2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

egeszseg

Óvjuk a gyerekeket a cigarettafüsttől - veszélyesebb, mint gondolnánk!

2017. Május 29.

Már önmagában az, ha a fiatal a dohányfüst közelében van, betegségeket okozhat. A dohányzó felnőtt közelében felnövő gyerek könnyebben lesz a káros szenvedély rabja, ráadásul a passzív dohányzás jelentősen növeli a fiatalkori szívinfarktus kockázatát. A Magyar Kardiológusok Társasága a Dohányzásmentes Világnap alkalmából most kiemelten a gyerekek, tinédzserek védelmében emel szót, és kéri a felnőtteket, szülőket: óvják a fiatalokat.

A stressz megbetegít

2017. Május 10.

A stressz mindennapi életünk velejárója. Kis mértékben rövid távon akár még hasznos is lehet, hosszabb távon és nagyobb mértékben azonban egyáltalán nincs jó hatással az egészségünkre. A stressz negatív élettani hatásait szedte egy csokorba a hazipatika.com.

Füleljen csak!

2017. Május 10.

Hallójárat-gyulladást, sőt hallásromlást is előidézhet a helytelen technikával végzett fültisztítás.

Legyen Ön is vendég a háznál – interjú Keresztes Ilonával, a Kossuth Rádió szerkesztőjével

2017. Május 6.

Gazdag családi programmal ünnepli 25 éves születésnapját május 6.-án a Kossuth Rádió népszerű műsora, a Vendég a háznál. Keresztes Ilonával, a műsor vezetőszerkesztőjével készült a csaladhalo.hu beszélgetése.

Május elején indul a vízfogyasztást népszerűsítő kampány

2017. Április 29.

A Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet idén is megszervezi a vízfogyasztást népszerűsítő kampányt, és ebben az évben először óvodák is jelentkezhetnek az úgynevezett Happy-hétre.

Nem csak a tárcájának tesz jót, ha bringával megy a munkahelyére

2017. Április 20.

A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

Tévhitek a terhesvitaminokkal kapcsolatban

2017. Április 19.

A várandós vitaminokkal kapcsolatban a köztudatban igen sok tévhit kering, és emiatt sokan tartanak szedésüktől. Az EgészségKalauz összegyűjtötte a leggyakoribb tévhiteket és a mögöttük lévő tudományos magyarázatot. 

A várandósság nem feltétlenül jár elhízással

2017. Április 18.

A terhesvitaminokat a szakemberek világszerte egyre inkább ajánlják, hiszen nyugodtabbá tehetik a várandósságot, és segítségükkel könnyebben kerülhető el a hiánybetegségek kialakulása. A kismamák mégis sokszor ódzkodnak beszedni a készítményeket, mivel attól félnek, hogy a jótékony hatásuk mellett jelentősebb hízással is számolniuk kell.

Megdöbbentő eredményt hozott a transzzsírsavak betiltása

2017. Április 15.

Kevesebb szív- és érrendszeri betegséget - köztük stroke-ot és szívinfarktust - jegyeztek fel New York állam kórházaiban azóta, hogy 2007-ben betiltották a transzzsírsavakat az éttermi ételekben a szövetségi állam számos megyéjében.

Öt tünet, aminek a kezelésében foniáter tud segíteni

2017. Április 6.

Nyaki műtét előtt áll, horkol vagy hamar elfárad a hangja? Az ilyen típusú panaszok kezelésével a fül-orr-gégészet egy speciális területe, a foniátria foglalkozik. A szakemberek olyan gyakori problémák kivizsgálását is végzik, mint a gombócérzés a torokban vagy elhúzódó rekedtség - derül ki a Budapesti Fül- Orr- Gégeközpont tájékoztatásából.

A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az agy fejlődésében

2017. Március 20.

Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt - közölték a Queenslandi Egyetem kutatói.

Sétával az irodai munka ellen

2017. Március 14.

Napi egy óra sétával semlegesíthető az ülőmunka okozta minden halálos ártalom – állapították meg tudósok egymillió ember életmódjának és orvosi leleteinek vizsgálata után. Nem kell tehát lelket, szívet és ízületeket megterhelő, kemény fizikai munkát végezni az irodistáknak azért, hogy egészségesek maradhassanak.

Mire jó a gyömbér?

2017. Március 13.

A gyömbér az egyik legnagyszerűbb, legsokoldalúbb gyógyító hatású fűszernövény, mely frissen, szárítva, vagy őrölt formában is fogyasztható.

Súlyos kérdés, avagy a szülők rémálma

2017. Március 6.

A túlsúlyos édesanyák jelentős része nem veszi észre, hogy gyermeke is duci - állapította meg egy Amerikában készült felmérés. A válaszadók fele érezte úgy, hogy nincs a kicsi súlyával semmi baj, pedig volt. Az átlagos testtömegű szülőknél sokkal kisebb volt a tévedési arány.

Nem jut elég figyelem a gyermekek szexuális felvilágosítására

2017. Február 28.

Túl keveset foglalkozik a brit iskolákat felügyelő szervezet az intézményekben zajló szexuális felvilágosítással, ami veszélyeztetheti a tanulók egészségét és általános jólétét – állítja egy most megjelent tanulmány.