2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

gyermek

Minden negyedik gyermeknek fogynia kellene

2017. Október 15.

Minden negyedik gyermeket érint a túlsúly vagy az elhízás Magyarországon - mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Ne szégyenítsük meg a gyermeket nyilvánosan!

2017. Október 9.

Mindenki látott már olyat (vagy szülőként maga is átélt), amikor egy gyermeknél elszakad a cérna, és jön a hiszti. Biztos, ami biztos alapon lehetőleg egy szupermarketben vagy más helyen – a lényeg, hogy kellően sokan legyenek, akik megbámulhatják az akciót.

A gyermekek és az összeesküvés-elméletek

2017. Szeptember 17.

Egy tanulmány szerint a különlegesnek nevelt gyermekek könnyebben elhiszik az összeesküvés-elméleteket. A jelenségnek pszichológiai magyarázata van.

Játszóteret csinálnak az utcákból Bécsben

2017. Szeptember 15.

Egy-egy délutánra lezárják és a gyermekeknek adják át Bécs néhány utcáját, hogy olyan játékokat játszhassanak, amelyekhez a játszótereken túl kicsi a hely. A játszóutcák a felnőttek előtt is nyitva állnak: piknikezhetnek, traccsolhatnak a környékbeliekkel.

Kétszer annyi gyermek sportol igazoltan az országban

2017. Szeptember 13.

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban

2010 ót. 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Jó napot, egy ruhát szeretnék 4-36 hónapos korig

2017. Szeptember 8.

Jó napot! Ilyen ruha sajnos nem létezik. - hangozhatna el a képzeletbeli beszélgetés, ha nem lenne a Petit Pli. De van.

„A beteg gyermek mögött mindig áll egy család”

2017. Szeptember 8.

A Családháló minden évben díjakat ad át azon intézményeknek és szakembereknek, akiket magazinunk olvasói a legjobbnak találtak a gyermekekért és a családokért végzett tevékenységükért. Interjújuk a 2016 kórházi gyermekorvosa díjat elnyerő Luczay Andreával.

A gyermek és a házikedvenc

2017. Szeptember 7.

Még nem láttunk olyan gyermeket, akinek az életében előbb vagy utóbb el ne jött volna a pillanat, amikor rájött, hogy a legnagyobb vágya egy kiskutya (esetleg macska). Viszont alighanem azzal is tisztában van minden felnőtt, hogy a gyermeknek vett házikedvenc ellátása és ápolgatása voltaképpen a szülők feladata lesz.

A makacs gyermekek többet keresnek felnőttként

2017. Szeptember 5.

Egy tanulmány szerint az önfejű gyermekek jobb esélyekkel indulnak az életben, legalábbis ha az átlagosnál magasabb fizetés sikernek számít. Szóval ha nehezen bírnak otthon a gyermekkel, az még nem feltétlenül jelent rosszat.

A tanévkezdés is veszélyes időszak

2017. Szeptember 3.

A traumatológusok tapasztalatai szerint a vakáció kezdetén és a tanév elején ugrik meg a gyermekbalesetek száma.

Hány óra mozgásra van szüksége naponta egy gyermeknek?

2017. Szeptember 3.

Az iskolakezdés közeledtével leginkább a tanszerek beszerzésére és a tanulás előkészítésére koncentrálunk, ám roppant fontos, hogy gyermekünk étkezésére és mozgására is figyeljünk. Milyen ételekkel és mennyi mozgással lesz egészséges a gyermek?

Hogyan ússzuk meg a tanévkezdést betegségek nélkül?

2017. Szeptember 3.

Ahogy elindul a tanév, elkezdődik az ovi, bölcsi, néhány napon belül már tüsszög, köhög a gyermek, fáj a torka? Rögtön orvos, betegállomány, antibiotikum? Persze a szabi már rég elfogyott, s nincsen, aki otthon maradjon? Ismerős a helyzet? Legyen ez az idén másképp!

Van, akinek a nyaralás a múlt kincseinek feltárásáról szól

2017. Augusztus 27.

A nyár, a szünidő minden iskolás számára szinte a határtalan szabadság időszaka - ilyenkor minden tanuló a legtöbb napját maga osztja be, maga rendelkezik az idejével. De persze másra is van lehetőség ilyenkor: sporttábor, diáktábor – se szeri, se száma azoknak a lehetőségeknek, ahol szervezett keretek között élvezhetik a nyarat az iskolások. De ha valaki olyan helyre menne, ahol értéket is teremthet, nos, arra is van lehetőség, mint az az M1 Család és otthon című magazinműsorából kiderül.

Még egy tasli sem fér bele a gyermeknevelésbe!

2017. Augusztus 22.

A gyermek fegyelmezése nem egyszerű dolog, ám vannak határok, amiket nem lépünk át. Az, hogy nem verjük meg a gyermeket, ma már remélhetőleg nem kérdés, de egy friss, átfogó kutatás most azt is bebizonyította, hogy már egy enyhébb tasli is komoly károkat okozhat.

Segíteni kell a gyermekek digitális gondolkodását

2017. Augusztus 20.

A robotika és a kódolás megtanulása, megszerettetése már az első osztályos kortól lehetséges. Ehhez csak a gyermeki érdeklődésre és egy inspiráló környezetre van szükség - hangsúlyozta Lénárd András, az ELTE Digitális Pedagógiai Tanszékének vezetője a Mindenki Akadémiáján tartott előadásában.