2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

eletmod

Elhízásjárvány?

2016. Május 1.

Mit tehetünk, ha a lurkó még vacsora után is ennivalóért rimánkodik, mikor számít túlsúlyosnak, és hogyan hajtsuk végre azt a bizonyos életmódváltást? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni a Képmás magazin.

Hogyan győzzük le a stresszt?

2016. Április 24.

Sorozatunk előző részében azt vizsgáltuk meg, hogy mikortól számít károsnak, illetve krónikusnak a stressz és milyen típusú betegségeket okozhat. Ebben az utolsó részben megnézzük, mi mindent vethetünk be a káros hatások ellenében.

Játékosan a pénzügyekről - gyermekeknek

2016. Április 19.

A pénz nem játék, ugyanakkor ezt játékosan is megtaníthatja a szülő a gyermekének. A szakemberek szerint már 3-4 éves korban elkezdhető a tudatos pénzügyi nevelés. Érdemes megtanítani a csere, a pénz, az adakozás, a megtakarítás, az öngondoskodás és a hitel fogalmát is, hogy a kicsik később tájékozottak legyenek, saját életükben megfontolt döntést hozzanak és ismerjék fel, ha valaki át akarja verni őket pénzzel.

Hogy együnk magyarosan, de mégis egészségesen?

2016. Április 15.

Elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Miként találhatunk boldogságra életünk különböző területein?

2016. Április 8.

Az élet különböző területein, a hivatásban és a magánéletben megélhető boldogság kereséséről tart konferenciát a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium péntek délután Budapesten.

Az önámítás tudománya

2016. Április 6.

Mi, emberek meglepő leleményességgel tudjuk becsapni saját magunkat. Ha veszélybe kerül a megítélésünk, inkább az egész világot megváltoztatnánk magunk körül, nehogy rosszul jöjjünk ki az ügyből.

Bababarát szálláshelyek: önfeledt kikapcsolódás kisgyerekkel

2016. Március 28.

Vannak, akik szerint a wellness és kisgyermekkel való pihenés egy hétvégi belföldi kiruccanás alkalmával biztosan kizárja egymást. Pedig ma már a szállodák, panziók felkészültek a többgyerekes családok fogadására.

Mi a baj a gluténnal?

2016. Március 24.

Mikor kell lisztérzékenységre gyanakodni, milyen vizsgálatokra számíthatuk és mennyire szigorú a diéta?

Sejtszinten is összeköt a házasság

2016. Március 22.

Egy hosszú távú kapcsolatban számtalan dologban idomulunk a másikhoz. Hasonló stílusban kezdünk beszélni, hasonló kifejezéseket használunk, hasonlóvá válik az életstílusunk, életmódunk, sőt, az évekkel még ránézésre is egyre hasonlóbbá válunk. Úgy tűnik azonban, hogy ez a folyamat nem áll meg a látható, tapasztalható szinten, hanem annál mélyebben is érint minket: a hosszú távú párkapcsolatokban hasonlóvá válik az immunrendszerünk is. 

40 év alatt elhízott a magyarság

2016. Március 18.

A mozgásszegény életmód, a megnövekedett szénhidrát- és kalóriabevitel következtében drasztikusan nőtt az elhízás gyakorisága az elmúlt negyven évben Magyarországon.

Cukorbetegséghez vezethet a fiatalkori gyenge fizikum

2016. Március 16.

26 évet átfogó vizsgálat mutatta ki, hogy akiknek már fiatalkorban sem megfelelő az állóképességük, azok közül többen lehetnek cukorbetegek felnőttként.

Stresszes? Barátkozzon!

2016. Március 16.

Egy nehéz, megviselő hét után csak hazavágyik, elolvasni egy könyvet, tévézni csendben? Pihentető, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás a stressz ellen.

Dicsérjük meg a párunkat!

2016. Február 23.

A kutatások szerint egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyakran dicsérjük meg a társunkat, illetve hogy milyen a pozitív és negatív megnyilvánulások aránya a párkapcsolatban.

Ezért okoz függőséget a gyorskaja

2016. Február 16.

Az angolban junk food-ként aposztrofált gyorsételek közel sem barátai az egészséges életmódnak, ez köztudott. Ugyanakkor finomak, s ezáltal nagyobb élményt nyújtanak, mint egy párolt brokkoli. Pont ezért veszélyesek is egyben.

A TERINGETTÉT! KÁROMKODIK A GYEREKEM!

2016. Február 11.

A kutyafáját! A fűzfánfütyülő rézangyalát! A mindenségit neki! Egy szülő rendkívül választékosan kifejezheti verbálisan az indulatait, de sokszor egyáltalán nem sikerül finoman és cizelláltan a gyermek értésére adni a kérést.