2017-06-06 19:00:00 Apa, figyelj! Képmás-est az apaságról Varró Danival

csalad

6 érv amellett, hogy jó fiatalon házasságot kötni

2017. Május 28.

Mint minden más témában, úgy a házasságkötéssel kapcsolatban is megosztóak a vélemények pláne, ha azt halljuk, hogy egy pár húszas évei elején szeretne örök hűséget esküdni egymásnak.

Zimbardo: Hova tűnt az összes valamirevaló férfi?

2017. Május 26.

Miként segíthet a kormány, a családok és a nők a fiatal fiúknak abban, hogy felnőttként sikereket érjenek el? Erre keresi a választ évek óta zajló kutatásában Philip G. Zimbardo. A pszichológus professzor a Családok Budapesti Világtalálkozója alkalmából adott interjút.

Budapest a családok fővárosa – Május 26. péntek

2017. Május 26.

A Családok Budapesti Világtalálkozója programsorozat május 25–28. közötti rendezvényeire a Föld minden tájáról Budapestre zarándokoltak azok a civil szervezetek, szakemberek, politikusok, egyházi méltóságok, akiknek közös meggyőződése, hogy a nemzetek, a világ jövője a családokban rejlik, és a mindenkori kormányzatok feladata ezt a jövőt minél biztonságosabbá és kiszámíthatóvá tenni.

Az idő – értünk vagy ellenünk?

2017. Május 24.

Ismerős a helyzet? Született egészen rövid idő alatt 2, 3, 4 gyereketek? Sodródtok az árral, egyáltalán nincs időtök egymásra, nem mellesleg nem alszotok egyben 50 percnél többet évek óta. Feszültek vagytok, fáradtak, tulajdonképpen teljesen kilátástalannak tűnik a helyzet és lassan a reményt is elveszítitek, hogy lesz ez majd könnyebb, jobb és igenis eljuttok majd egyszer kettesben valahova. Hangsúlyozom: kettesben, gyerek nélkül…

A család lelki egészségének 12 pontja

2017. Május 23.

A Népesedési Kerekasztal április végén nyilatkozatot fogadott el, amely tizenkét pontban foglalja össze azokat a legfontosabb javaslatokat, amelyek a családok lelki egészségét erősítik, meghatározzák, ezáltal segítve a gyermekvállalási kedvet, hajlandóságot.

Budapest a családok fővárosa – Családok Budapesti Világtalálkozója május 25-28.

2017. Május 22.

Bátran állíthatjuk, hogy az idei május többszörösen is a családok hónapja Magyarországon. A hónap első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón pedig a gyermekeket ünnepeljük, közben pedig egy nagyszabású nemzetközi családpolitikai rendezvénynek ad otthont Budapest.

Család=erőforrás

2017. Május 20.

Családkonferenciát tartottak szombaton a Parlamentben az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezésében. A rendezvényen Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, Magyarországon - egyedülálló módon - a gyermek- és családvédelem a védőnői szolgálaton keresztül is működik.

A családok támogatásán keresztül tud megerősödni az ország

2017. Május 20.

Lengyelország és Magyarország szerint is fontosak a családi értékek, ezt mindkét ország igyekszik kormányzati szinten is megjeleníteni és támogatni a családbarát szemléletmódot a lehető legtöbb területen - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek telefonon azután, hogy Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével közösen Varsóban megbeszélést folytatott Elzbieta Rafalska lengyel család- és munkaügyi, társadalompolitikai miniszterrel.

Pál Feri megmondja, hogyan csináljuk együtt!

2017. Május 14.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom párkapcsolati előadássorozatának rendszeres előadója Pál Ferenc atya. Legutóbbi előadásának leghangsúlyosabb üzenetei: az önmegvalósítás nem egyenlő az „énmegvalósítással” - írja a csaladhalo.hu.

Családi néznivalók

2017. Május 12.

A hétvégére három mozifilmet ajánlunk – eső esetére (is).

Állati hétvége, rekorddal - programajánló

2017. Május 12.

Szombaton hetedik alkalommal tartják meg A család napja a Ringatóval nevű rendezvényt, ezúttal a Millenáris B csarnokában.

„Ideológiai háború helyett értéket képviselünk” – Családok Budapesti Világtalálkozója

2017. Május 11.

A családi értékek mellett kiálló négynapos nemzetközi rendezvénysorozat, a Családok Budapesti Világtalálkozójának részletes programját ismertette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az erről szóló szerdai háttérbeszélgetésen. Számos külföldi miniszter és neves civil szakember mellett eljön hozzánk Philip Zimbardo világhírű amerikai pszichológus is.

Több mint százezer családnak nem kell adót fizetnie

2017. Május 8.

Mintegy 130 ezer család semmiféle adót vagy járulékot nem fizet Magyarországon, mert a jövedelmi szintjük és a gyermekek számából ez következik.

Anyák napjára

2017. Május 7.

A létezéssel való első kapcsolatunk az anya szívének dobbanásaiba, lélegzésének folyamatába, hangjának muzsikájába és ritmusába van zárva, még ha szavainak jelentését nem is értjük. Az ebből fakadó vágyakozás örökké velünk marad.”

Az internet világát mutatja be Kolibri Színház kamaszoknak szóló darabja

2017. Május 6.

Rövidzárlat címmel új ifjúsági előadást mutat be május 12-én a budapesti Kolibri Színház. A kamaszoknak szóló darab az internet világát mutatja be újszerű megközelítésben.