2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

felsooktatas

Tehetséges diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

2017. Április 26.

Felső tagozatos, középiskolás és leendő egyetemista diákok jelentkezését várja az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az iskolaidőn túli ingyenes, lexikális tudást átadó és készségfejlesztő képzésekre, korosztálytól függően június közepéig jelentkezhetnek az ambiciózus fiatalok.

Kiegyenlített a felsőoktatásba jelentkezők száma és a helyek aránya

2017. Április 3.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főizgatója szerint a felsőoktatásban véget ért a "nagy hullámzások" időszaka, 2012-2013 óta csak kisebb mozgások vannak a felsőoktatásba jelentkezők számát és a helyeket illetően – írja a hirado.hu

Több külföldi egyetem is törvénytelenül működik Magyarországon

2017. Március 29.

Több külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi működésével összefüggésben tárt fel szabálytalanságot és törvénytelenséget az Oktatási Hivatal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Jelezték: szigorítják a törvényeket és unión kívüli egyetem csak nemzetközi egyezmény alapján folytathat majd képzést.

Összesen 40 milliárdos pályázati forrás a felsőoktatás fejlesztésére

2017. Március 17.

A felsőoktatási hallgatók szakkollégiumi támogatását, tudományos műhelyeinek fejlesztését célozza az a csaknem 11 milliárd forintos pályázat, amelyet Palkovics László oktatási államtitkár ismertetett sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. További közel 30 milliárd forintos keret segíti a felsőoktatási oktatási-kutatási infrastruktúra fejlesztését.

A versenyképességhez fontos a gazdaság és az oktatás szoros együttműködése

2017. Március 9.

A magyar gazdaságnak megvan a lehetősége a versenyképességi fordulat végrehajtására, amelynek alapja a tudás, a tudáslapú gazdaság - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Végső visszaszámlálás - éjfélig lehet jelentkeznie annak, aki szeptembertől lenne egyetemista

2017. Február 15.

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

150 új felsőoktatási képzés indul

2017. Február 13.

Február 15-ig van idő a felsőoktatási felvételi jelentkezés benyújtásához. A szükséges dokumentumokat csak elektronikusan lehet elküldeni.

Nő a felsőoktatásban dolgozók bére, csökken a fiatalok munkanélkülisége

2017. Február 12.

Idén 5 százalékkal nőtt a felsőoktatásban dolgozó oktatók-kutatók bére, az érintettek a napokban kapták meg magasabb fizetésüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Ha már márciusban szeretne diákhitelt, jobb ha mielőbb elkezdi az ügyintézést

2017. Február 9.

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban diákhitelben szeretne részesülni - közölte a Diákhitel Központ.

Felvételi: megjelent a kiegészítés, érdemes kattintani a felvi.hu oldalra

2017. Február 1.

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, a diákok a december 22-én közzétett meghirdetések módosítása, kiegészítése mellett újabb képzéseket is találnak a www.felvi.hu oldalon. A jelentkezési határidő február 15.

Educatio - ismerd meg a felsőoktatási lehetőségeket!

2017. Január 19.

Megnyílt az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten, a szombatig tartó rendezvényen csaknem kétszáz kiállító várja a látogatókat a Hungexpón.

Mintegy 29 milliárdnyi terhet vettek le az egyetemek válláról

2017. Január 11.

Tavaly decemberben mintegy 29 milliárd forint értékben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán, a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) PPP konstrukciójának kiváltásáról tartott sajtótájékoztatón.

Felvételizők, figyelem! Ezeket a határidőket kell észben tartani

2016. December 30.

Elindult a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételi: valamivel több mint másfél hónap van arra, hogy a diákok eldöntsék, milyen képzésekre jelentkeznek.

Január 17-21-ig várja az érdeklődőket a legnagyobb oktatási szakkiállítás

2016. December 27.

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 17. és 21. között Budapesten.

Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás

2016. December 23.

Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal.