2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

felsooktatas

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás

2017. Október 15.

Vasárnaptól lehet jelentkezni a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola milyen képzésén szeretnének továbbtanulni - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Tanuljanak a hallgatók külföldön is

2017. Október 10.

A felsőoktatási intézmények még erőteljesebb bekapcsolását szorgalmazta a nemzetközi vérkeringésbe az oktatási államtitkár kedden Budapesten. Palkovics László szerint fontos, hogy a hallgatók éljenek a külföldi részképzések vagy a hosszabb ideig tartó tanulmányok lehetőségével.

Palkovics: akinek van diplomája és szakmája, jelenleg állása is van

2017. Október 5.

Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, mert akinek van diplomája és szakmája, jelenleg állása is van - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a duális képzésről csütörtökön Kecskeméten rendezett konferencián.

Novák Katalin: Aki babát vállal, akár mentesülhet a diákhitel alól

2017. Október 4.

A Diákhitellel rendelkező fiatal édesanyáknak az első gyermek vállalásakor 3 évig nem kell fizetni a részleteket, azoknak pedig, akik 3 gyermeket szülnek, a teljes tartozást elengedi a kormány – jelentette be Novák Katalin államtitkár.

Potápi: az anyanyelvi oktatás a szülőföldön való boldogulás garanciája

2017. Szeptember 14.

Az anyanyelvi oktatás a szülőföldön való boldogulás legfontosabb garanciája, s a kárpátaljai magyaroktól most ezt akarják megvonni - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a felvidéki Révkomáromban, a Selye János Egyetem idei akadémiai évének ünnepélyes megnyitóján, ahol a kárpátaljai magyarság melletti közös kiállásra is buzdított.

Top ötszázban a Semmelweis

2017. Szeptember 5.

Korábbi helyezésén javítva, a legjobb 500 közé került a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában a Semmelweis Egyetem.

Egyetemi kreditet szerezhetnek a középiskolások

2017. Szeptember 5.

Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) az őszi szemeszterben is, miután folytatódik a februárban indult, országosan egyedülálló kezdeményezés - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

Egyetemek a tehetséggondozásért

2017. Szeptember 4.

Közel kétmilliárd forintot fordíthat négy egyetem felsőoktatási hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatására.

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi ponthatárait

2017. Augusztus 25.

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon péntek délután. A 7364 pótfelvételiző közül 5097-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Pénteken hozzák nyilvánosságra a pótfelvételi ponthatárait

2017. Augusztus 24.

Pénteken hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait, akkor dől el, hogy ki került be az általa megjelölt képzésre.

Egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra

2017. Augusztus 21.

Egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra, az osztatlan tanárképzésre különösen nagy volt az érdeklődés az elmúlt három-négy évben - erről a Klebelsberg Központ elnökhelyettese beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornán azzal összefüggésben, hogy szeptembertől nő a többletmunkát végző pedagógusok anyagi elismerése.

A duális képzés a fiatalok elhelyezkedését segíti

2017. Július 31.

A gyakorlat megszerzését segíti a duális képzés a fiatalok egyetemi évei alatt, így a diploma átvétele után szinte már nem is kell állást keresniük, hiszen annál a cégnél helyezkednek el, ahol a képzésben is részt vettek. Ebben a képzési formában együttműködnek az egyetemek, amelyek képeznek és a nagyvállalatok, amelyek munkaerő iránti igényüket jelentik be - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Már lehet pótfelvételizni

2017. Július 30.

Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2017. augusztus 7-ig, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Az öröm és a bánat estéje - nyilvánosak a ponthatárok

2017. Július 27.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.

Felvételi - ma van a nagy nap!

2017. Július 26.

Este nyolc órától derül ki, ki hova nyert felvételt. Aki a jelentkezéskor megadta a mobilszámát, még este SMS-t kap az eredményről.