2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

egeszseg

A kocsikban is tilos a dohányzás

2016. December 20.

December elseje óta Skóciában is tilos telefüstölni az autók utasterét, ha ott 18 évnél fiatalabb ember is utazik. A szabályt megszegők akár félhavi bérüknek is búcsút mondhatnak. A cél mégsem  a büntetés, sokkal inkább az egészséges életre nevelés - nyilatkozták a politikusok.

Mi is az a téli depresszió?

2016. December 15.

Nem biztos, hogy kellő hangsúlyt fordítunk a depresszió megismerésére, megértésére, pedig a betegség valós, és ilyenkor, télen még inkább ki vagyunk téve a kockázatának.

Húsz év után csökkent a várható élettartam Amerikában

2016. December 9.

Húsz év után először csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban, a demencia okozta halálozás növekedett a legnagyobb mértékben.

Egészségügyi tudatosságot fejlesztő program indul kisdiákoknak

2016. December 5.

Egészségmegőrző programot indított a Mathias Corvinus Collegium 5-6. osztályosoknak - hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az angoloknál már kongatják az elhízás miatt a vészharangot?

2016. November 22.

A csalad.hu is többször beszámolt már a britek egyik legsúlyosabb problémájáról, az elhízásról. Most egy újabb felmérés eredménye látott napvilágot, és úgy tűnik, tényleg lesz min változtatni.

Mennyi munka számít egészségtelenül soknak?

2016. November 15.

Nem a munkaundor beszél belőlünk, hanem tudományos eredményeket ismertetünk, amikor leírjuk: életkortól függően kifejezetten egészségtelen a sok munka. 40 éves kor felett például heti három nap lehetne a maximum a kutatók szerint. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a többi időben tespedhetünk.

A megyei kórház gyermekosztályát támogatja két székesfehérvári jótékonysági rendezvény

2016. November 14.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozhatnak a II. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői.

Nehezen ismerik be a szülők, ha kövér a gyerekük

2016. Október 28.

A brit NHS adatai szerint a két és 15 év közötti gyerekek harmada túlsúlyos, ugyanakkor szüleiknek csupán 9 százaléka ismeri be ezt a tényt. A többiek egyszerűen nem látják vagy tagadják a bajt, és egészségtelen édességgel jutalmazzák a gyerek jó magatartását, tovább fokozva ezzel a problémát – olvasható a babaszoba.hu cikkében.

Veszélyes is lehet a túl sok antibiotikum

2016. Október 16.

Nagyon fontos az antibiotikumok célzott, orvosi előírásoknak megfelelő használata, mert nem megfelelő alkalmazás esetén a kórokozók rezisztenciája alakulhat ki az antibiotikummal szemben - hívta fel a figyelmet az Országos Epidemiológiai Központ megbízott főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Természetes, eredeti ízeket a menzákra!

2016. Október 16.

Az alapanyagok - a zöldségek és a gyümölcsök - eredeti ízére kell helyezni a hangsúlyt a gyermekétkeztetésben, ezért van szükség a cukor mellett az édesítőszerek csökkentésére is - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke.

A kutyasétáltatásnak még a szomszédok is örülnek

2016. Október 13.

A kutyasétáltatás nem csupán jótékony hatással van a gazdik egészségre, hanem a környéken élők biztonságérzetét is növeli - derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely elsőként vizsgálta a házi kedvencek sétáltatása, a testmozgás és a helyi közösség biztonságérzete közötti kapcsolatot.

Kertészkedjünk együtt!

2016. Október 5.

A kertben tenni-venni nem csak tavasszal és nyáron lehet, szóval még nem késtünk le semmiről, pláne, ha a tevékenységbe bevonjuk a gyereket is. Aki így nem csak segít, de nagyon sokat tanulhat is – és nem csak a kertészkedésről.

Télies sportorvosi tanácsok

2016. Október 5.

A ruházattal és meleg védőitalokkal is fel kell készíteni a szervezetet arra, ha hűvösebb időben végzünk sporttevékenységet – mondta az InfoRádiónak az Országos Sportegészségügyi Intézet Teljesítmény-diagnosztikai Kutató Osztály vezetője. Kovács Péter kiemelte, hogy az elmúlt napokban tapasztalt lehűlés drasztikus változás, az alkalmazkodás pedig kihívás a sportolók számára.

Célba ért a „Fuss magadért egy kört”

2016. Október 3.

16 napon át, 1600 kilométert futottak az egészségért dolgozók, azért, hogy felhívják a figyelmet arra, mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet szervezésében szeptember 17-én rajtolt el a futás Budapesten és miután körbe futották az országot, október 2-án ért célba a fővárosban.

Mikor van szükség mandulaműtétre?

2016. Szeptember 26.

A mandula egy fontos, védőfunkciót betöltő szerv, de ha évente többször is krónikus mandulagyulladás alakul ki, vagy másodlagos betegségek lépnek fel, akkor szükség lehet a műtétre. A vital.hu cikke abban próbál meg segítséget nyújtani, hogy milyen esetekben kell a műtét mellett dönteni.