Novák Katalin: A család gyógyító erő

Milyen szerepe van az anyaságnak abban, hogy támogatandó ügyként tekint a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek második otthonának bővítésére? A Démétér Ház vándorkiállításának hódmezővásárhelyi állomásán a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárt kérdezte a szegedma.hu. Tovább »Itt a farsang – programajánló

Minden a farsang körül forog ezen a hétvégén. Mohácson már tart a hatnapos busójárás, a sokácok világhírű népszokása. Idén 45 busócsoport és 1300 maskarás űzi el a telet.Több mint 30 helyszínen reggeltől estig csaknem nyolcvan programra várják az érdeklődőket. Tovább »
Novák Katalin: a házasság intézménye a reneszánszát éli

Nincs tehetségtelen ember, csak tehetségtelen politika van, amelyik nem képes olyan helyzeteket teremteni, hogy kibontakozhasson a tehetség – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi napon. Tovább »
Elő a jelmezekkel! – programajánló

Ezen a hétvégén is rengeteg farsangi program közül lehet választani. Szombaton például a Skandináv Ház farsangi gyermekklubot tart, amelyen bárki beöltözhet a kedvenc skandináv mesefigurájának. A Két Egér Könyvesboltban nem maradhat el a közös kézműves foglalkozás sem, izgalmas álarcok készítésével.

Tovább »


Közel 49 ezer házasság köttetett 2016-ban

Húsz év nem házasodtak annyian, mint tavaly; 2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Tovább »