A család napja a Ringatóval – Ezer család énekel Pécsen

A családok immár várják a hagyománnyá vált Ringató nagyrendezvényt, amelyen évről évre egyre több család ül le a szőnyegekre, hogy valóban együtt énekeljenek akár ezernél is többen. Május 8-án vasárnap sokakat várnak a pécsi Zsolnay Kulturális Központban

2016. május 8. 10-16 óráig

Zsolnay Kulturális Központ (Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37.)

A rendezvény ingyenes!

Idén sem lesz ez másként, ismét hívjuk a szülőket, nagyszülőket, gyerekeket közös éneklésre, játékra! A Ringatóból már kinőtt nagyobb testvérekre is gondolunk, mert az egész napos rendezvényünk délutánján az óvódásokat és a kisiskolásokat várjuk. Ez a nap a család minden tagjának színvonalas programot kínál, akár járt valaha Ringatóra, akár nem. A kultúra, a muzsika, a családi együttlét öröme legyen mindenkié!

További részletek az esemény Facebook oldalán illetve a Zsolnay Negyed honlapján.

 

Az esemény programja:

10.30 Hívogató muzsikaszó Pirogránit udvar

11.00–12.00

Ringató – Ezer család énekel. Ének, játék, muzsikaszó E78 koncertterem

Gróh Ilona: Ringató – Szunnyadj, kisbaba című könyv bemutatója és dedikálása – Közreműködők: Gróh Ilona és a Ringató foglalkozásvezetőkE78 koncertterem

12.00 Babszem Jankó Gyermekszínház: Vidám mesék. A két éves kortól ajánlott előadás után bábsimogató E78 

13.00 Rátgéber Kosárlabda Akadémia – Dobd a kosárba! Streetball-pálya

15.00 Kolompos koncert óvodásoknak, kisiskolásoknak E78

10.00–16.00 kirakodóvásár, futóbiciklik akadályversenye, LEGO DUPLO játszómedence Pirogránit udvar

A program fővédnöke Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.A rendezvény a Ringató Baráti Társaság Egyesület budapesti programjához kapcsolódik, amely az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának támogatásával valósul meg.


A család napja a Ringatóval – Ezer család énekel Budapesten

A családok immár várják a hagyománnyá vált Ringató nagyrendezvényt, amelyen évről évre egyre több család ül le a szőnyegekre, hogy valóban együtt énekeljenek akár ezernél is többen, és erre május 7-én szombaton a budapesti Bálnában lesz gyönyörű alkalom.

2016. május 7. 10-16 óráig

Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

A rendezvény ingyenes!

Idén sem lesz ez másként, ismét hívjuk a szülőket, nagyszülőket, gyerekeket közös éneklésre, játékra! A Ringatóból már kinőtt nagyobb testvérekre is gondolunk, mert az egész napos rendezvényünk délutánján az óvódásokat és a kisiskolásokat várjuk. Ez a nap a család minden tagjának színvonalas programot kínál, akár járt valaha Ringatóra, akár nem. A kultúra, a muzsika, a családi együttlét öröme legyen mindenkié!

Az esemény a Rossmann Magyarország Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fővárosi Önkormányzat és a Bálna Budpest támogatásával valósul meg. Fővédnök: Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

 

Program

10:00 Kapunyitás

10:15 Hívogató muzsikaszó az épület Petőfi híd felőli bejáratánál.

10:30 Novák Katalin, család –és ifjúságügyért felelős államtitkár, és Gróh Ilona, a Ringató alapítója mondanak köszöntőt

10:45 EZER CSALÁD ÉNEKEL – Ünnepi Nagyringató. A programot vezeti  Gróh Ilona, a Ringató alapítója, közreműködnek a Ringató foglalkozásvezetők

11:45  Sudocrem: a Szudi-dal bemutatója

11:50 Gróh Ilona átadja a Ringató által alapított „A Kisgyermekkori Művészeti Nevelés Támogatásáért-díjat” Győri Ildikó,  a LifeGarden alapítója átadja a Példakép-díjakat

12:00  Szunnyadj, kisbaba – Az új Ringató könyvet bemutatja a szerző, Gróh Ilona és a Kolibri Kiadó főszerkesztője, Balázs Eszter, majd ízelítő a könyv dalaiból

12:30 Babszem Jankó Gyermekszínház – Szutyejev: Vidám mesék bábszínházi előadás kicsiknek, utána bábsimogató

13:30 Varázspálca Szakszerviz – interaktív foglalkozás óvodásoknak, kisiskolásoknak a könyv szerzőivel és a LifeGarden csapatával

14:30 Kolompos koncert

16:00 Búcsúzó muzsikaszó az épület Petőfi híd felőli bejáratánál

A Rossmann pelenkázót, babapihenőt és babaéttermet  biztosít a kismamáknak. A rendezvénycsarnok bejáratainál vásári forgatag, kézműves foglalkozások, és népi játszótér.

 További programok egész nap:

  • Ringató könyvek dedikálása és vására
  • A családokat várja a Rossmann: arcfestés, sminkelés
  • A védőnő válaszol
  • A BKK és az FKF játéklehetőséget biztosít KRESZ parkkal, busszal, kukásautóval, továbbá népszerűsíti a szelektív hulladékgyűjtést
  • Közös színezés a Kolibri Kiadóval
  • LEGO® DUPLO® játszómedence
  • Beszélgetés a Fiatal Családok Klubjával, meghívott szakértőikkel a CSOK-ról és egyéb állami juttatásokról
  • Találkozás a PromoBox-szal
  • „Apa lettem” – Bánhalmi Norbert fotókiállítása

EMMI – tovább erősítik a családok védőhálóját

Lezárult a Védőháló a családokért projekt, amelynek keretében családokat segítő civil szervezeteket támogattak – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »


Jövőre még több kedvezményt kapnak a családok

Januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei, és európai szinten is példa nélküli, amennyit a kormány a családokra költ jövőre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »


A családok vannak a kormány munkájának középpontjában

Az idei a béremelések éve volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által felügyelt ágazatokban, és ez a program jövőre is folytatódik – mondta el Balog Zoltán miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén.

Tovább »


Családbarát ország a cél

 

A 2010-ben megalakult kormány azt a célt tűzte ki, hogy a családokat helyezi a középpontba, családbarát országot hoz létre – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a nemzetközi alumnitalálkozó első napján, csütörtökön Budapesten. Tovább »


Megmarad a SZÉP-kártya

A kormány elkötelezett a SZÉP-kártya fenntartásában, mivel az egyaránt jó a magyar családoknak és a turisztikai szakmának – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Tovább »


Novák Katalin: a családok ma jobban élnek, mint 2010-ben

A 2017-es költségvetés is azt tükrözi, hogy a családok támogatása továbbra is kiemelt célja a kormánynak – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden, ahol este tájékoztatást ad az évadnyitó ülését tartó Fidesz-KDNP-frakciónak családpolitikai kérdésekről. Tovább »