2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

felmeres

Hol élünk?

2017. Október 3.

Milyen lakásokban élnek a magyarok - erről készített összeállítást a Pénzcentrum. Egy friss felmérés szerint a 30-59 év közötti lakosság többsége saját vagy részben saját tulajdonú ingatlanban lakik, amelynek fele családi ház.

Önt mi zavarja leginkább, ha otthon van?

2017. Szeptember 5.

Felmérték, hogy mitől borulunk ki leginkább, ha otthon vagyunk. Az Ikea közleményéből az is kiderül, hogy magunkkal szigorúbbak vagyunk, míg másokkal elnézőbbek – legalábbis papíron.

Tízből nyolcan elolvassák az összetevőket

2017. Augusztus 13.

A válaszadók egyharmada nem tesz semmilyen óvintézkedést, ha vegyi anyagot használ.

Így néz ki egy átlagos magyar nyaralás

2017. Július 27.

A magyarok több mint fele a nyári főszezonban, június és augusztus között, legtöbben júliusban vagy augusztusban mennek nyaralni átlagosan nyolc napra, háztartásonként átlagosan 147 ezer forintos költségkerettel kalkulálnak - derül ki a Budapest Bank legfrissebb, reprezentatív felméréséből.

Nő a fogyasztók tájékozottsága

2017. Július 24.

Tájékozottabbak lettek a fogyasztók a második negyedévben, ugyanis az előzőben mért 6,3 százalékról az áprilisi-júniusi időszakban 6,7 százalékra nőtt azoknak a válaszadóknak a száma, akik arról nyilatkoztak, hogy ismerik az élelmiszerek és az egyes termékek, például cipők szavatossági idejét - derül ki a CP Contact fogyasztóvédelmi tájékozottságot és attitűdöt felmérő kutatásából.

Jelentősen emelkedett a fizikai munkát végzők órabére

2017. Július 24.

A második negyedévben újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére - derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer béradatot feldolgozó elemzéséből.

Droghasználathoz vezethet a kamaszkori depresszió

2017. Július 19.

A depresszió és a marihuána fogyasztás klasszikus esete a tyúk vagy a tojás kérdéskörének. Mi volt előbb?

Szeretnek fotózni a magyarok

2017. Június 30.

Méghozzá nem is akármennyire! Egy friss felmérés szerint a többség több mint egy tucat képet készít hetente a mobiljával, hogy megörökítse az élete fontos pillanatait. Szelfizésben azonban nem vagyunk túl erősek.

Nem mindegy, hogyan viselkedünk a kórházban

2017. Június 28.

Vajon másképp bánnak a kórházban a goromba szülők gyermekeivel, mint a többiekkel? Ezt a problémakört próbálta feltérképezni egy kutatás, melynek eredményei finoman szólva elgondolkodtatóak.

A kiskamaszok 11 százaléka dohányzik egy globális felmérés szerint

2017. Június 19.

A dohányzás a vezető halálok a megelőzhető halálozások körében, évente mintegy hatmillió ember halálát okozza. A legtöbben még tinédzser korukban szoknak rá a dohányzásra – figyelmeztetett az amerikai betegség-ellenőrzési és megelőzési központ (CDC) fiatalok dohányzásával foglalkozó jelentése – írja a hirado.hu.

Nem biztos, hogy jobb a soruk a gazdagabb államokban élő gyermekeknek

2017. Június 16.

Az országok magasabb jövedelme nem vezet automatikusan az összes gyerek jobb helyzetéhez, sőt még növelheti is az egyenlőtlenségeket - mondta az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja (UNICEF) Magyarország gyermekjogi igazgatója Budapesten csütörtökön.

A nők több segítséget várnak a férfiaktól és a társadalomtól

2017. Június 5.

Egy reprezentatív felmérés szerint túlterheltek és nem marad idejük magukra a magyar nőknek, több segítséget várnának a férfiaktól, viszont a megkérdezettek felé családbarátnak tartja a munkahelyét – olvasható a penzcentrum.hu oldalán.

Az írek "szeretik" a legjobban a gyerekeket

2017. Június 1.

Tavaly az Európai Unióban 220 millió háztartást tartottak nyilván, ennek a harmadában (nagyjából 65,6 millióban) lakott eltartott gyermek. Eltartott gyereknek számít bármelyik 15 év alatti, illetve azok a 15-24 évesek, akik szociálisan és gazdaságilag függenek a szüleiktől.

Így futunk mi

2017. Április 28.

Legalább hetente kétszer, átlagosan 4,3 kilométert futnak a magyarok, háromnegyedük egyedül indul útnak és minden második futó viszi magával a mobiltelefonját is - derült ki az NN Biztosító mintegy 1200, 18-59 éves internetező körében végzett országos, reprezentatív kutatásából, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

A lányok kevesebbet mozognak

2017. Április 28.

Legalábbis, ha az általános iskolás korú gyermekeket vesszük alapul. Egy brit felmérés ugyanis rávilágított, hogy a lányok jelentős része már kilenc éves korban sem sportol annyit, mint amennyi mozgásra szüksége lenne az iránymutatások alapján.