Aki elengedi a gyeplőt, gyorsan hanyatlani kezd

Civilizációs betegségeink – a magas vérnyomás, az elhízás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, illetve a stressz – gyulladt állapotban, állandó készültségben tartják a szervezetet. Ez a készültség azonban hosszú távon többet árt, mint használ, és az eredményeként sokszor nagy baj történik az agyban. Tovább »


A hosszú élet titkai

Ki ne szeretne hosszú, boldog, egészséges és teljes életet élni? A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük mi a titok, az elhangzottakat a kutatók összegyűjtötték, és a legtöbb intelmet kutatási eredményekkel is alátámasztották. Tovább »


Kidobott pénz a fehérje shake?

Egyre nagyobb a divatja, hogy ha bármilyen termék nevébe beillesztik a protein szót, az ára máris ugorhat pár lépcsőfokot, a marketingesek pedig már veszik is elő az egészségtudatos jelzőket a gyűjteményből. De tényleg indokolt, hogy minden “proteines” legyen?

Tovább »Nyersen ették a zsákmányukat Európa első előemberei

Európa legrégebbi, mintegy 1,2 millió évvel ezelőtt élt előemberei nem használták főzésre a tüzet, étrendjük azonban húsban és növényekben gazdag volt, ezeket nyersen fogyasztották – derítették ki a Yorki Egyetem kutatói. Tovább »


Gyalog menni az iskolába

Még véletlenül sem szeretnénk a „bezzeg a mi időnkben” típusú nosztalgiázás csapdájába esni, de ebben az esetben érdemes azért megjegyezni, hogy a mi gyermekkorunkban még nem volt kérdés, hogyan jussunk el az iskolába. Tovább »


Így nevelhet apaként egészséges nőt a lányából

Mostanában központi téma az egészséges testkép, mert az elhízás elleni küzdelem ugyan fontos és jó dolog, de csak addig, amíg nem csap át valami egészen másba. Hogyan segíthetjük apaként azt, hogy lányunknak ne legyen testképzavara? Adunk pár tippet!

Tovább »


Főz még egyáltalán bárki is otthon?

A briteknél egyre hangsúlyosabb kérdés a megfelelő táplálkozás, és ennek nyomós oka van: az elhízás. Egy új kutatás most – kivételesen – nem bevitt cukor mennyiséget feszegeti, hanem az étkezési szokásokat.

Tovább »


Bagdy Emőke: Mi a boldogság titka?

Már óvodás és iskoláskorban fontos lenne a stresszkezelés – vallja Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus. Az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában párkapcsolati kérdésekről, családról, és ennek folyományaként a boldogságkeresésről és a boldogságról is szót ejtett. Tovább »


Kedves gyermekem, a konyha bezárt!

A gyerek egész nap alig eszik valamit, majd este, lehetőleg már lefekvési idő után előáll és közli, hogy ő márpedig éhes. A kérdés: mit mondunk ilyenkor egy 3-4 évesnek?

Tovább »