2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

egyetem

Kutatási együttműködést kötött Magyarország és Irán

2017. Október 16.

Egyetemek közötti kutatási-szakmai együttműködésről írt alá keretmegállapodást Irán és Magyarország a két ország közötti oktatási kapcsolatok erősítése érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára.

Tanuljanak a hallgatók külföldön is

2017. Október 10.

A felsőoktatási intézmények még erőteljesebb bekapcsolását szorgalmazta a nemzetközi vérkeringésbe az oktatási államtitkár kedden Budapesten. Palkovics László szerint fontos, hogy a hallgatók éljenek a külföldi részképzések vagy a hosszabb ideig tartó tanulmányok lehetőségével.

Top ötszázban a Semmelweis

2017. Szeptember 5.

Korábbi helyezésén javítva, a legjobb 500 közé került a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorában a Semmelweis Egyetem.

Egyetemi kreditet szerezhetnek a középiskolások

2017. Szeptember 5.

Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) az őszi szemeszterben is, miután folytatódik a februárban indult, országosan egyedülálló kezdeményezés - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

Több mint ezer új kollégiumi férőhely Győrben

2017. Szeptember 4.

Átadták a győri Széchenyi István Egyetem kilencmilliárd forintból felépült kollégiumát hétfőn. Az 1120 személyes épület építését a kormány hatmilliárd, a győri önkormányzat hárommilliárd forinttal támogatta - mondta az oktatási államtitkár a közmédiának nyilatkozva az átadás után.

Egyetemek a tehetséggondozásért

2017. Szeptember 4.

Közel kétmilliárd forintot fordíthat négy egyetem felsőoktatási hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatására.

Pénteken hozzák nyilvánosságra a pótfelvételi ponthatárait

2017. Augusztus 24.

Pénteken hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait, akkor dől el, hogy ki került be az általa megjelölt képzésre.

Nyerhetnek a B-tervvel azok a fiatalok, akiket nem vettek fel egyetemre

2017. Augusztus 18.

Sok fiatalnak van elképzelése arról, hogy akár csak hobbiszinten vagy másodállásban mit csinálna szívesen, ezeknek az álmoknak a megvalósításában is segíthet az OKJ-s képzés – mondta a Magyar Időknek Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A duális képzés a fiatalok elhelyezkedését segíti

2017. Július 31.

A gyakorlat megszerzését segíti a duális képzés a fiatalok egyetemi évei alatt, így a diploma átvétele után szinte már nem is kell állást keresniük, hiszen annál a cégnél helyezkednek el, ahol a képzésben is részt vettek. Ebben a képzési formában együttműködnek az egyetemek, amelyek képeznek és a nagyvállalatok, amelyek munkaerő iránti igényüket jelentik be - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Harminc éve népszerű az Erasmus program

2017. Július 31.

Az Európai Unió egyik legsikeresebb projektje eddig több mint kilencmillió résztvevővel és 169 partnerországgal büszkélkedhet – írta a Magyar Idők. Az idén 30 éves Erasmus+ mobilitási programot év végéig számos eseményen keresztül mutatják be.

Már lehet pótfelvételizni

2017. Július 30.

Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2017. augusztus 7-ig, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Felvételi - ma van a nagy nap!

2017. Július 26.

Este nyolc órától derül ki, ki hova nyert felvételt. Aki a jelentkezéskor megadta a mobilszámát, még este SMS-t kap az eredményről.

Meglepő választ kapott az előadást kihagyó egyetemista kismama

2017. Július 25.

Akinek van, vagy volt kisgyermeke, az pontosan tudja, hogy néha a legelőrelátóbb tervezés és szervezés mellett is előfordul, hogy kútba esnek a terveink miatta. Így járt egy amerikai kismama is, aki az egyetemre nem ért be egyszer. A professzor reakciója legalábbis elgondolkodtató.

Ingyenes tanulási lehetőségek, ha nem sikerült a felvételi

2017. Július 24.

Bár minden jelentkező bízik abban, hogy bekerül az áhított főiskolára vagy egyetemre, nem árt, ha van egy B terv is. A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtött néhány lehetőséget erre az esetre – írja a profit7.hu.

Elvárások és valóság - Felkészületlenül érkeznek az egyetemre az ifjak

2017. Július 12.

Sok fiatal nem tudja, mi vár rá az egyetemen, főiskolán, vagyis egyszerűen felkészületlenül érkezik a felsőoktatásba. Egy brit felmérés szerint a középiskolánál több intézményi elfoglaltságra számítanak, és a legtöbb esetben a várható kiadásokat is rosszul becsülik meg.