Álmomban már jól vizsgáztam itt: Anyaképző Főiskola

Pár napos babám mellett még mindig érkeznek a telefonomra folyamatosan a jókívánságok. Mindegyik kedves, szeretetteli és nagyon jól esik a figyelmesség, főleg, hogy már hazakerültünk a kórházból és minden figyelem a fiamra irányul, én pedig már kikerültem a szülésznő és szülészorvos vigyázó tekintete alól. Rendhagyó órarend a budapest.imami.hu cikkében. Tovább »


Történelem előtti szülők

Fekete-fehér tévé. Se számítógép, se internet. Telefonból még vonalas is csak szerencsével vagy protekcióval. Amikor ilyesmikről beszélek a gyerekeimnek, látom a hitetlenkedést a szemükben. Ezek lettünk mi: történelem előtti szülők. Tovább »


Jövőre ismét emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye

Az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyereket nevelők családi adókedvezménye – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Tovább »


Mennyit tévézzen a gyerek?

A kérdés örök vita tárgya, elviekben sokan támogatják azt a megoldást, hogy egyáltalán ne tévézzen, csak hát az a fránya gyakorlat sokszor közbeszól. Tegyük a szívünkre a kezünket: sokszor jól jön, ha a gyerek mondjuk egy órát elüldögél a tévé előtt, miközben az anya el tudja végezni a házimunka egy részét, nem?

Tovább »


Mintegy 20 százalékkal több állami gondozott gyermek él nevelőszülőkkel

Az állami gondozás alatt álló 12 év alatti fiatalok 90 százaléka már nevelőszülőknél él, a többiek pedig csak azért nem, mert különleges szükségleteik miatt intézményi ellátásra szorulnak – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán egy budapesti nevelőszülőnél tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább »


Észre sem vesszük, mennyit káromkodunk

A nők egyre többet káromkodnak. Legalább annyit, mint a férfiak. Ez az utóbbi évtizedek fejleménye. De mi lesz így a családon belüli békével? És hogyan kezeljük így a gyermekek verbális agresszióját? Tovább »


Nem minden az osztályzat

Sőt! Az Arizona Állami Egyetem kutatói egyenesen arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy a kisiskolások teljesítményének szempontjából sokkal hatékonyabb, ha törődést, és nem vasszigort mutatunk.

Tovább »


Így nevelhet apaként egészséges nőt a lányából

Mostanában központi téma az egészséges testkép, mert az elhízás elleni küzdelem ugyan fontos és jó dolog, de csak addig, amíg nem csap át valami egészen másba. Hogyan segíthetjük apaként azt, hogy lányunknak ne legyen testképzavara? Adunk pár tippet!

Tovább »Így ösztönzik a gyerekvállalást a dánok

Dánia sem mentes a nyugati országok egyik nagy problémájától, jelesül attól, hogy nem születik elég gyerek. Így aztán nem csoda, hogy mindenféle eszközzel megpróbálják gyerekvállalásra ösztönözni a helyieket. Tovább »