2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

csalad

Harmincadik születésnapját ünnepelte a nagycsaládok nagy családja

2017. Október 14.

Nagy családban élni jó, és ezt nem lehet elég sokszor elmondani – hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke a szervezet 30. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Apa csak egy van – konferencia az apákról, apákért

2017. Október 9.

Kopp Mária nevét viselő családpolitikával foglalkozó kutatóintézet indul hamarosan – jelentette be Novák Katalin államtitkár az Apa is csak egy van című konferencián. Beszélt arról is: a férfiaknak igényük van arra, hogy aktív, egyenrangú részesei legyenek gyermekeik nevelésének.

Országos baba-mama/papa klubok találkozója – beszámoló

2017. Október 8.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom második alkalommal tartotta meg a Baba-mama/papa klubok találkozóját Budapesten. A rendezvényen részt vettek a baba-mama/papa klubok vezetői és aktív tagjai, online és offline kisgyermekes közösségek szervezői és tagjai, gyermekes családokkal foglalkozók és érdeklődők. A rendezvényen – melynek médiatámogatója volt a Családháló is – előadást tartott Bagdy Emőke, a Krúdy házaspár és Andrek Andrea pszichológus is.

A pólóbajnok családi boldogságának alappillére az őszinteség

2017. Október 7.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és felesége Valkai Anna három csodaszép lány szülei. Sikeresek, boldogok és végtelenül kiegyensúlyozottak. Annával az anyaságról, a szeretettel megélt házasságról és a család megtartó erejéről is beszélgetett a Családháló.

Jó munkahely, jó család: boldogság, kiteljesedés, siker

2017. Október 4.

Az idén 7. alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely díjat 45 pályázó nyerte el. Az elismeréseket átadó ünnepségen Novák Katalin államtitkár kiemelte: a munkahely és a család kölcsönhatásban állnak siker szempontjából.

Kardosné Gyurkó Katalin: igazi csapatmunka van mögöttem, amiért nagyon hálás vagyok

2017. Október 3.

30. születésnapját ünnepelte nemrég az ország egyik legnagyobb civil szervezete, a 260 tagegyesületből és hetvenezer tagból álló Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), amelynek elnökével, Kardosné Gyurkó Katalinnal az egyesület három évtizedének eddigi mérlegéről, további terveiről, saját nagycsaládjáról beszélgetett a csaladhalo.hu.

Léder László: Egy jó kis „apa-forradalom” kellene

2017. Szeptember 25.

Szenvednek a férfiak attól, hogy nekik csak a pénzkereső szerep jut a családban, miközben kimaradnak a gyermekük mindennapjaiból. Erről is beszélt a csalad.hu-nak adott interjúban Léder László. Az Apa Akadémiát is vezető pszichológus szerint az egészséges fejlődésnek fontos alapja az apa jelenléte a családban.

Kunos Tamás:” Én úgy választottam társat magamnak, hogy abból a környezetből jöjjön, amiben én is létezem.”

2017. Szeptember 23.

Kunos Tamással, Kossuth-díjas brácsással, a Csík Zenekar egyik oszlopos tagjával a szakma iránti alázatról, a zene erejéről, a család fenntartó szerepéről, és a hétvégi Magyar Népdal Napjáról beszélgetett a Családháló.hu.

Hétvégi programajánló vágtától a piknikig

2017. Szeptember 15.

Igazán változatos programok várják a családokat ezen a hétvégén is, lesz Nemzeti Vágta, Kürtőskalács Fesztivál és számtalan egyéb érdekes esemény. Reméljük, ajánlónkban minden család talál megfelelő programot!

Életre nevelni, tabuk nélkül!

2017. Szeptember 14.

A gyermekek családi életre nevelése és a kamasz lányok testi-lelki változásainak harmonizálása a célja a Békés megyei CSEÖH (Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház) irodának és a vele együttműködő Egyensúly AE Egyesületnek. Kormányzati pályázati forrásból olyan elkötelezett oktatókat képeznek, akik alkalmassá válnak a megyében a fiatalok szemléletformálására. Az esélyteremtési ház irodavezetőjével, Herczegné Számel Annamáriával beszélgettünk.

Amire az első gyermek tanít

2017. Szeptember 14.

Az első gyermek mindig különleges, hiszen rajta keresztül tapasztaljuk meg a szülőséget, hogy aztán a testvér esetében már sokkal rutinosabban álljunk a helyzethez. Lássuk, mik azok a dolgok, amikre egy első gyermek megtanít, és amikért a többiek nem lehetnek neki eléggé hálásak.

Valódi bababarát szállások? Igen! – Interjú az ötletgazdával

2017. Szeptember 10.

Milyen jó volna más szülők visszajelzései alapján keresni szálláshelyet, mikor a gyerekekkel nyaralni készülünk, nemde? A Bababarát Szállások projekt éppen ennek ad teret. A Csaladháló.hu az ötletgazdát, Boros Diánát kérdezte, aki maga is édesanya.

Olcsóbbak és olcsóbbak a hazai hitelek

2017. Szeptember 5.

Tovább olvadnak a lakossági hitelek kamatai a pénzügyi szolgáltatóknál: a fokozatos csökkenés a lakáscélú és a fogyasztási kölcsönökre is igaz. A lassú ütemű mérséklődés még folytatódhat, de öldöklő árversenyt már senki nem vár a piacon - írja keddi számában a Világgazdaság.

Az egyke-szindróma

2017. Szeptember 4.

Egy friss kutatás szerint ha valaki egyedül nő fel, másként fejlődik az agya, mint annak, akinek van egy vagy több testvére. Az egykéket sokszor címkézik önzőnek, és elkényeztetettnek – most kiderült, hogy ennek biológiai okai is lehetnek.

Tuzson: meg kell becsülni a nagyszülőket

2017. Szeptember 1.

Meg kell becsülni a nagyszülőket, mert amelyik társadalom nem így tesz, az a gyökereit fogja elveszíteni - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken a nagyszülők világnapja alkalmából tartott budapesti rendezvényen.