgot kell figyelembe venni, nagyon sok mindenhez és mindenkihez kell alkalmazkodni. A mandiner.család cikke Dr. Henkert idézi: „Ne próbáld tökéletesíteni a gyermekedet, inkább azon dolgozz, hogy a kapcsolatotok legyen tökéletes.”  Tovább »


Álmomban már jól vizsgáztam itt: Anyaképző Főiskola

Pár napos babám mellett még mindig érkeznek a telefonomra folyamatosan a jókívánságok. Mindegyik kedves, szeretetteli és nagyon jól esik a figyelmesség, főleg, hogy már hazakerültünk a kórházból és minden figyelem a fiamra irányul, én pedig már kikerültem a szülésznő és szülészorvos vigyázó tekintete alól. Rendhagyó órarend a budapest.imami.hu cikkében. Tovább »