2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

emmi

Kardosné Gyurkó Katalin: igazi csapatmunka van mögöttem, amiért nagyon hálás vagyok

2017. Október 3.

30. születésnapját ünnepelte nemrég az ország egyik legnagyobb civil szervezete, a 260 tagegyesületből és hetvenezer tagból álló Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), amelynek elnökével, Kardosné Gyurkó Katalinnal az egyesület három évtizedének eddigi mérlegéről, további terveiről, saját nagycsaládjáról beszélgetett a csaladhalo.hu.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

2017. Október 1.

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Szeptember utolsó vasárnapja a hallássérültek világnapja

2017. Szeptember 24.

A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye. A Siketek Nemzetközi Szövetségének határozata alapján 1958 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a hallássérültek világnapját.

Magyar szakember is bekerült a WHO bizottságába

2017. Szeptember 14.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának magyarországi ülésén a bizottság állandó bizottságának tagjává választották Páva Hannát, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettesét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Czibere Károly: a kormány elkötelezett a tanodák működtetése mellett

2017. Szeptember 11.

A kormány elkötelezett a tanodák működtetése mellett, az idén már 275 tanoda kezdi meg a tanévet országszerte - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Hajdú-Bihar megyei Sápon, a helyi tanoda tanévnyitó ünnepségén.

Támogatja a kormány a fogorvosokat

2017. Szeptember 4.

A kormány a fogorvosok mellett áll, az egészségügyi alapellátás átfogó megerősítése keretében az állami ellátásban dolgozó fogorvosok számára többlettámogatást, praxisvásárlási, illetve letelepedési támogatást biztosít.

SNI iskola épült Veresegyházon

2017. Augusztus 30.

Csaknem félmilliárd forinttal támogatta a kormány a veresegyházi Szó-fogadó általános iskola megépülését, az intézményt kedden adták át.

Ismét iskolafejlesztési program indul

2017. Augusztus 28.

Elsősorban a hátrányos helyzetű iskolákat érinti az a program, amelyben több mint 80 milliárd forintból 527 intézmény újul meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

42 millió forint a táncművészet támogatására

2017. Augusztus 24.

A professzionális táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati úton 42 millió forinttal támogatja - közölte az EMMI.

Új iskolaépületet és tornatermet adtak át Erken

2017. Augusztus 18.

A kormány számára kiemelt jelentőségű feladat a jövő nemzedékek nevelésének, egészséges fejlődésének támogatása, és ehhez korszerű infrastrukturális háttér biztosítása - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a helyi általános iskola új épületének és tornatermének pénteki átadó ünnepségén, a Heves megyei Erken.

300 millió forintot nyertek az önkormányzatok a közművelődés támogatására

2017. Augusztus 16.

Pályázati úton összesen háromszázmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

Meg fog oldódni a Snétberger Központ ügye

2017. Augusztus 16.

Minden jogi segítséget megad a kormány a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központnak, és nem fogja hagyni, hogy a Snétberger-módszer, illetve a tehetséges roma fiatalokat mentoráló intézmény oktatási infrastruktúrája egy "bűncselekmény" miatt tönkremenjen - hangsúlyozta az Origo.hu hírportálnak adott interjújában az emberi erőforrások minisztere. Snétberger Ferenc az MTI megkeresésére felháborítónak nevezte, ami történt, de kollégáival, támogatóival együtt megfogják oldani az ügyet.

EMMI: semmilyen módon nem csökkenhet a fogyatékkal élők bére

2017. Augusztus 14.

A jogszabályok alapján semmilyen módon nem csökkenhet a fogyatékkal élő foglalkoztatottak bére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága. Sőt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér emelése náluk is emelést von maga után. Ha valaki mégis bércsökkenést tapasztal, az a munkáltató felelőssége, amely ellen jogilag fel lehet lépni. A minisztérium határozottan elítéli, ha egy munkáltató jogellenesen fogyatékos embert megkárosít, és jogi fellépést javasol – olvasható a szervezet közleményében.

Fogyatékos embereket és családjukat támogatja a kormány

2017. Augusztus 14.

Sokféle gonddal küzdenek a fogyatékos emberek és családtagjaik. Ezek megoldására most egy több mint 170 millió forintos pályázatot írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A szórványterületeken élők oktatásának támogatására ír ki pályázatot az EMMI

2017. Augusztus 4.

A szórványterületeken élők oktatásának támogatására ír ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közreműködésével, 20,5 millió forint keretösszeggel - közölte Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár.