2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

diak

Van, akinek a nyaralás a múlt kincseinek feltárásáról szól

2017. Augusztus 27.

A nyár, a szünidő minden iskolás számára szinte a határtalan szabadság időszaka - ilyenkor minden tanuló a legtöbb napját maga osztja be, maga rendelkezik az idejével. De persze másra is van lehetőség ilyenkor: sporttábor, diáktábor – se szeri, se száma azoknak a lehetőségeknek, ahol szervezett keretek között élvezhetik a nyarat az iskolások. De ha valaki olyan helyre menne, ahol értéket is teremthet, nos, arra is van lehetőség, mint az az M1 Család és otthon című magazinműsorából kiderül.

Pályázat hátrányos helyzetű fiatalok számára

2017. Július 4.

Már lehet jelentkezni a hátrányos helyzetű, köztük a roma diákok iskolai előmenetelét segítő Útravaló ösztöndíjprogram idei pályázataira.

Védve van a diák, ha az Iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát

2017. Július 2.

Július 1-én indult a Nemzetgazdasági Minisztérium nyári diákmunka-programja. A 16-25 év közötti fiatalok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget.

Álommunka kis hibával

2017. Június 8.

Álomfizetésért keresnek tanárt az egygyerekes iskolába. Egy három hálószobás otthon is jár a munkához, csak a világ végére kell menni érte, Skóciába. - írja a hirado.hu

Egyre nagyobb stresszben élnek a gyermekek

2017. Május 29.

Több ezer gyermek fordul segítő szervezethez az Egyesült Királyságban a vizsgaidőszak idején átélt stressz miatt – közölte a szigetország egyik legnagyobb, ezzel foglalkozó civil szervezete, a Childline.

Vándortábor-vezetői képzés pedagógusoknak

2017. Április 27.

Az 2017 nyarán induló erdei vándortáborok vezetőinek képzésére indít akkreditált tanfolyamot pedagógusoknak a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület. Lomniczi Gergely főtitkár tájékoztatása szerint a 30 órás képzést elvégzők ingyenesen vehetnek részt az erdei vándortáborokon és napi bruttó tízezer forintos táborvezetési díjban részesülnek. A továbbképzésre május 5-ig lehet jelentkezni.

Jó tudni az általános iskolai beiratkozásról

2017. Április 14.

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az általános iskolai beiratkozásról és az első évfolyamról.

Ötezer diák utazhat majd ingyen az EU-ban

2017. Március 27.

Új programot indít az Európai Bizottság a fiatalok mobilitásának támogatására, az ingyenes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő kezdeményezés segítségével, egyénileg vagy csoportosan legalább ötezren utazhatnak majd díjmentesen egyik uniós tagállamból a másikba.

Ne menjenek éjjel az iskolásokat szállító buszok?

2017. Március 25.

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Szeptembertől új történelem atlaszból tanulhatnak a középiskolások

2017. Március 13.

A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete - jelentette ki az intézet kutatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Iskolával kapcsolatos fogalmak – 2. rész

2017. Március 6.

A mandiner.csalad.hu  sorozatában szeretnének megmagyarázni néhány fogalmat, ami akár az óvodai, akár a szakszolgálati, vagy szakértői jelentésekben szerepel(het) gyermekünkkel kapcsolatban.

Több középiskolai hely van, mint jelentkező

2017. Február 27.

Több középiskolai hely van – különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező – emelte ki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója.

35 százalékkal több iskolában használják az e-naplót

2017. Február 26.

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára szerint egyre népszerűbb e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

"Nemzetiszínháztörténeti" vetélkedőt hirdet a Nemzeti Színház

2017. Február 17.

Idén harmadszor hirdeti meg "Nemzetiszínháztörténeti" vetélkedőjét a Nemzeti Színház. A megmérettetésre négyfős, 10-11. osztályos (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákok is) csapatokat vár a színház.

Kell-e párkapcsolatot tanítani az iskolákban?

2017. Február 2.

Régi vita, hogy kell-e, és ha igen, mennyit és hogyan beszélni a párkapcsolatokról és a szexualitásról az iskolában. Egy walesi jótékonysági szervezet szerint a válasz egyértelműen igen, különös tekintettel az internet jelentette kihívásokra.