Láthatatlan étkezés – avagy kifinomult érzékek az asztalnál

Látássérült emberként étkezéskor tegyünk az ölünkbe szalvétát, a tányér alá pedig tálcát vagy tányéralátétet. Fontos a kontraszt kihasználása is. Például világos színű tányér, pohár alá sötét alátétet tegyünk, és világos folyadékot, ételt töltsünk az edénybe. Kerülendők a több színű, díszített tányérok, poharak. A világítás is fontos. A lámpa fénye szemmagasság alatt világítson – derül ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Táplálkozási Akadémia hírleveléből. Tovább »

Házimunkás testedzések

A házimunka is vonzóvá tehető a testzsírégetés bűvkörében élő ifjak számára – véli egy brit belsőépítészeti és lakberendezési cég. A vállalat kiszámolta, egyes otthon végzett tevékenységek mennyi energiát vesznek el, hány kalóriát lehet elégetni némi hasznos tevékenységgel.

Tovább »


Aki elengedi a gyeplőt, gyorsan hanyatlani kezd

Civilizációs betegségeink – a magas vérnyomás, az elhízás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, illetve a stressz – gyulladt állapotban, állandó készültségben tartják a szervezetet. Ez a készültség azonban hosszú távon többet árt, mint használ, és az eredményeként sokszor nagy baj történik az agyban. Tovább »


A hosszú élet titkai

Ki ne szeretne hosszú, boldog, egészséges és teljes életet élni? A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük mi a titok, az elhangzottakat a kutatók összegyűjtötték, és a legtöbb intelmet kutatási eredményekkel is alátámasztották. Tovább »


Kidobott pénz a fehérje shake?

Egyre nagyobb a divatja, hogy ha bármilyen termék nevébe beillesztik a protein szót, az ára máris ugorhat pár lépcsőfokot, a marketingesek pedig már veszik is elő az egészségtudatos jelzőket a gyűjteményből. De tényleg indokolt, hogy minden “proteines” legyen?

Tovább »Nyersen ették a zsákmányukat Európa első előemberei

Európa legrégebbi, mintegy 1,2 millió évvel ezelőtt élt előemberei nem használták főzésre a tüzet, étrendjük azonban húsban és növényekben gazdag volt, ezeket nyersen fogyasztották – derítették ki a Yorki Egyetem kutatói. Tovább »