2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

felmeres

Így futunk mi

2017. Április 28.

Legalább hetente kétszer, átlagosan 4,3 kilométert futnak a magyarok, háromnegyedük egyedül indul útnak és minden második futó viszi magával a mobiltelefonját is - derült ki az NN Biztosító mintegy 1200, 18-59 éves internetező körében végzett országos, reprezentatív kutatásából, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

A lányok kevesebbet mozognak

2017. Április 28.

Legalábbis, ha az általános iskolás korú gyermekeket vesszük alapul. Egy brit felmérés ugyanis rávilágított, hogy a lányok jelentős része már kilenc éves korban sem sportol annyit, mint amennyi mozgásra szüksége lenne az iránymutatások alapján.

Mi számít, ha háztartási gépet veszünk?

2017. Április 23.

Az ár után az energiahatékonyság a második legfontosabb szempont a háztartási gépek vásárlói számára a MediaMarkt felmérése alapján.

A nők borúlátóbbak a férfiaknál

2017. Április 21.

A nők jobban tartanak a munkanélküliségtől, az egészségük romlásától és attól, hogy nem lesz pénzük nyaralásra, a válaszadók majdnem fele viszont elégedett aktuális anyagi helyzetével - derült ki a K&H rövid távú anyagi kockázatokat vizsgáló reprezentatív felméréséből, amelyben 500, 30-59 éves embert kérdeztek meg tavaly novemberben.

Így lehetne enyhíteni a hajléktalanságon

2017. Március 31.

A hajléktalanok körében végzett február 3-ai országos felmérés alapján elkészült szakértői vélemény szerint jól kiépített és jól működő lakóhely közeli segítő szolgáltatásokkal radikálisan csökkenteni lehetne a hajléktalanságot - közölte a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az orvosok többsége is hálapénzmentes egészségügyet akar

2017. Február 28.

Az orvosok többsége hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni, 60 százalékuk szerint azonban pusztán a béremeléssel a paraszolvencia nem fog eltűnni - derült ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) megbízásából készült felmérésből.

Az okostelefon lassan eltünteti a határokat

2017. Február 28.

Az okostelefonokon az állandó online jelenlét miatt egyre jobban összemosódnak a munka és a magánélet határai, a dolgozó felnőtt magyar internetezők 86 százaléka használ okostelefont, és 78 százalékuk inkább dolgozik szabadidejében is alkalmanként a telefonján, csak munkaidőben is használhassa azt magáncélra - áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb kutatásában.

Ezek voltak a legveszélyesebb munkák

2017. Február 18.

Ha Budapesten, gépipari munkahelyen dolgozik, és a késő harmincas, kora negyvenes korosztályhoz tartozik, másoknál jobban aggódhat a munkahelyi balesetek miatt. Erre utal az NGM friss jelentése, amely szerint tavaly majdnem tizedével nőtt a munkabalesetek száma.

EZEK A MAI FIATALOK! 1. rész: Családalapítás

2017. Február 18.

„Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot” – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről. A Család.hu most sorozatban mutatja be az ötödik magyarországi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit.

A történelemtanárok többsége egyetért az alaptantervvel

2017. Január 21.

A Történelemoktatók Szakmai Egyesületének (TSZE) felmérése szerint a válaszolók többsége (76,9 százalék) viszonylag egyetért a Nemzeti alaptantervvel (Nat) és a kerettantervvel, viszont 80 százalékuk csökkentené a tananyagot.

2020-tól csak vizsgával lehet belépni a felsőoktatásba

2017. Január 7.

Az iskolai idegennyelv-órák számában Európában az élvonalban vagyunk, a hatékonyságot tekintve azonban hátul kullogunk. A helyzet áttekintése sürgős. Meg kell találni, hol a hiba - írja a magyaridok.hu.

A Nagy Házifeladat Kérdés

2016. December 19.

A finn iskolát sokszor hozzák fel példaként világszerte, ami nem csoda, hiszen a gyermekek viszonylag kevés időt töltenek az iskolában, kevés házifeladatot kapnak, mégis rendre nagyszerű eredményeket érnek el a felméréseken. Mi a titok?

Ki mire és mennyit költ karácsonykor?

2016. December 14.

A karácsonyi kiadásokra szánt összeg átlagosan 40 ezer forint az idén, a lakosság fele 25 ezer forintnál kevesebbet költ el karácsonykor - derül ki egy reprezentatív kutatásból.

Mi várható a munkahelyeken jövőre?

2016. December 13.

A magyar munkaadók 19 százaléka létszámbővítést, 4 százalékuk elbocsátást tervez, 73 százalékuk viszont semmiféle változtatásra nem készül 2017 első negyedévében - derül ki a ManpowerGroup munkaerő piaci szolgáltató cég 750 munkaadó bevonásával készített legfrissebb Munkaerő-piaci felméréséből, amit kedden jutattak el az MTI-nek.

Nem készít fel a munkára a brit iskola

2016. December 7.

Világszerte sokszor éri az a kritika az oktatási rendszereket, hogy nem készítenek fel kellően az életre. Az oktatás minőségét ellenőrző brit szervezet, az Ofsted egy friss jelentésében azt írja, már az Egyesült Királyság gazdaságának jövőjét is veszélyezteti a tanintézményekből érkező munkaerő képzetlensége.