2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

diak

Egyre nagyobb stresszben élnek a gyermekek

2017. Május 29.

Több ezer gyermek fordul segítő szervezethez az Egyesült Királyságban a vizsgaidőszak idején átélt stressz miatt – közölte a szigetország egyik legnagyobb, ezzel foglalkozó civil szervezete, a Childline.

Vándortábor-vezetői képzés pedagógusoknak

2017. Április 27.

Az 2017 nyarán induló erdei vándortáborok vezetőinek képzésére indít akkreditált tanfolyamot pedagógusoknak a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület. Lomniczi Gergely főtitkár tájékoztatása szerint a 30 órás képzést elvégzők ingyenesen vehetnek részt az erdei vándortáborokon és napi bruttó tízezer forintos táborvezetési díjban részesülnek. A továbbképzésre május 5-ig lehet jelentkezni.

Jó tudni az általános iskolai beiratkozásról

2017. Április 14.

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az általános iskolai beiratkozásról és az első évfolyamról.

Ötezer diák utazhat majd ingyen az EU-ban

2017. Március 27.

Új programot indít az Európai Bizottság a fiatalok mobilitásának támogatására, az ingyenes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő kezdeményezés segítségével, egyénileg vagy csoportosan legalább ötezren utazhatnak majd díjmentesen egyik uniós tagállamból a másikba.

Ne menjenek éjjel az iskolásokat szállító buszok?

2017. Március 25.

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Szeptembertől új történelem atlaszból tanulhatnak a középiskolások

2017. Március 13.

A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete - jelentette ki az intézet kutatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Iskolával kapcsolatos fogalmak – 2. rész

2017. Március 6.

A mandiner.csalad.hu  sorozatában szeretnének megmagyarázni néhány fogalmat, ami akár az óvodai, akár a szakszolgálati, vagy szakértői jelentésekben szerepel(het) gyermekünkkel kapcsolatban.

Több középiskolai hely van, mint jelentkező

2017. Február 27.

Több középiskolai hely van – különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező – emelte ki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója.

35 százalékkal több iskolában használják az e-naplót

2017. Február 26.

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára szerint egyre népszerűbb e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

"Nemzetiszínháztörténeti" vetélkedőt hirdet a Nemzeti Színház

2017. Február 17.

Idén harmadszor hirdeti meg "Nemzetiszínháztörténeti" vetélkedőjét a Nemzeti Színház. A megmérettetésre négyfős, 10-11. osztályos (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákok is) csapatokat vár a színház.

Kell-e párkapcsolatot tanítani az iskolákban?

2017. Február 2.

Régi vita, hogy kell-e, és ha igen, mennyit és hogyan beszélni a párkapcsolatokról és a szexualitásról az iskolában. Egy walesi jótékonysági szervezet szerint a válasz egyértelműen igen, különös tekintettel az internet jelentette kihívásokra.

Meg kell határozni a magyar közoktatás célját

2017. Január 12.

Pontosan meg kell határozni, hogy mi a magyar közoktatás célja és ehhez kell megteremteni a szükséges gazdasági és szakmai feltételeket - nyilatkozta a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke a Magyar Időknek.

A légszennyezettség negatívan hat a kisiskolások iskolai teljesítményére

2017. Január 9.

Belga kutatók vizsgálata kimutatta, hogy a tanulók iskola teljesítménye csökken, ha szennyezett környezetben élnek.

Jövőre lesz a diákhitel kamata a legalacsonyabb

2016. December 19.

Másfél évtizeddel ezelőtti bevezetése óta a legalacsonyabbra csökken a diákhitelek kamata 2017 első fél évében - közölte a Diákhitel Központ Zrt.

Az élet színpadán játszunk

2016. December 19.

Rögtönzött Szülői Értekezlet - az interaktív iskolaszínház ötletgazdájával, Tibenszky Móni Lisával és az előadásban résztvevő két szakértővel, Pólus Enikő, érzelmi tanárral és Balatoni József, alias Jocó bácsi osztályfőnökkel olvasható beszélgetés a budapest.imami.hu oldalon.