2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

gyermek

Óvjuk a gyerekeket a cigarettafüsttől - veszélyesebb, mint gondolnánk!

2017. Május 29.

Már önmagában az, ha a fiatal a dohányfüst közelében van, betegségeket okozhat. A dohányzó felnőtt közelében felnövő gyerek könnyebben lesz a káros szenvedély rabja, ráadásul a passzív dohányzás jelentősen növeli a fiatalkori szívinfarktus kockázatát. A Magyar Kardiológusok Társasága a Dohányzásmentes Világnap alkalmából most kiemelten a gyerekek, tinédzserek védelmében emel szót, és kéri a felnőtteket, szülőket: óvják a fiatalokat.

A lelkes apák kisbabái gyorsabban tanulnak

2017. Május 23.

Nagyon fontos az édesapa részvétele már a gyermek egészen kicsi, pár hónapos korában. Nem mintha ezzel kapcsolatban eddig olyan sok kérdőjel lett volna bennünk, ám most egy tanulmány megerősítette a hatásokat.

CSOK-kérdések: jön a második gyermek, de még nem „teljesült”?

2017. Május 20.

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A csalad.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan körüljárt példákkal.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet szakmai szervezetek

2017. Május 11.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet gyermekorvosok és védőnők szakmai szervezetei, a kezdeményezéshez fővédnökként csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára - közölték csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tényleg nehéz szülőnek lenni, és ha igen, akkor miért?

2017. Május 7.

Stabil iránytűnek tekinthetjük a mondást, hogy „az egészséges lelki életű, kiegyensúlyozott, boldog gyerekből lesz, egészséges lelki életű, kiegyensúlyozott, boldog felnőtt”- írja Cserey Miklós a Csalad.mandiner.hu-n.

Anyák napjára

2017. Május 7.

A létezéssel való első kapcsolatunk az anya szívének dobbanásaiba, lélegzésének folyamatába, hangjának muzsikájába és ritmusába van zárva, még ha szavainak jelentését nem is értjük. Az ebből fakadó vágyakozás örökké velünk marad.”

Minden gyermek tehetséges valamiben?

2017. Május 6.

Egy egészen kis városban nőttem fel. Gyermekkoromban nem volt még uszoda, évekkel később épült egy. Csakis nyáron, a strandon lehetett megtanulni úszni, számomra ez több év alatt sikerült, vagyis azt elég gyorsan lehetett tudni, hogy nem leszek úszóbajnok. Szabó-Máthé Hanga életvezetési és anya coach írása a budapest.imaminak.

Hiszti és hazugság

2017. Május 4.

Közösségi oldalak levelezéseiben olvastam, a hiszti sok kismama életét keseríti meg, hozzáteszem, a gyerekeikét úgyszintén. Ilyenkor ugyanis  figyelmet, segítséget kérnek a gyerekek - hívja fel a figyelmet Pammer Stella pedagógus, coach a budapest.imami oldalon megjelent írásában.

Peres gyermekek

2017. Május 3.

Egyre nagyobb figyelmet fordít az igazságszolgáltatás arra, hogy a gyermek is elmondhassa véleményét az őt érintő jogi eljárásokban – nyilatkozta az InfoRádiónak az Országos Bírósági Hivatal Igazgatásszervezési Főosztályának bírája.

Hogyan éljük túl gyermekkel a hosszú autóutakat?

2017. Május 1.

Közeledik a nyár, ami sok család számára a hosszú autóutat is jelenti. Márpedig egy hosszú autóúton nem olyan egyszerű elfoglalni a gyermeket, pláne úgy, hogy mi se kapjunk lábrázást az egyébként nagyszerű és szeretett Halász Judit lemezeinek százezredik meghallgatását követően. (Személyes példa, ha valakiben kételyek merültek volna fel.) Adunk pár tippet arra, miként élhetjük túl a hosszú autóutat.

Vándortábor várja a gyerekeket a nyári szünetben

2017. Április 28.

Gyermekek és fiatalok részére a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda kezdeményezésével, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) együttműködésében olcsó, biztonságos és élményekkel teli, aktív nyári szabadidő eltöltést célzó gyalogos és vízi vándortáborozást szervez.

A lányok kevesebbet mozognak

2017. Április 28.

Legalábbis, ha az általános iskolás korú gyermekeket vesszük alapul. Egy brit felmérés ugyanis rávilágított, hogy a lányok jelentős része már kilenc éves korban sem sportol annyit, mint amennyi mozgásra szüksége lenne az iránymutatások alapján.

Sokat változott a bölcsödei rendszer 165 év alatt

2017. Április 21.

Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

A bölcsödék segítik a munka és a család egyensúlyának megteremtését

2017. Április 20.

A magyar bölcsődei rendszer megadja az anyáknak a valódi választás szabadságát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a bölcsődék országos napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Tanítsuk meg köszönni a gyermekeket

2017. Április 19.

A feltétel nélküli szeretetnek nem szabad azt jelentenie, hogy nem tanítjuk és nem neveljük gyermekeinket – olvasható Jusztné Vincze Szabina írása a csalad.mandier.hu oldalon.