2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

eletmod

A természet, a barátság és a mozgás családi kupaktanácsa, avagy: CoffeeRUN

2017. November 12.

Családi sportprogramot keres? Túrázna egyet az erdőben? Fogyni szeretne, vagy csak többet mozogni, közös utakat róni jó társaságban, friss levegőn? Apának cimbik kellenek gőzkieresztő nyargalásokhoz? Anya megismerkedne a saját erejével, új ösvényekkel, a terepfutás kihívásaival? Ha akár egyszer is igennel felelt, akkor jó helyen jár. Itt a CoffeeRUN!

Kétszer annyi gyermek sportol igazoltan az országban

2017. Szeptember 13.

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban

2010 ót. 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Pár apró lépés a hosszú élet irányába

2017. Szeptember 8.

Ahhoz, hogy minél hosszabb életet és jó életminőségű éveket tudjunk a magunkénak, elsősorban a szívünkre kell vigyázni - hívja fel a figyelmet a hirado.hu.

Sajtos chipseket vizsgált a Nébih

2017. Szeptember 7.

Legújabb terméktesztjén 10 sajtos chipset ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szakemberek laboratóriumban vizsgálták a chipsek glutaminsav-, transz-zsírsav-, akrilamid-, zsír- és sótartalmát. Az akrilamid figyelmeztető szintjét meghaladó értékek miatt két vállalkozásnak felül kellett vizsgálnia terméke előállítási folyamatát. Jelölési hiányosságok miatt pedig a hatóság figyelmeztetésben részesít több vállalkozót és kötelezi őket a hibák kijavítására. 

Önt mi zavarja leginkább, ha otthon van?

2017. Szeptember 5.

Felmérték, hogy mitől borulunk ki leginkább, ha otthon vagyunk. Az Ikea közleményéből az is kiderül, hogy magunkkal szigorúbbak vagyunk, míg másokkal elnézőbbek – legalábbis papíron.

A kutyatartás egészséges

2017. Augusztus 27.

Sokkal aktívabb életet élnek azok az idősek, akiknek van kutyájuk – állapították meg brit kutatók, akik szerint olyannyira meglepő eredményre jutottak, hogy sokakat érdemes lenne „orvosi javaslatként” kutyasétáltatásra utalni. A tevékenység pozitív hatással van az érintettek társadalmi kapcsolataira is, nem szigetelődnek annyira el a világtól, mint kutyátlan kortársaik.

Kevesebb kenyeret eszünk

2017. Június 20.

Magyarországon az egy főre jutó éves kenyérfogyasztás 37 kilogramm, míg az európai átlag 50 kilogramm - közölte a Jókenyér Ludwig & Mentesi Kft. az MTI-vel kedden.

Az unatkozás varázslatos luxusa

2017. Május 21.

Kütyük uralta világunkban egyre kevesebben unatkoznak, pedig unatkozni jó, unatkozni luxus – gyermekkorban pedig varázslatos is lehet. Nagy kár, hogy erre általában csak felnőttként jövünk rá.

Az elhízás növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát

2017. Május 18.

Még az amúgy egészséges anyagcseréjű elhízottakat is nagyobb eséllyel sújtja szívroham vagy agyvérzés, mint az átlagos testsúlyúakat - derült ki egy nagy létszámú, új kutatásból.

Válts nézőpontot!

2017. Május 2.

A Mandiner.család sorozatának előző alanya, Ivanova Daniela Németh Orsinak adta tovább a szót, aki látássérült.

Egyre tudatosabban vásárolunk

2017. Április 24.

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol.

Hiányosak a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

2017. Április 19.

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből.

Így ejt rabul a mobilunk

2017. Április 10.

Észrevette már, hogy egyre több szokása kötődik a mobiljához? Úgy tűnik, a technika fejlődése mellett más okok is vezethetnek a függőséghez.

A nomád lét 5 meglepő következménye

2017. Április 9.

Alighanem mindenkinek a fejében megfordult már legalább egyszer, hogy milyen jó lenne hátrahagyni mindent, és elvonulni kicsit családostól a világ zajától. Aztán persze másnap ugyanúgy felkeltünk és folytatódott a verkli.

Minden ötödik magyar embert érinteni fog a cukorbetegség?

2017. Április 4.

Nem csak az elmúlt alig több mint tíz évre lehet igaz, hogy duplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, hanem várhatóan a következő időszakról is elmondható majd ugyanez. Becslések szerint a diabétesz hamarosan már minden ötödik embert érinthet Magyarországon. Az egyes páciensek kezelésének hatékonysága azonban nőne, az ára pedig csökkenne. Még jobb lenne, ha a megevett élelmiszer mennyisége csökkenne, és ez nem csak az alapból egészségtelennek tartott táplálékokra vonatkozik -írja a hirado.hu