2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

elelmiszer

Hiányosak a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

2017. Április 19.

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből.

Tévhitek a terhesvitaminokkal kapcsolatban

2017. Április 19.

A várandós vitaminokkal kapcsolatban a köztudatban igen sok tévhit kering, és emiatt sokan tartanak szedésüktől. Az EgészségKalauz összegyűjtötte a leggyakoribb tévhiteket és a mögöttük lévő tudományos magyarázatot. 

A minőséget kerestük húsvétra

2017. Április 18.

Nagycsütörtökön tetőzött az élelmiszer-üzletekben a húsvéti roham, amely a karácsony előtti forgalmat idézte - írta a Világgazdaság.

Nébih: húsvéti kisokos sonkához, tojáshoz

2017. Április 10.

A húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján a vásárló tájékozódhat a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Ha jót akarsz - húsvéti vásár a Várkert Bazárban

2017. Április 8.

Több mint száz kis- és őstermelő kínálja kiváló minőségű kézműves termékeit vasárnap estig Budapesten, a Várkert Bazárban; az esemény két napján felnőtt- és gyerekprogramok teszik még színesebbé a húsvéti bevásárlást.

Zágrábban is vizsgálják a külföldi élelmiszereket

2017. Március 29.

Horvátország is vizsgálja, hogy van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Horvátországban forgalmazott termékek összetétele és minősége között - jelentette be Andrija Stampar, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója szerdán.

A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az agy fejlődésében

2017. Március 20.

Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt - közölték a Queenslandi Egyetem kutatói.

Az élelmiszerhamisítás veszélyeire figyelmeztet a Nébih

2017. Március 15.

Az Európai Unió felmérése szerint az élelmiszerlánc-termékekkel való visszaélés, a hamisítás és az adóelkerülés a legnagyobb üzlet a kábítószer-kereskedelem után - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szlovákia és Magyarország közösen lép fel az élelmiszerek minőségéért

2017. Február 27.

Szlovákia és Magyarország közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek Európai Unión belüli kettős minőségének megtárgyalását, valamint az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának soron következő, március 6-i ülésén - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Mintegy száz termék minőségét vizsgálja a Nébih

2017. Február 20.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Szigorú uniós fellépésre van szükség az élelmiszerminőség szabályozásában

2017. Február 17.

Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A Nébih elvégezte a nagy sült burgonya tesztet

2017. Február 1.

Egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét a NÉBIH ellenőrei egy budapesti bevásárlóközpontban. A hatósági szakemberek egyaránt vizsgálták a felhasznált alapanyagokat, az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését -írja a hivatal oldala.

Idén elindulnak a szegény gyerekes családokat segítő projektek

2017. Január 16.

Még az idén elindul valamennyi, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program alprojektje, ezek között kettő a szegény gyermekes családoknak nyújt támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

Rétvári: a nyugdíjasok is érezhetik az ország erősödését

2017. Január 2.

A kormányzat fontos célja volt, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék - mondta hétfői sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Szálkás is, nyálkás is, de finom és egészséges

2016. December 26.

Évente átlagosan alig több mint 6 kiló halat eszünk. Ez rossz arány Európában (csak a bolgárokat előzzük meg), és különös is, mert Magyarország a harmadik legnagyobb pontytermelő az unióban.