Duplán bánthatnak a hamis okostelefonok

A hamis okostelefonok komoly adatbiztonsági és egészségügyi kockázattal is járhatnak a felhasználóik számára, ezért a vásárlóknak érdemes legális forrásból beszerezni a készülékeket – mondta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) munkacsoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »


Ónodi-Szűcs: kézzel fogható sikerek az egészségügyben

Az elmúlt időszakban közel 300 milliárd forinttal nőtt az egészségügyi ellátásra fordított költségvetési forrás, a lakosság mégsem érzékelte ezt a forrásnövekményt az ellátás igénybevételekor – erről az egészségügyi államtitkár beszélt egy szakmai konferencián. Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, számos területen azonban értek el kézzel fogható sikereket, ezek között említette például a várólisták csökkenését. Tovább »Az egészségügy a felhőbe költözött

Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér, vagyis az „eeszt” éles próbaüzeme. Az ellátó intézményeket, az orvosokat és gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot. Tovább »


Az egyházi egészségügy mindenkié

Üdvözli az Egyházi Kórházak Szövetsége a hazai egészségügyi rendszer fejlesztésén belül tervezett, a Magyar Kormány támogatásával létrejövő, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában, illetve a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházában megvalósuló szülészeti, nőgyógyászati, anyasági, gyermek sürgősségi és gyermekpszichiátriai osztályok megalakulását. Tovább »


Nem szívesen helyezzük otthonba idős rokonunkat

Százból mindössze négy magyar tervezi, hogy idősek otthonában helyezi el hozzátartozóját, ugyanakkor a megkérdezettek fele lehetségesnek tartja, hogy neki majd otthonba kell költöznie – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült közvélemény-kutatásból. Tovább »Türelemjáték a várótermekben

Sok beteg, kevés orvos, megnövekedett várakozási idő – a legtöbb kórház, mentőállomás vagy gyermekorvosi rendelő nemcsak a saját, de a környező települések kis betegeit is gyógyítja, és ügyeletként is funkcionál. A várakozási idő emiatt akár az egy órát is meghaladhatja – derül ki a K&H országos felmérésből. Tovább »