Hiányosak a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben – derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből. Tovább »


Így ejt rabul a mobilunk

Észrevette már, hogy egyre több szokása kötődik a mobiljához? Úgy tűnik, a technika fejlődése mellett más okok is vezethetnek a függőséghez.

Tovább »


A nomád lét 5 meglepő következménye

Alighanem mindenkinek a fejében megfordult már legalább egyszer, hogy milyen jó lenne hátrahagyni mindent, és elvonulni kicsit családostól a világ zajától. Aztán persze másnap ugyanúgy felkeltünk és folytatódott a verkli. Tovább »


Minden ötödik magyar embert érinteni fog a cukorbetegség?

Nem csak az elmúlt alig több mint tíz évre lehet igaz, hogy duplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, hanem várhatóan a következő időszakról is elmondható majd ugyanez. Becslések szerint a diabétesz hamarosan már minden ötödik embert érinthet Magyarországon. Az egyes páciensek kezelésének hatékonysága azonban nőne, az ára pedig csökkenne. Még jobb lenne, ha a megevett élelmiszer mennyisége csökkenne, és ez nem csak az alapból egészségtelennek tartott táplálékokra vonatkozik -írja a hirado.hu

Tovább »


Láthatatlan étkezés – avagy kifinomult érzékek az asztalnál

Látássérült emberként étkezéskor tegyünk az ölünkbe szalvétát, a tányér alá pedig tálcát vagy tányéralátétet. Fontos a kontraszt kihasználása is. Például világos színű tányér, pohár alá sötét alátétet tegyünk, és világos folyadékot, ételt töltsünk az edénybe. Kerülendők a több színű, díszített tányérok, poharak. A világítás is fontos. A lámpa fénye szemmagasság alatt világítson – derül ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Táplálkozási Akadémia hírleveléből. Tovább »

Házimunkás testedzések

A házimunka is vonzóvá tehető a testzsírégetés bűvkörében élő ifjak számára – véli egy brit belsőépítészeti és lakberendezési cég. A vállalat kiszámolta, egyes otthon végzett tevékenységek mennyi energiát vesznek el, hány kalóriát lehet elégetni némi hasznos tevékenységgel.

Tovább »