Szégyenlős a gyerek?

A gyerek öröm. A gyerek nehézség. A Cívishír hasábjain pszichológus segít megérteni őket, illetve természetesen saját magunkat. Tovább »Gyermek és munka: helyzetbe hozza az állam a nőket

Igény van rá, kötelező is, csupán a pénz hiányzik a falusi bölcsődék kialakítására. A Sonline riportjából kiderül, hogy a somogyi települések pályázati forrásokat vennének igénybe a 2018 végéig kötelezően kialakítandó bölcsődék létrehozására. Tovább »


A csiklandozás veszélyei

A kisgyermek csiklandozása a legtöbb családban bevett játék, ám az nagy kérdés, hogy a gyermek is annyira élvezi-e, mint azt mi, felnőttek sokszor gondoljuk. Mert a kicsi nevetése egyáltalán nem jelenti azt, hogy élvezi is, ami vele történik. Tovább »


Egyszülős lét – a kutatás tükrében

Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derül ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek. Tovább »


Szuperhős helyett apa

Amikor egy férfiból apa lesz, előtte mindenféléket elképzel arról, milyen védelmező hőse lesz gyermekének, ami kétségkívül jól hangzik, csak éppen a hétköznapokban legkevésbé erre van szükség. Tovább »