2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

elelmiszer

Magyar származású szennyezett tojást talált a Nébih

2017. Augusztus 22.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma az augusztus elején indult tojás és tojás termék célellenőrzése során fipronilt mutatott ki a 3HU1503T03/4 azonosító számmal rendelkező magyar származású friss tojás tételben - közölte a Nébih.

Program indul a vásárlói tudatosság fejlesztésére

2017. Augusztus 15.

A kormány 2019-ig több száz millió forintot kíván fordítani az élelmiszerek minőségének emelésére, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatékonyabb hatósági fellépésre - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatból.

A nyár ízeivel készüljünk a télre

2017. Augusztus 8.

Télen hányszor eszünkbe jut a vérpiros, ropogós cseresznye vagy a csillogó sötét bíborvörös, édes szamóca, ahogy szétolvad a szánkban? Ha ezeket az élvezeteket a hideg hónapokban is meg szeretnénk tapasztalni, akkor tartósítsunk, mégpedig most! Az élelmiszer-palettánk tárháza végtelen, csak egy kis odaadás kell, hogy a nyár, ősz ízeit télire konzerváljuk.

Gyenge minőségű élelmiszerek - szemléletformáló kampány indul

2017. Július 25.

A vásárlói tudatosság hatékony eszköz lehet a gyengébb minőségű élelmiszerek visszaszorításában, ezért a kormány szemléletformáló és tájékoztató kampányokat szervez, valamint új védjegyeket vezet be - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Továbbra is tartós és stabil növekedés várható a kiskereskedelemben

2017. Július 24.

A kiskereskedelmi forgalom tartós és stabil növekedésére lehet számítani a jövőben is, részben a bérnövekedés hatására - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

Rákkeltő anyag miatt hívott vissza egy babakekszet a Nébih

2017. Július 7.

Azonnal kivonta a forgalomból a Belkorn Biskids Bio almás ízű babakekszeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután abban egy rákkeltő anyagból, az akrilamidból az elfogadott maximális érték több mint tízszeresét mutatta ki a belga hatóság. A Nébih az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) értesült a bejelentésről.

Az internetes vásárlás szabályai

2017. Június 28.

Az internetes vásárlás esetében a kiszállítástól számított 14 napon belül minden indoklás nélkül elállhat a vásárló, és visszaküldheti a terméket, ugyanakkor vannak esetek, amikor nem ilyen egyszerű a helyzet – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Hiányosak a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

2017. Április 19.

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből.

Tévhitek a terhesvitaminokkal kapcsolatban

2017. Április 19.

A várandós vitaminokkal kapcsolatban a köztudatban igen sok tévhit kering, és emiatt sokan tartanak szedésüktől. Az EgészségKalauz összegyűjtötte a leggyakoribb tévhiteket és a mögöttük lévő tudományos magyarázatot. 

A minőséget kerestük húsvétra

2017. Április 18.

Nagycsütörtökön tetőzött az élelmiszer-üzletekben a húsvéti roham, amely a karácsony előtti forgalmat idézte - írta a Világgazdaság.

Nébih: húsvéti kisokos sonkához, tojáshoz

2017. Április 10.

A húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján a vásárló tájékozódhat a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Ha jót akarsz - húsvéti vásár a Várkert Bazárban

2017. Április 8.

Több mint száz kis- és őstermelő kínálja kiváló minőségű kézműves termékeit vasárnap estig Budapesten, a Várkert Bazárban; az esemény két napján felnőtt- és gyerekprogramok teszik még színesebbé a húsvéti bevásárlást.

Zágrábban is vizsgálják a külföldi élelmiszereket

2017. Március 29.

Horvátország is vizsgálja, hogy van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Horvátországban forgalmazott termékek összetétele és minősége között - jelentette be Andrija Stampar, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója szerdán.

A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az agy fejlődésében

2017. Március 20.

Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt - közölték a Queenslandi Egyetem kutatói.

Az élelmiszerhamisítás veszélyeire figyelmeztet a Nébih

2017. Március 15.

Az Európai Unió felmérése szerint az élelmiszerlánc-termékekkel való visszaélés, a hamisítás és az adóelkerülés a legnagyobb üzlet a kábítószer-kereskedelem után - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.