2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

egeszsegugy

Alacsonynak mondható a kórházi ágyak kihasználtsága Magyarországon

2017. Május 12.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő legfrissebb adatai szerint februárban országosan 41 663 fekvőbeteg-ellátásra alkalmas betegágy volt Magyarországon. A tényleges ágykihasználás messze nem érte el a száz százalékot: az országos átlag 76 százalék volt - írja pénteki számában a Világgazdaság.

Többletforráshoz jutnak a védőnők és a mentősök

2017. Május 5.

Az egészségügyi ágazatnak, így a védőnőknek és a mentősöknek juttatandó jövő évi többletforrásokról adott tájékoztatást a szakszervezetek képviselőinek a nemzetgazdasági tárca képviselője az ágazati kollektív szerződésről folytatott tárgyalás újabb fordulóján.

Kórházrendőr a támadások ellen

2017. Május 3.

Rendőrök védik a jövőben négy londoni kórház alkalmazottait, mivel jelentősen megnőtt az atrocitások száma. Nem áll majd minden egészségügyi dolgozó mellett egy-egy egyenruhás, azonban az intézményekben igyekeznek folyamatosan látható jelenlétet biztosítani, hogy senkinek se jöjjön meg a kedve az erőszakoskodáshoz.

Szédületes élményeink

2017. Április 29.

Gyerekkorunk egyik legjobb mulatsága volt, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Felnőtt fejjel, már egyáltalán nem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe – írja a WEBBeteg.hu.

Olcsóbb gyógyszerekkel mérséklődtek a betegek terhei

2017. Április 20.

Mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív a változás a kormány intézkedéseinek köszönhetően – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az egészségügyi dolgozók bérhelyzetét javító javaslatok kerülnek a kormány elé

2017. Április 5.

Az egészségügyi dolgozók bérhelyzetét javító több előterjesztés kerül a kormány elé - erről tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a szakszervezetek képviselőit az ágazati kollektív szerződésről folytatott tárgyalás újabb fordulóján.

Duplán bánthatnak a hamis okostelefonok

2017. Március 22.

A hamis okostelefonok komoly adatbiztonsági és egészségügyi kockázattal is járhatnak a felhasználóik számára, ezért a vásárlóknak érdemes legális forrásból beszerezni a készülékeket - mondta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) munkacsoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Ónodi-Szűcs: kézzel fogható sikerek az egészségügyben

2017. Február 23.

Az elmúlt időszakban közel 300 milliárd forinttal nőtt az egészségügyi ellátásra fordított költségvetési forrás, a lakosság mégsem érzékelte ezt a forrásnövekményt az ellátás igénybevételekor - erről az egészségügyi államtitkár beszélt egy szakmai konferencián. Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, számos területen azonban értek el kézzel fogható sikereket, ezek között említette például a várólisták csökkenését.

Majdnem százszázalékos béremelés az ápolóknak 2019-ig

2017. Február 20.

Majdnem százszázalékos béremelés valósul az ápolók körében 2012 és 2019 között - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az egészségügy a felhőbe költözött

2017. Február 15.

Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér, vagyis az „eeszt” éles próbaüzeme. Az ellátó intézményeket, az orvosokat és gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot.

Az egyházi egészségügy mindenkié

2017. Február 15.

Üdvözli az Egyházi Kórházak Szövetsége a hazai egészségügyi rendszer fejlesztésén belül tervezett, a Magyar Kormány támogatásával létrejövő, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában, illetve a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházában megvalósuló szülészeti, nőgyógyászati, anyasági, gyermek sürgősségi és gyermekpszichiátriai osztályok megalakulását.

Nem szívesen helyezzük otthonba idős rokonunkat

2017. Február 6.

Százból mindössze négy magyar tervezi, hogy idősek otthonában helyezi el hozzátartozóját, ugyanakkor a megkérdezettek fele lehetségesnek tartja, hogy neki majd otthonba kell költöznie - derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült közvélemény-kutatásból.

Tizennégy új fejlődési zavart azonosítottak brit genetikusok

2017. Január 27.

A Nature brit tudományos lapban megjelent tanulmány szerzői több mint 4000 írországi és nagy-britanniai család génjeit vizsgálták meg, a családokban legalább egy gyerek szenvedett fejlődési rendellenességben.

Türelemjáték a várótermekben

2017. Január 20.

Sok beteg, kevés orvos, megnövekedett várakozási idő – a legtöbb kórház, mentőállomás vagy gyermekorvosi rendelő nemcsak a saját, de a környező települések kis betegeit is gyógyítja, és ügyeletként is funkcionál. A várakozási idő emiatt akár az egy órát is meghaladhatja – derül ki a K&H országos felmérésből.

Átalakul a főváros egészségügyi rendszere

2017. Január 12.

A fővárosi egészségügyi rendszer átalakításának célja, hogy világosak legyenek a betegutak, hogy a lakosság, a háziorvosok és a mentők pontosan tudják, mikor melyik kórházba kell menniük - mondta Cserháti Péter Egészséges Budapestért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.