2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

csok

CSOK - Novák Katalin: Szinte bárki igényelheti a támogatást

2016. Április 1.

A Művészetek Palotájában tartott tájékoztatási estet március 31-én a csaladhalo.hu, ahol a Családi Otthonteremtési Kedvezmény részleteiről tartottak előadást a résztvevők, majd az érdeklődők személyesen a magyar állami és kereskedelmi bankok tanácsadóitól is kérdezhettek.

Sokan érdeklődnek a csok iránt

2016. Március 31.

Két hónap alatt mintegy 2400 család kérte a csokot, vagyis a családi otthonteremtési támogatást.

Öt eszközzel támogatja az állam az otthonteremtést

2016. Március 30.

Az Országgyűlés módosításokkal elfogadta a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló jogszabályt. Ezzel ötre bővült az otthonteremtést segítő kormányzati eszközök száma.

További élénkülést hozhat a CSOK az ingatlanpiacon

2016. Március 29.

A kedvező befektetői környezet és az otthonteremtési célú kormányzati intézkedések hatására az ingatlanpiac további fellendülésére számítanak a CIB Csoport szakértői az idén. A BDO tanácsadó cég szerint rég nem látott növekedés kezdődött a magyar szállodapiacon is.

Akinek jár a csok, Csongrádon ingyen telket kaphat

2016. Március 28.

Csongrád vezetése úgy döntött, hogy egy forintért ad építési telket a családi otthonteremtési kedvezményre jogosultaknak.

Plusz kedvezmények az otthonteremtéshez a családoknak Csongrádon

2016. Március 27.

Egyforintos négyzetméteráron kínálja az építési telkeket Csongrád város önkormányzata a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénylő családoknak - tájékoztatott a település polgármestere.

Akár 100 milliárd is lehet idén a CSOK összege

2016. Március 24.

Az új CSOK-nak is köszönhetően a tavalyi közel 7600 után idén 12 500, jövőre pedig 18 700 új lakást adhatnak át Magyarországon az MNB friss előrejelzése szerint.

Csok - 40-50 milliárd forint ingatlanfejlesztői hitelfelvételre számít az OTP

2016. Március 22.

Az OTP Bank az elmúlt két és fél hónapban 4500 értékesítési célú lakás építésének finanszírozási igényét vizsgálta meg, az igények alapján a hitelintézet idén 40-50 milliárd forint ingatlanfejlesztői hitelfelvételre számít - mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten, a bank sajtótájékoztatóján.

A csok és a lakástakarék is felhasználható önrészként a nokban

2016. Március 20.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a korábbi lakástakarékpénztári megtakarítások is felhasználhatók önrészként a nemzeti otthonteremtési közösségekben (nok) - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Tájékoztatási est a CSOK-ról március 31-én

2016. Március 20.

Március 31-én, csütörtökön 17.00 órára a csaladhalo.hu a Művészetek Palotájába hívja az érdeklődőket, ahol tájékoztatási estet rendeznek a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) részleteiről.

Csak átmeneti az építőipar visszaesése

2016. Március 16.

Idén a kormányzati otthontermetés adhat lökést az építőiparnak, miután a 2015-ig felhasználható uniós támogatások hiányoznak az ágazatból.

Van választék kamattámogatott lakáshitelből

2016. Március 16.

Nem mindenki juthat hozzá a 10 milliós, garantáltan kis kamatú, CSOK-hoz kapcsolódó lakáshitelhez. De nekik is van megoldás, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény összegét feltornázzák.

Csok - Eddig mintegy 1100-an igényelték a támogatást

2016. Március 5.

Eddig mintegy 1100 igényelést nyújtottak be az új családi otthonteremtési kedvezményre (csok) a bankokhoz, elsősorban használt lakáshoz igényelték a támogatást - a hitelintézetek tájékoztatása szerint. A bankok arra számítanak, hogy az igénylések száma az év második felében, az új lakások építésének felfutása után ugrik meg.

Csok: Komló is ad ingyen telket

2016. Március 4.

Komló önkormányzata kilenc telket bocsát ingyenesen azok rendelkezésére, akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételével új ingatlan építése mellett döntenek.

CSOK: kérdések és válaszok

2016. Március 2.

Az alábbiakban a CSOK igénylésével, folyósításával kapcsolatban eddig beérkezett állampolgári és sajtó kérdéseket és az azokra adott válaszokat olvashatja.