Mire készüljünk, ha kisgyermekkel repülünk?

Érdemes-e emailt írni egy légitársaságnak a repülés előtt? Mit tegyünk a kézi poggyászba, és mi legyen a bőröndben? Hagyjuk sétálgatni a kicsit a repülőn? A hétmérföldeskiscsizma blog szerzője írt egy listát a tapasztalatai alapján, mely nagy segítség lehet, ha kisgyermekkel együtt vágnánk bele a kalandba.

Tovább »
Egyre több az örökbefogadás itthon

Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma, az emelkedés egyértelműen az állami szakellátásból történő örökbefogadásoknál tapasztalható – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Tovább »Hadd érje kudarc is a gyereket!

Nyilván senki nem szereti a kudarcot, próbáljuk kerülni, amennyire lehet, pedig nem csak a siker építi a személyiséget, hanem a bukás is. Az iskolának erre is kellene nevelnie, de nem mindig teszi. Tovább »2017-ben több kedvezmény jár a családoknak

Sok változást hozott 2017 az adózásban: bővült azok köre, akik jogosultak lettek családi adókedvezményre, de a munkaerő-mobilitást is segíti a kormány az új adószabályokkal, valamit a NAV által készített adóbevallás feltételei is javultak – fogalmazott Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő az M1 adásában. Tovább »


Elfogadom, de mit is?

Volt már olyan, aki el is olvasta, milyen feltételeket fogad el, amikor regisztrál egy közösségi platformra? Pedig érdekes dolgok rejlenek a szövegben, már ha értjük miről is szól.

Tovább »


Hogyan készüljünk a szülőségre: tudatosan vagy ösztönösen?

Ha elég rámenős lennék, most rögtön elindítanám az első szülőfelkészítő tanfolyamot. De nem vagyok. Ráadásul mélyen hiszek az emberekben, s abban, hogy képesek saját erejükből felkészülni és fejlődni. De mégis, milyen felkészülés kellene? Tudatos és ösztönös egyaránt -írja a csalad.mandiner.hu.

Tovább »