2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

gyerekneveles

Kamaszok konfliktuskezelése mediációval

2017. Június 25.

Életünk minden korszakában és minden élethelyzetben adódhatnak konfliktusok. A kamaszkor különösen terhelt ebből a szempontból. Miért van ez? Talán mert a kamaszok direkt rosszul viselkednek otthon és az iskolában is csak azért, hogy minket, felnőtteket bosszantsanak? Lehet, hogy mi ezt így érezzük, de ez nem ilyen egyszerű - olvasható a csaladhalo.hu-n.

Hogyan lehet sikeres vállalkozás a gyereknevelés?

2017. Június 25.

Amikor az ember céget alapít, vállalkozást indít be, senki nem csodálkozik rajta, ha előre kiszámítja a költségeket, a tervezett bevételt, a várható hasznot. Megpróbálja meghatározni azt is, hogy a befektetés időben hol éri el a fedezeti pontot, mikortól fog a vállalkozásból profitálni. Ha az üzleti életben nem lepődünk meg ezen a tudatos hozzáálláson, miért nem alkalmazzuk ugyanazt a magánéletben, a gyereknevelésben? - idézi a csaladhalo.hu a Family magazint.

A gyermekágy utáni korszak

2017. Június 24.

Nagy dolog egy gyermek életében, amikor a rácsos ágyból átkerül egy „nagyos” fekvőhelyre. Ilyenkor azonban nem csak a rácsok kerülnek le, hanem a kicsi hirtelen akadálytalanul közlekedhet. Akár az éjszaka kellős közepén is…

Bizonyítványsokk: a gyermekek világgá mehetnek

2017. Június 20.

Ne vegyék a szülők aránytalanul komolyan az év végi tanulmányi eredményeket, hiszen a gyermekek lelki és fizikai egészségénél nincs fontosabb. Jobb megelőzni, hogy a gyermek ijedtségében világnak szaladjon, hiszen még arra is van esély, hogy soha többé nem kerül haza.

Hogyan válik apává a férfi?

2017. Június 20.


Mindenkitől azt hallani, mennyire meghatározó pillanat az apává válás, éppen ezért talán kevesebb szó esik arról, hogy bizony nem minden férfiban alakul ki azonnal a kötődés újszülött gyermekéhez. Ettől nem kell megijedni, nem árt viszont őszintén beszélni róla.

A nagy kérdés: tanuljon-e a gyerek a nyári szünetben?

2017. Június 18.

Fontos egy átmeneti idő biztosítása a gyerek számára a tanév vége és az aktív pihenési időszak között - hívta fel a figyelmet az InfoRádió által megkérdezett klinikai szakpszichológus. Kalamár Hajnalka szerint az lenne a jó, ha a gyerekek pár napot a nyári szünet elején azzal töltenének, amivel szeretnének, és csak utána kezdődne a nyaralás, a tábor vagy sportprogram.

Tíz nyári tipp a gyermekeknek

2017. Június 18.

Itt a vakáció, ami a gyermekeknek öröm, a szülőknek már kevéssé, hiszen a srácok lefoglalását akkor sem egyszerű megoldani, ha az ember otthon van velük. Erre kínálunk most tíz jópofa és olcsó tippet.

Mit tanulhatunk a holland családoktól?

2017. Június 12.

A UNICEF legfrissebb, 29 országot elemző felmérése szerint a holland gyermekeknek a legjobb a dolguk, megelőzve a norvégokat és az izlandiakat. Magyarország a 20. Spanyolország után, de Lengyelország és Olaszország előtt. Van hát mit tanulni a hollandoktól – de egészen pontosan mit is?

Még a nem túl jó apa is jobb, mint a semmilyen

2017. Június 11.

Az apákkal, az apává válással sokkal kevesebb irodalom foglalkozik, mint az édesanyákkal. Pedig bármilyen apa is valaki, mindenképpen hosszú távú hatást gyakorol a gyermeke életére. A szakemberek szerint az apává válás egy hosszú folyamat, mely már a gyermekkorban elkezdődik - írja a teol.hu.

Drága bogaras évek!

2017. Június 3.

Amikor a tavaszi napsugarak előcsiklandozzák téli búvóhelyükről a suszterbogarakat, mindig eszembe jutnak az első évek. Az a fajta tökéletes időtlenség, amikor csak guggoltunk a még kicsit merev mozgású állatok mellett. Néztük őket, és ennyi volt a világ olvasható a kepmas.hu-n.

Addig örülj, amíg kapaszkodik!

2017. Május 23.

A minap vásároltam egy áruházban, s a fizetésnél a természetesen velem lévő fél évesem éppen a hajamba kapaszkodott, mire felszisszentem, s óvatosan kiszedegettem a tincset a kezéből. Az eladó rákérdezett, hogy „Mi a baj?”, mire feleltem, hogy „Nincs baj, csak a baba a hajamba kapaszkodott.”

A gyereknek nem tökéletes anyára van szüksége

2017. Május 21.

Mindannyian tökéletes édesanyák szeretnénk lenni. Békések és mosolygósak, akik imádnak minden egyes pillanatot, amit a gyermekükkel tölthetnek, és akiket soha semmi nem hozhat ki a sodrukból. Létezik tökéletes anya? Vajon lehetséges ez? A babaszoba.hu dr. Azine Neiman pszichológus, édesanya véleményét idézi.

A balesetmentes nyaralásért - a vakáció alatti veszélyek

2017. Május 21.

Az influenzaszezon végeztével fellélegzünk, hogy legalább őszig vége az orvoslátogatásoknak. Azonban a nyárnak is megvannak a veszélyei, főleg ami a gyermekeinket illeti. Gyermekorvos segítségével a Képmás.hu sorra vette a legfontosabb veszélyhelyzeteket, és megnézte, mit tehetünk szülőként ezek kivédéséért.

Az unatkozás varázslatos luxusa

2017. Május 21.

Kütyük uralta világunkban egyre kevesebben unatkoznak, pedig unatkozni jó, unatkozni luxus – gyermekkorban pedig varázslatos is lehet. Nagy kár, hogy erre általában csak felnőttként jövünk rá.

Tényleg nehéz szülőnek lenni, és ha igen, akkor miért?

2017. Április 30.

Stabil iránytűnek tekinthetjük a mondást, hogy „az egészséges lelki életű, kiegyensúlyozott, boldog gyerekből lesz, egészséges lelki életű, kiegyensúlyozott, boldog felnőtt”. Sok szülő kérdezi magától, másoktól, hogy jól csinálom-e, biztos, hogy így kell-e, mit kell ma csinálnom azért, hogy majd boldog, sikeres felnőtt legyen. Sokszor nem értik a gyerekeik működését, nem fogadják el, hogy olyanok, amilyenek, nem tudnak vele mit kezdeni és ezért nemegyszer haragszanak is rájuk - olvasható a mandiner.csalad.hu-n