2017-11-21 08:00:00 Filharmónia koncertsorozat Szegeden

gazdasag

Olcsóbbak és olcsóbbak a hazai hitelek

2017. Szeptember 5.

Tovább olvadnak a lakossági hitelek kamatai a pénzügyi szolgáltatóknál: a fokozatos csökkenés a lakáscélú és a fogyasztási kölcsönökre is igaz. A lassú ütemű mérséklődés még folytatódhat, de öldöklő árversenyt már senki nem vár a piacon - írja keddi számában a Világgazdaság.

Mennyit kell dolgozni egy kiló húsért?

2017. Szeptember 4.

Magyarországon a legolcsóbb a hús az EU-s tagállamok közül, ha a világátlaghoz viszonyítjuk. A vásárlóerő-paritást is nézve, mely a „bennszülöttek” szempontjait is figyelembe veszi, árnyaltabb képet kapunk - számol be a tanulmányról a hirado.hu.

Kedvezőbb gazdasági környezet várja a friss diplomásokat

2017. Szeptember 4.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a megújuló iparnak egyre több jól képzett szakemberre lesz szüksége a jövőben. Varga Mihály az Óbudai Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén beszélt erről, ahol bejelentette, hogy a kormány további 1,8 milliárd forinttal támogatja az intézmény Bécsi úti kollégiumának fejlesztését.

Továbbra is tartós és stabil növekedés várható a kiskereskedelemben

2017. Július 24.

A kiskereskedelmi forgalom tartós és stabil növekedésére lehet számítani a jövőben is, részben a bérnövekedés hatására - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

Internetes vásárlás - még mindig bizalmatlanok vagyunk

2017. Július 17.

A netes kereskedelemnek számos előnye van, bár sokan mondják: a termékeket itt nem lehet kézbe venni, nem lehet felpróbálni, a vásárlás ezen élménye elmarad - a témában Madar Norbert, a GKI Digital Kft. üzletág igazgatója nyilatkozott a Kossuth Rádió G7 című műsorában.

Vállalkozó kedvű a Z generáció

2017. Június 8.

Budapest Youth Challenge címmel rendezték meg fiataloknak a vállalkozói workshopot, melyen a kiválasztottak nemcsak releváns tudással gazdagodhattak, hanem üzleti kreativitásukat is próbára tehették - írja a hirado.hu

Emelés mellett nyugdíjprémium is szerepel a jövő évi költségvetésben

2017. Június 6.

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Jelentősen csökkent az uzsorázás miatti nyomozások száma

2017. Május 12.

Négy év alatt a tizedére esett vissza Magyarországon az uzsorázás miatt indult rendőrségi nyomozások száma, egyes megyékben teljesen eltűntek az ilyen ügyek - írja a Magyar Idők pénteki számában.

Szakképesítéssel könnyebb munkát találni

2017. Április 19.

A szakképesítés előny a munkaerőpiacon, azok, akik csak érettségivel rendelkeznek, nehezebben tudnak elhelyezkedni, mint azok, akiknek bármilyen szakképesítésük van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára Debrecenben, a városi szakképzési hét megnyitóján.

Tévhitek a gazdagságról

2017. Április 12.

Mindenki ismer pénzzel kapcsolatos szólás-mondásokat, amelyeket a legtöbben el is fogadnak, hiszen logikusnak tűnnek. A valóság azonban az, hogy ezek a népi bölcsességek valójában közkeletű tévhitek, és pontosan ezek megkerülésével érhetjük el minél hamarabb a pénzügyi céljainkat. A Pénzcentrum összegyűjtötte azokat a vélekedéseket, amiket jobb elfelejteni, ha gazdagodni szeretnénk.

Több mint ezermilliárd forint maradt a családoknál

2017. Április 8.

Ez a hetedik év, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Már az év második hónapjában több mint 778 ezren vettek igénybe családi adókedvezményt 15,5 milliárd forint értékben. A családi adókedvezmény bevezetése óta az idei év végéig számításaink szerint összesen 1330 milliárd forint marad a családoknál.

Bankjegyek, érmék, amikkel nem fizethetünk

2017. Április 3.

Vajon fizethetünk a boltban egy kicsit sérült bankjeggyel? És hol válthatjuk be az elszakadt pénzeket? A Pénzcentrum utánajárt a legfontosabb tudnivalóknak.

Jobban keresnek majd az élelmiszerláncok dolgozói

2017. Március 29.

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

Kiemelten fontos a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése

2017. Március 10.

A lakosság, benne a fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi jártasságának erősítése fontos nemzeti feladat, ezért a tudatosság fejlesztésére nemzeti stratégia készül, amely még a nyár előtt a kormány asztalára kerül - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak Budapesten, a Marczibányi téri Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolában.

A versenyképességhez fontos a gazdaság és az oktatás szoros együttműködése

2017. Március 9.

A magyar gazdaságnak megvan a lehetősége a versenyképességi fordulat végrehajtására, amelynek alapja a tudás, a tudáslapú gazdaság - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.