2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

emmi

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-táborokon belül

2017. Május 29.

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-táborokon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának zárórendezvényén.

Novák Katalin: jövőre 3,1 milliárd forint jut tehetségfejlesztésre

2017. Május 18.

Jövőre várhatóan 3,1 milliárd forint jut a fiatalok tehetségfejlesztésére, tehetséggondozására a költségvetésben, ez az összeg 330 millió forinttal több az ideinél - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Kilencedikig ingyen kapják a tankönyveket a diákok

2017. Május 14.

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára.

Újabb akadálymentesítési pályazatot hirdet az EMMI

2017. Május 12.

A fogyatékossággal élők közszolgáltatásokhoz való hozzáférését megkönnyítő, infokommunikációs alapú akadálymentesítés fejlesztésére hirdet pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Emmi: a kormány segít az édesanyáknak

2017. Május 7.

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Magyar Sport Napja - jövőre több pénz jut a szabadidős és élsportra is

2017. Május 6.

Az élsport eredményességének fokozása mellett biztosítani kell, hogy minden gyermek sportoljon, lehetővé tenni, hogy új sportlétesítmények épüljenek, vagy régiek újuljanak meg, valamint hogy Magyarország minél több sporteseménynek adhasson otthont – írta a Magyar Sport Napjának alkalmából közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága.

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat

2017. Május 6.

Kelengyecsomaggal támogatja a kormány jövő évtől a hátrányos helyzetű régióban élő családokat - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesületének babaköszöntő ünnepségén.

Többletforráshoz jutnak a védőnők és a mentősök

2017. Május 5.

Az egészségügyi ágazatnak, így a védőnőknek és a mentősöknek juttatandó jövő évi többletforrásokról adott tájékoztatást a szakszervezetek képviselőinek a nemzetgazdasági tárca képviselője az ágazati kollektív szerződésről folytatott tárgyalás újabb fordulóján.

Balog Zoltán: 1900 milliárd forint a családok támogatására

2017. Május 4.

A kormány mintegy 1900 milliárd forintot szán a gyermeket nevelő családok támogatására. A jövő évi költségvetés tervezetében erre a célra 140 milliárd forinttal több jut, mint idén - mondta csütörtöki tájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Vizsgálja a kormány a gödi intézetben történteket

2017. Május 4.

Rendkívüli vizsgálatot indított a kormány a gödi Topház Speciális Otthonban, mert egy nemzetközi civil szervezet jelentése szerint a fogyatékossággal élőket ellátó intézményben rendkívül rossz körülmények uralkodnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Rehabilitációs foglalkoztatási program indul 4 milliárdból

2017. Május 4.

Rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít a kormány 4,2 milliárd forintból, a tervek szerint a programmal három év alatt 1500 megváltozott munkaképességű ember munkaerőpiaci elhelyezkedését segítik elő.

Átadták az Év tanára díjakat

2017. Április 30.

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje nem csak az, hogy milyen lesz a magyar jövő Tordán, Zentán vagy Rimaszombaton, hanem hogy egyáltalán lesz-e magyar jövő, lesz-e kit tanítani évtizedek, évszázadok múlva is - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az "Év tanára" díjkiosztó ünnepségén, szombaton Budapesten.

Emmi: jelentősen emelkedett a táncművészeti programok támogatása

2017. Április 29.

A kormány kiterjesztette a táncművészeti életjáradékot, a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül új programot indított a magyarországi táncművészet fiatal alkotói számára, és nőtt a táncművészeti programok támogatása is.

Kétszer több gyermek mehet majd Erzsébet-táborokba

2017. Április 28.

A kormány a következő három évben 26 milliárd forintot fordít a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok fejlesztésére, így 2019-re megduplázódik a táborok kapacitása - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Felzárkóztató pályázatokat írnak ki az oktatásban

2017. Április 27.

Hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő pályázatokat írt ki a kormány; az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében induló három projekt keretösszege összesen 8 milliárd forint.