Hogyan tanítsuk meg a gyereket rajzolni?

A gyerekek imádnak rajzolni, ez egyike önkifejezésük egészen korai megnyilvánulásának. Aztán idővel sajnos ez a lendület a legtöbbjüknél megtörik, nem ritkán azért, mert úgy érzik, nem elég jók benne. Pedig a rajzolás nem csak tehetség kérdése, tanulható – ebben próbálunk meg az alábbiakban segíteni. Tovább »


Segítség, csúfolják a gyerekem!

Minden szülő rémálma, hogy rájön vagy megtudja, hogy csúfolják, kiközösítik a gyermekét az óvodában, iskolában. Ez minden szülőt megvisel érzelmileg, és nagyon fontos, hogy ha esetleg velünk is előfordul, megfelelőképpen tudjunk rá reagálni. Bármennyire is szeretnénk elkerülni, sajnos könnyen megeshet a mi gyerekünkkel is, hiszen nem kell semmilyen különösebb ok hozzá.

Tovább »Nem szabad elrejteni a fogyatékos gyermekeket

Egy friss brit felmérés szerint a súlyos viselkedési és komplex mentálhigiénés zavarral küzdő gyerekeket már egészen kis kortól előszeretettel különítik el a társadalomtól, és „rejtik el” különböző intézményekbe, ami minden szempontból káros – nem csak nekik, de a társadalomnak is. Tovább »A zenélés fiatalon tart

Azok az emberek, akik tudnak valamilyen hangszeren játszani, úgy tűnik, idősebb korukban is éberebbek tudnak maradni – derül ki a Université de Montréal’s School of Speech Language Pathology and Audiology új tanulmányából – olvasható a babaszoba.hu-n. Tovább »
Mérséklődött a természetes fogyás

Többen születtek és kevesebben haltak meg 2016 első tizenegy hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, így mérséklődött a természetes fogyás – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Tovább »