Mintegy 29 milliárdnyi terhet vettek le az egyetemek válláról

Tavaly decemberben mintegy 29 milliárd forint értékben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán, a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) PPP konstrukciójának kiváltásáról tartott sajtótájékoztatón.

Tovább »


Megkezdődött a kollégiumfejlesztés

Mintegy 193 milliárd forintot fordítanak a következő években, 2023-ig kollégiumi fejlesztésekre, amelyek során új kollégiumokat is létesítenek – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn. Tovább »


Ha még idén igényelne Diákhitelt, jobb ha siet!

A diakhitel.hu hívja fel a figyelmet, hogy aki még idén szeretne Diákhitelhez jutni, jobb ha siet, ugyanis az idei év utolsó határideje december 15-e. Akiknek sikerül leadni a kérelmet a határidőig, azok január 15-én már számíthatnak is az igényelt összegre.

Tovább »
Az egyetem nem mindig kér a családból

Egyre több egyetemnek gyűlik meg a baja a szülőkkel az Egyesült Királyságban. A túlzásba vitt aggodalom és odafigyelés miatt egyre több intézmény hirdet csak diákoknak szóló nyílt napokat, vagy szervez alternatív intézménylátogatást a szülőknek. A túlbuzgó szülői viselkedés ráadásul árt a fiatalok lelkének is.

Tovább »