Kiemelten fontos a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése

A lakosság, benne a fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi jártasságának erősítése fontos nemzeti feladat, ezért a tudatosság fejlesztésére nemzeti stratégia készül, amely még a nyár előtt a kormány asztalára kerül – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak Budapesten, a Marczibányi téri Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolában.

Tovább »Nemzeti stratégiával segítenék a pénzügyi tudatosságot

A lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hívatott nemzeti stratégia még a nyár előtt a kormány elé kerül – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Pénz7 eseménysorozatot megnyitó budapesti rendezvényen. Tovább »


Több vállalkozó kedvű fiatalra volna szükség

A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa – mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Tovább »


A családok többletjövedelme is élénkíti a lakáspiacot

A folyamatos béremelkedés és az adókedvezmények miatt egyre több jövedelem marad a családoknál, akik ezt a jövedelmet többek között lakásvásárlásra is tudják fordítani – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Tovább »


„2017 a lakásépítés éve lesz”

Tízezer lakás épült tavaly, ez a szám egyharmaddal nagyobb, mint a 2015-ös szám. A kormány lakástámogatási politikája a tervezett lakások számában még inkább meglátszik, ugyanis csaknem két és félszer több lakás építése kezdődhet meg, mint 2015-ben – írja a hirado.hu. Tovább »


Közel tízezer új lakás épült, és a növekedés folytatódik

Megtörtént a fordulat a lakáspiacon, közel 10 ezer új lakás épült, és az építési engedélyekre vonatkozó adatok szerint ez a dinamikus növekedés folytatódik az idén is – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Tovább »


Intenzív a verseny a magyar munkaerőért

Egyre intenzívebb verseny indult a munkaerőért Magyarországon – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Piac és Profit, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Munkaerő – 2017 címmel rendezett konferenciáján.

Tovább »


Varga Mihály: Idén is 10 százalék körül emelkedhetnek a bérek

Idén is jelentősen, 10 százalék körül emelkedhetnek a reálbérek – mondta Varga Mihály budapesti sajtótájékoztatóján. A nemzetgazdasági miniszter arra reagált, hogy a KSH adatai szerint kimagasló mértékben, 7,4 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016-ban. Tovább »