Erősödnek a jó tendenciák a lakáspiacon

Az idei adatok alapján tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon, február végéig a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2015-ös bevezetése óta összesen 40 ezer család kérelmét fogadták be, amelyek összértéke meghaladta a 102 milliárd forintot – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Portfolio lakáskonferenciáján. Tovább »


CSOK-kal több baba születik Kecskeméten

Egyre több baba születik a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. Tavaly a születésszám csaknem elérte a 2700-at. Ennek több mint 40 százaléka kecskeméti gyermek volt – derül ki a Hiros.hu riportjából. Tovább »


A CSOK-igénylések összértéke lassan meghaladja a 100 milliárd forintot

“Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy a csok-igénylések összértéke ezekben a hetekben haladja meg a 100 milliárd forintos lélektani határt. Egy jól ismert lehetőségről van szó, amelyet a lakosság túlnyomó része támogat” – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Tovább »


A családok többletjövedelme is élénkíti a lakáspiacot

A folyamatos béremelkedés és az adókedvezmények miatt egyre több jövedelem marad a családoknál, akik ezt a jövedelmet többek között lakásvásárlásra is tudják fordítani – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Tovább »


Közel tízezer új lakás épült, és a növekedés folytatódik

Megtörtént a fordulat a lakáspiacon, közel 10 ezer új lakás épült, és az építési engedélyekre vonatkozó adatok szerint ez a dinamikus növekedés folytatódik az idén is – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Tovább »


Ösztönzi a gyermekvállalást a CSOK

A bevezetés óta eltelt másfél évben 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt, összesen 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült. Tovább »


Olcsóbban tudunk hitelt felvenni

Már nem csak az ingatlan alapú hitelekben mutatható ki fogyasztói élénkülés, illetve jelentős kamatcsökkenés, de például számottevő mérséklődést tapasztalhatunk akkor is, ha az áruvásárlási hitelek kamatai közt vizsgálódunk.

Tovább »


A CSOK Kecskeméten is népszerű

Jelentősen megnőtt tavaly a bejelentett lakásépítések száma Kecskeméten, illetve a környező településeken – tájékoztat a Kecskeméti Televízió. A kedvező adat nagyrészt a CSOK-nak köszönhető, de szerepet játszik a megyeszékhely önkormányzatának plusz támogatása is, amellyel a fiatal családok kedvező feltételekkel juthatnak építési telekhez. Tovább »