A Miskolci Egyetemen pénzügyi kultúrát is lehet majd tanulni

Kulcskérdés a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése – mondta Pál Tibor, a Miskolci Egyetem intézetigazgatója szerdán Miskolcon, hozzátéve, az őszi félévben Magyarországon elsőként a Miskolci Egyetemen bevezetik a Pénzügyi kultúra tantárgyat.

Tovább »


Versenyképes felsőoktatásért versenyképes bérek kellenek

A napokban kapták meg emelt fizetésüket az egyetemeken, főiskolákon dolgozó oktatók és kutatók. Több lépcsőben történt a béremelés, 2016-ban 15, idén 5 százalékkal nőtt a dolgozók bére. Az, hogy jövőre is folytatódik-e a béremelés, és hogyan, arról az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az M1 stúdiójában. Tovább »Mintegy 29 milliárdnyi terhet vettek le az egyetemek válláról

Tavaly decemberben mintegy 29 milliárd forint értékben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán, a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) PPP konstrukciójának kiváltásáról tartott sajtótájékoztatón.

Tovább »Megkezdődött a kollégiumfejlesztés

Mintegy 193 milliárd forintot fordítanak a következő években, 2023-ig kollégiumi fejlesztésekre, amelyek során új kollégiumokat is létesítenek – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn. Tovább »Így nem lesz többé mumus a matek

A matematika egyike azoknak a tantárgyaknak, amelyet az emberek többsége még gyermekkorban megutál, és ez az érzés az évek múltával jobb esetben is csak tisztes távolságtartássá szelídül. Pedig ennek nem kell feltétlenül így alakulnia. Tovább »


Az egyetem nem mindig kér a családból

Egyre több egyetemnek gyűlik meg a baja a szülőkkel az Egyesült Királyságban. A túlzásba vitt aggodalom és odafigyelés miatt egyre több intézmény hirdet csak diákoknak szóló nyílt napokat, vagy szervez alternatív intézménylátogatást a szülőknek. A túlbuzgó szülői viselkedés ráadásul árt a fiatalok lelkének is.

Tovább »