Tíz tanösvény, amelyet vétek lenne kihagyni

Játék és tanulás egy családi kiránduláson? Lehet ezt egyszerre? Hát persze. Erre valók például a tanösvények, amelyekből Magyarország-szerte több tucatnyi található. Ebből mutatunk be olvasóinknak tíz olyat, amelyik nem jelent megerőltető „kalandtúrát”, ezért akár kicsi gyerekkel is végigjárható.

Tovább »Mi alapján döntsünk ingatlanvásárláskor?

A település típusonkénti bontás alapján csak a községekben csökkentek az árak, a városokban drágulás volt – ez pedig beleillik az ingatlanpiaci trendekbe. Az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el – írja a Hirado.hu. Tovább »A család: olaj az élet lámpásában

Határon innen és túl sokakat megmozgatott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete „Hogyan lettem nagycsaládos?” című pályázata. Számos megrendítő és vidám írás érkezett, ezzel is mutatva, milyen sokfélék a nagycsaládosok. Tovább »


A családok többletjövedelme is élénkíti a lakáspiacot

A folyamatos béremelkedés és az adókedvezmények miatt egyre több jövedelem marad a családoknál, akik ezt a jövedelmet többek között lakásvásárlásra is tudják fordítani – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Tovább »


Novák Katalin: Jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika

A magyar kormány álláspontja szerint jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Nagykövet asszonyok klubjának rendezvényén.

Tovább »


Novák Katalin: A család gyógyító erő

Milyen szerepe van az anyaságnak abban, hogy támogatandó ügyként tekint a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek második otthonának bővítésére? A Démétér Ház vándorkiállításának hódmezővásárhelyi állomásán a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárt kérdezte a szegedma.hu. Tovább »