2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

egeszsegugy

Már jövőre érzékelhetőek lesznek a budai egészségügyi fejlesztések

2017. Október 16.

Már jövőre érzékelhetőek lesznek az emberek számára a budai egészségügyi fejlesztések - mondta a nemzetgazdasági miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón, amelyen elhangzott, hogy a II. kerület 6,8 milliárd forint állami támogatással új szakrendelőt kap.

Közel kétszáz üres háziorvosi praxist sikerült betölteni

2017. Október 13.

Az elmúlt években az alapellátásnak biztosított pluszforrásoknak, célzott pályázatoknak köszönhetően 198, hosszú távon üres háziorvosi praxist sikerült betölteni az országban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára csütörtökön Miskolcon egy egészségügyi alapellátásról szóló konferencián.

Egymilliárd forinttal több jut háziorvosi praxisvásárlásra

2017. Október 9.

Egymilliárd forinttal növelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Véget ért az e-egészségügyi rendszer próbaidőszaka

2017. Október 4.

Hiba nélkül zajlott le az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) próbaidőszaka, a rendszerhez november 1-jével valamennyi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell - mondta az e-health koordinációért felelős miniszteri biztos szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kevesebb a kórházi fertőzés

2017. Szeptember 22.

Több területen is csökkenő tendenciát mutat a kórházi fertőzések száma - mondta az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Mentőautókat kap az Országos Mentőszolgálat

2017. Szeptember 10.

Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg. A Mentőszolgálat mentőautóinak többségét 2010 óta újakra cserélték, idén pedig újabb kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség. A mentőautók folyamatosan érkeznek és állnak szolgálatba.

További fejlesztések az egészségügyben

2017. Szeptember 8.

Ultrahangkészülékek beszerzésére egymilliárd forintos keretre pályázhatnak közfinanszírozott egészségügyi intézmények - közölte az egészségügyért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Magyarországon tanácskoznak Európa egészségügyi vezetői

2017. Szeptember 7.

A nem fertőző megbetegedések, az alkohol és a dohányzás visszaszorítása is témája lesz az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Bizottságának magyarországi ülésén szeptember 11-étől.

A nyugdíj melletti foglalkoztatásról egyeztetett a Kórházszövetség és az államtitkár

2017. Augusztus 25.

A nyugdíj melletti foglalkoztatás és a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos nehézségek voltak a fő napirendi pontjai a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága közötti csütörtöki találkozónak - közölte az államtitkárság.

Ösztöndíjprogram indul egészségügyi szakmát tanulóknak

2017. Augusztus 25.

Egészségügyi szakközépiskolákban tanulók részére indít ösztöndíjprogramot a kormány - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

Mesterképzés indul diplomás szakápolóknak

2017. Július 12.

Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára - ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Balog Zoltán Semmelweis-napi díjakat adott át

2017. Július 3.

A Semmelweis-nap alkalmából tartott ünnepségen - amelyen Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárral díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adtak át a Pesti Vigadóban - Balog Zoltán hangsúlyozta, csak az idén 40 milliárd forintot fordítanak a fővárosi egészségügy fejlesztésére.

Ösztöndíjprogram indul felsőfokú ápolók képzésére

2017. Július 1.

Hazánkban is komoly kihívást jelent az idősödő társadalom, illetve ezzel párhuzamosan a krónikus, nem fertőző betegségek kialakulása, az egészségügyi ellátórendszer növekvő költségigénye.

Nyáron is folytatódik az egyeztetés az egészségügyi ágazatban

2017. Június 28.

A héten tovább folytatódtak a sztrájktárgyalások az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik, valamint az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága között.

Recept a felhőben: nem kell érte kutyagolni

2017. Június 13.

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszer felíratni – erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán.