2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

egyetem

Tehetséges diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

2017. Április 26.

Felső tagozatos, középiskolás és leendő egyetemista diákok jelentkezését várja az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az iskolaidőn túli ingyenes, lexikális tudást átadó és készségfejlesztő képzésekre, korosztálytól függően június közepéig jelentkezhetnek az ambiciózus fiatalok.

Kiegyenlített a felsőoktatásba jelentkezők száma és a helyek aránya

2017. Április 3.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főizgatója szerint a felsőoktatásban véget ért a "nagy hullámzások" időszaka, 2012-2013 óta csak kisebb mozgások vannak a felsőoktatásba jelentkezők számát és a helyeket illetően – írja a hirado.hu

Ezekre az egyetemi-főiskolai karokra jelentkeztek a legtöbben

2017. Április 1.

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát jelölték meg a legtöbben az idei felvételin, összesen 6708-an. Az elsőhelyes jelentkezések versenyében is ez a kar nyert, 4208-an ide akarnak a leginkább bekerülni - olvasható az eduline.hu-n.

Több külföldi egyetem is törvénytelenül működik Magyarországon

2017. Március 29.

Több külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi működésével összefüggésben tárt fel szabálytalanságot és törvénytelenséget az Oktatási Hivatal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Jelezték: szigorítják a törvényeket és unión kívüli egyetem csak nemzetközi egyezmény alapján folytathat majd képzést.

A Miskolci Egyetemen pénzügyi kultúrát is lehet majd tanulni

2017. Március 9.

Kulcskérdés a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése - mondta Pál Tibor, a Miskolci Egyetem intézetigazgatója szerdán Miskolcon, hozzátéve, az őszi félévben Magyarországon elsőként a Miskolci Egyetemen bevezetik a Pénzügyi kultúra tantárgyat.

Versenyképes felsőoktatásért versenyképes bérek kellenek

2017. Február 13.

A napokban kapták meg emelt fizetésüket az egyetemeken, főiskolákon dolgozó oktatók és kutatók. Több lépcsőben történt a béremelés, 2016-ban 15, idén 5 százalékkal nőtt a dolgozók bére. Az, hogy jövőre is folytatódik-e a béremelés, és hogyan, arról az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az M1 stúdiójában.

Felvételi: megjelent a kiegészítés, érdemes kattintani a felvi.hu oldalra

2017. Február 1.

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, a diákok a december 22-én közzétett meghirdetések módosítása, kiegészítése mellett újabb képzéseket is találnak a www.felvi.hu oldalon. A jelentkezési határidő február 15.

Mintegy 29 milliárdnyi terhet vettek le az egyetemek válláról

2017. Január 11.

Tavaly decemberben mintegy 29 milliárd forint értékben 12 egyetemi PPP (magántőke bevonásával közfeladat ellátása) projektet sikerült kiváltani - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán, a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) PPP konstrukciójának kiváltásáról tartott sajtótájékoztatón.

Felvételizők, figyelem! Ezeket a határidőket kell észben tartani

2016. December 30.

Elindult a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételi: valamivel több mint másfél hónap van arra, hogy a diákok eldöntsék, milyen képzésekre jelentkeznek.

Megkezdődött a kollégiumfejlesztés

2016. December 12.

Mintegy 193 milliárd forintot fordítanak a következő években, 2023-ig kollégiumi fejlesztésekre, amelyek során új kollégiumokat is létesítenek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn.

Simpson család a Glasgow-i Egyetemen

2016. November 20.

A Simpson család című animációs tévésorozat családfője, Homer Simpson filozófiájának szentel egynapos kurzust a Glasgow-i Egyetem.

Így nem lesz többé mumus a matek

2016. November 7.

A matematika egyike azoknak a tantárgyaknak, amelyet az emberek többsége még gyermekkorban megutál, és ez az érzés az évek múltával jobb esetben is csak tisztes távolságtartássá szelídül. Pedig ennek nem kell feltétlenül így alakulnia.

Az egyetem nem mindig kér a családból

2016. Október 25.

Egyre több egyetemnek gyűlik meg a baja a szülőkkel az Egyesült Királyságban. A túlzásba vitt aggodalom és odafigyelés miatt egyre több intézmény hirdet csak diákoknak szóló nyílt napokat, vagy szervez alternatív intézménylátogatást a szülőknek. A túlbuzgó szülői viselkedés ráadásul árt a fiatalok lelkének is.

A gimnázium az egyetem előszobája legyen

2016. Október 21.

Bevezetése esetén a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

14 pályázó vehette át ösztöndíjszerződését a Diákhitel Központtól

2016. Október 18.

Átadták a Diákhitel Központ által meghirdetett ösztöndíjprogram első nyerteseinek szerződéseit. A 14 győztes pályázó kiemelkedő tanulmányi, szakmai előmeneteléért és közéleti szerepvállalásáért egy tanéven, azaz 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap.