Szakképesítéssel könnyebb munkát találni

A szakképesítés előny a munkaerőpiacon, azok, akik csak érettségivel rendelkeznek, nehezebben tudnak elhelyezkedni, mint azok, akiknek bármilyen szakképesítésük van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára Debrecenben, a városi szakképzési hét megnyitóján. Tovább »


Tévhitek a gazdagságról

Mindenki ismer pénzzel kapcsolatos szólás-mondásokat, amelyeket a legtöbben el is fogadnak, hiszen logikusnak tűnnek. A valóság azonban az, hogy ezek a népi bölcsességek valójában közkeletű tévhitek, és pontosan ezek megkerülésével érhetjük el minél hamarabb a pénzügyi céljainkat. A Pénzcentrum összegyűjtötte azokat a vélekedéseket, amiket jobb elfelejteni, ha gazdagodni szeretnénk. Tovább »


Több mint ezermilliárd forint maradt a családoknál

Ez a hetedik év, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Már az év második hónapjában több mint 778 ezren vettek igénybe családi adókedvezményt 15,5 milliárd forint értékben. A családi adókedvezmény bevezetése óta az idei év végéig számításaink szerint összesen 1330 milliárd forint marad a családoknál.

Tovább »
Kiemelten fontos a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése

A lakosság, benne a fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi jártasságának erősítése fontos nemzeti feladat, ezért a tudatosság fejlesztésére nemzeti stratégia készül, amely még a nyár előtt a kormány asztalára kerül – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak Budapesten, a Marczibányi téri Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolában.

Tovább »Nemzeti stratégiával segítenék a pénzügyi tudatosságot

A lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hívatott nemzeti stratégia még a nyár előtt a kormány elé kerül – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Pénz7 eseménysorozatot megnyitó budapesti rendezvényen. Tovább »


Több vállalkozó kedvű fiatalra volna szükség

A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa – mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Tovább »


A családok többletjövedelme is élénkíti a lakáspiacot

A folyamatos béremelkedés és az adókedvezmények miatt egyre több jövedelem marad a családoknál, akik ezt a jövedelmet többek között lakásvásárlásra is tudják fordítani – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Tovább »