Öt dolog, ami tönkretehet egy házasságot

Ahogyan azt mondani szokás, a hollywoodi filmek többsége a szerelmesek egymásra találásával, esküvővel, boldogsággal ér véget – aztán persze utána jönnek a hétköznapok, de ezeket általában már nem látjuk. Tovább »
Karácsonyfa-leszedő akció indul!

Egy anya életében vannak periodikusan visszatérő, kellemetlen kötelességek, amelyeket maga sem szeret elvégezni, mégis mosolyogva újra és újra el kell magyaráznia a gyerekeinek, sőt, néha élete párjának is, hogy miért is kell azokat megtenni. Ilyen például a fogorvoshoz járás és a nagytakarítás, no és a karácsonyfa leszedése is. Tovább »


Nincs baj a mai fiatalokkal

Fontos értéke a család a napjaink fiatalsága számára – derült ki a négyévente esedékes ifjúságkutatás legutóbbi eredményeiből. A fiatalok a családi értékeket magasan az értékpreferencia elejére sorolják – mondta az InfoRádiónak Székely Levente, a Kutatópont kutatási igazgatója. Tovább »


Eggyel több munkaszüneti nap lesz 2017-ben

Miért jó már év elején tudni, mikor lesznek az ünnepek? Előre megtervezhető így a családi kirándulás, nyaralás. A hosszú hétvégék szempontjából jól alakul a 2017-es év, mivel többször is lehetőség adódik háromnapos pihenésre, kétszer pedig 4 naposra is és szombati munkavégzéssel nem kell számolni. Tovább »


A humor gyógyhatása

A humornak legalább olyan fontos szerepe van a mindennapjainkban, mint az értő figyelemnek és a szeretetnek. Potocki Ágnes írása a nevetés jótékony hatásairól a csalad.mandiner.hu-n olvasható. Tovább »Több mint 34 ezer család kapott segítséget a CSOK által

Eddig összesen 34 500 család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a tavaly júliusi bevezetés óta, ami összesen 81,5 milliárd forintos támogatást jelent – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Tovább »


A meghitt családi karácsony hét titka

A bejgli íze, a halászlé illata, megannyi ajándék, és szépen feldíszített karácsonyfa – vajon mindez elég a harmonikus, békés családi együttléthez az ünnepek alatt? Sajnos, sok esetben nem. Mit tehetünk, hogy stressz és feszültség helyett kisimult arcok vegyenek minket körül? Tovább »