2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

gazdasag

Vállalkozó kedvű a Z generáció

2017. Június 8.

Budapest Youth Challenge címmel rendezték meg fiataloknak a vállalkozói workshopot, melyen a kiválasztottak nemcsak releváns tudással gazdagodhattak, hanem üzleti kreativitásukat is próbára tehették - írja a hirado.hu

Emelés mellett nyugdíjprémium is szerepel a jövő évi költségvetésben

2017. Június 6.

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Jelentősen csökkent az uzsorázás miatti nyomozások száma

2017. Május 12.

Négy év alatt a tizedére esett vissza Magyarországon az uzsorázás miatt indult rendőrségi nyomozások száma, egyes megyékben teljesen eltűntek az ilyen ügyek - írja a Magyar Idők pénteki számában.

Szakképesítéssel könnyebb munkát találni

2017. Április 19.

A szakképesítés előny a munkaerőpiacon, azok, akik csak érettségivel rendelkeznek, nehezebben tudnak elhelyezkedni, mint azok, akiknek bármilyen szakképesítésük van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára Debrecenben, a városi szakképzési hét megnyitóján.

Tévhitek a gazdagságról

2017. Április 12.

Mindenki ismer pénzzel kapcsolatos szólás-mondásokat, amelyeket a legtöbben el is fogadnak, hiszen logikusnak tűnnek. A valóság azonban az, hogy ezek a népi bölcsességek valójában közkeletű tévhitek, és pontosan ezek megkerülésével érhetjük el minél hamarabb a pénzügyi céljainkat. A Pénzcentrum összegyűjtötte azokat a vélekedéseket, amiket jobb elfelejteni, ha gazdagodni szeretnénk.

Több mint ezermilliárd forint maradt a családoknál

2017. Április 8.

Ez a hetedik év, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Már az év második hónapjában több mint 778 ezren vettek igénybe családi adókedvezményt 15,5 milliárd forint értékben. A családi adókedvezmény bevezetése óta az idei év végéig számításaink szerint összesen 1330 milliárd forint marad a családoknál.

Bankjegyek, érmék, amikkel nem fizethetünk

2017. Április 3.

Vajon fizethetünk a boltban egy kicsit sérült bankjeggyel? És hol válthatjuk be az elszakadt pénzeket? A Pénzcentrum utánajárt a legfontosabb tudnivalóknak.

Jobban keresnek majd az élelmiszerláncok dolgozói

2017. Március 29.

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

Kiemelten fontos a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése

2017. Március 10.

A lakosság, benne a fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi jártasságának erősítése fontos nemzeti feladat, ezért a tudatosság fejlesztésére nemzeti stratégia készül, amely még a nyár előtt a kormány asztalára kerül - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak Budapesten, a Marczibányi téri Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolában.

A versenyképességhez fontos a gazdaság és az oktatás szoros együttműködése

2017. Március 9.

A magyar gazdaságnak megvan a lehetősége a versenyképességi fordulat végrehajtására, amelynek alapja a tudás, a tudáslapú gazdaság - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Nemzeti stratégiával segítenék a pénzügyi tudatosságot

2017. Március 6.

A lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hívatott nemzeti stratégia még a nyár előtt a kormány elé kerül - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Pénz7 eseménysorozatot megnyitó budapesti rendezvényen.

Több vállalkozó kedvű fiatalra volna szükség

2017. Március 2.

A magyar vállalkozók 27 százaléka tartozik a 40 év alatti korcsoportba, csupán ők számítanak fiatal vállalkozónak, miközben 19 ezer olyan cég van az országban, amelynek 65 évnél idősebb a tulajdonosa - mondta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A családok többletjövedelme is élénkíti a lakáspiacot

2017. Március 1.

A folyamatos béremelkedés és az adókedvezmények miatt egyre több jövedelem marad a családoknál, akik ezt a jövedelmet többek között lakásvásárlásra is tudják fordítani - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

„2017 a lakásépítés éve lesz”

2017. Február 27.

Tízezer lakás épült tavaly, ez a szám egyharmaddal nagyobb, mint a 2015-ös szám. A kormány lakástámogatási politikája a tervezett lakások számában még inkább meglátszik, ugyanis csaknem két és félszer több lakás építése kezdődhet meg, mint 2015-ben - írja a hirado.hu.

Közel tízezer új lakás épült, és a növekedés folytatódik

2017. Február 24.

Megtörtént a fordulat a lakáspiacon, közel 10 ezer új lakás épült, és az építési engedélyekre vonatkozó adatok szerint ez a dinamikus növekedés folytatódik az idén is - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.